Εκπαιδευτικό πλαίσιο

Εικόνα Γλυκερία Καρύδη
Ηθελα να ρωτησω οποιον γνωριζει σχετικα με τα ΚΔΑΥ. Τα ΚΔΑΥ ειναι τα μονα αρμοδια για το εκπαιδευτικο πλαισιο που θα ακολουθησει το παιδι; 'Η μπορει και ο παιδοψυχιατρος (Καμπακος) που το παρακολουθει; Πρεπει υποχρεωτικα να περασει απο ΚΔΑΥ;

Σχόλια

Εκπαιδευτικό πλαίσιο

Εικόνα ΡΕΝΑ ΚΑΛΛΕΡΓΗ
Καλημέρα, είμαι μητέρα παιδού με ΑΥΛ. Δεν γνωρίζω τι ακριβώς επιδιώκεται, απλώς διάγνωση και εκπαιδευτική παρέμβαση στο σχολείο.Η ΕΘΜΑ κάνει διάγνωση, τα ΚΔΑΥ όμως βασισμένα στη διάγωνση της ΕΘΜΑ (κου. Καμπακου) μπορούν να προτείνουν την κατάλληλη εκπαιδευτική παρέμβαση για το παιδί σε συνεργασία με το σχολείο. Αν θέλετε κάτι πιο συγκεκριμένο μπορώ να βοηθήσω.
like1

ναι.

Εικόνα miky
μπορεις να παρεις τις προτασεις του Καμπακου για να τις δουν στο ΚΔΑΥ ( τωρα εγινε ΚΕΔΔΥ).Το κΔΑΥ θα προτεινει εκπαιδευτικο πλαισο. μετα εσυ αποφασίζεις.Για να ζητησεις παραλληλη στηριξη ή ειδικο σχολειο η τμημα ενταξης πρεπει να εχεις την εισηγηση του ΚΔΑΥ.αν αποφασισεις μονη σου να το πας στο "τυπικο" σχολειο, δε χρειαζεσαι εισηγηση.
like0

Αγαπητη Ρενα

Εικόνα Γλυκερία Καρύδη
Δεν μπορω να δω το προφιλ σας και αν εχετε καποια σχεση με εκπαιδευση.Ο Οδυσσεας δεν εχει αυτισμο ,εχει αναπτυξιακη καθυστερηση .Δεν εχει λογο γιατι ειναι πιο πισω απο την πραγματικη του ηλικια και δεν εχει καθαρισει,Κανουμε εργο και λογο οπως μας ειπε ο Καμπακος.Σαφεστατα το παιδι θα ηταν σε πρωτη φαση να παει σε ειδικο σχολειο ετσι τουλαχιστον νομιζω.Επειδη τα κδαυ αργουν και σε ραντεβου και σε γνωματευση θα ηθελα να ξερω αν πρεπει να αρχισω απο τωρα την διαδικασια.Αν γνωριζεις κατι πες μου ευχαριστω Ελπιδα
like1

Όταν το παιδί είναι σε ηλικία να πάει σχολείο

Εικόνα miranta
Οταν το παιδι ειναι σε ηλικια να παει σχολειο, τα ΚΔΑΥ συνηθως (οφειλουν να )δίνουν προτεραιοτητα σ'αυτο το παιδι,ωστε να ξέρει που θα παει το σεπτεμβρη.Θα σου πρότεινα να επικοινωνησεις με το ΚΔΑΥ της περιοχης σου.
like0

Βρείτε ένα θέμα άμεσα!

Αφίσα της δράσης Μένουμε Ενωμένοι, μία πρωτοβουλία του noesi.gr για την εξ αποστάσεως υποστήριξη κατά την περίοδο της πανδημίας COVID-19.
✰ Ψηφιακή Αλληλεγγύη NOESI.gr
Η νόηση στο διαδίκτυο είναι μία κοινότητα μελών με Βιολόγια με προσωπικές εμπειρίες, που τροφοδοτούν συζητήσεις, και Οδηγούς, μία κοιτίδα γνώσης. Οι Ομάδες εμφανίζουν τα posts ανά τοποθεσία ή θέμα και η Αρχική τα πιο πρόσφατα.
Οδηγίες​ για να γράψετε "Βιολόγιο". Για να δημοσιεύσετε, μπείτε ως μέλος (Login). Μετά, από το μενού Πλοήγηση επιλέξτε Δημοσιεύστε νέο κείμενο. Επιλέξτε είδος ανάρτησης, συμπληρώστε τη φόρμα με κείμενο, πατήστε Ανάρτηση.