Τι είναι το "Αθηνά" Τεστ;

Εικόνα Arntin

Φέτος έχουμε έναν πολύ καλό ειδικό παιδαγωγό στο τμήμα ένταξης του σχολείου μας - να σημειώσω πως ο μικρός δεν παρακολουθεί το Τμήμα Ένταξης - που μετά από συζήτηση με τη δασκάλα του και τους προβληματισμούς της σχετικά με τη συμπεριφορά του, της είπε ότι θα του κάνει το τέστ Αθηνά. Μήπως ξέρει κάποιος-α από εσάς να μου πει τι ακριβώς είναι αυτό; Ευχαριστώ.

Σχόλια

Είναι ένα τεστ που κατασκεύασε Παν/μιο Αθηνών

Εικόνα Άγγελος Κουτουμάνος
Είναι ένα τεστ που κατασκεύασε το Ψυχομετρικό Εργαστήριο του Τομέα Ψυχολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Χορηγείται από τους ειδικούς σε μαθητές του νηπιαγωγείου και των τεσσάρων κυρίως πρώτων τάξεων του δημοτικού, προκειμένου να εντοπιστούν τομείς στους οποίους υπολείπονται και που ευθύνονται για δυσκολίες μάθησης. Το τεστ αξιολογεί το παιδί σε τομείς όπως την αντίληψη, την μνήμη, το γραπτό λόγος καιτη γενικότερη ψυχολογική ωριμότητα. Συγκρίνει τις επιδόσεις του παιδιού με άλλα παιδιά της ηλικίας του και επίσης τις επιδόσεις ανάμεσα στους παραπάνω τομείς για να βρει πού υπάρχουν "ελλείμματα". Γενικώς, βοηθά στη διάγνωση των μαθησιακών δυσκολιών.
like1

Σε ευχαριστώ πολύ!

Εικόνα Arntin
Σε ευχαριστώ πολύ!
like1

Βρείτε ένα θέμα άμεσα!

Αφίσα της δράσης Μένουμε Ενωμένοι, μία πρωτοβουλία του noesi.gr για την εξ αποστάσεως υποστήριξη κατά την περίοδο της πανδημίας COVID-19.
✰ Ψηφιακή Αλληλεγγύη NOESI.gr
Η νόηση στο διαδίκτυο είναι μία κοινότητα μελών με Βιολόγια με προσωπικές εμπειρίες, που τροφοδοτούν συζητήσεις, και Οδηγούς, μία κοιτίδα γνώσης. Οι Ομάδες εμφανίζουν τα posts ανά τοποθεσία ή θέμα και η Αρχική τα πιο πρόσφατα.
Οδηγίες​ για να γράψετε "Βιολόγιο". Για να δημοσιεύσετε, μπείτε ως μέλος (Login). Μετά, από το μενού Πλοήγηση επιλέξτε Δημοσιεύστε νέο κείμενο. Επιλέξτε είδος ανάρτησης, συμπληρώστε τη φόρμα με κείμενο, πατήστε Ανάρτηση.