Στερεοτυπίες σε αγοράκι 2,5 ετών

Εικόνα Emmaki26

Καλησπέρα σας! Έχω ένα αγοράκι 2 ετών και 4 μηνών και ζούμε στην επαρχία. Είναι ένα καλό, ευγενικό αγοράκι, που κάνει την κίνηση ευχαριστώ απο μόνος του, έχει τέλεια βλεμματική επαφή, δείχνει, χαιρετάει και χαμογελάει. Δεν λεει 2 λέξεις μαζί και γενικά έχει καθυστέρηση λόγου. Δεν πάει σχολείο. Ο μικρός σε ηλικία 22 μηνών εμφάνισε μια περίεργη συμπεριφορά με περίεργες στερεοτυπικές επαναλαμβανόμενες κινήσεις πάντα με τα χέρια. Τον έχω πάει σε αναπτυξιολόγο και τέλος σε παιδονευρολόγο.

Ο παιδονευρολόγος (κορυφαίος στο είδος του) μας είπε πως το παιδί έχει στερεοτυπίες που εμφανίζονται μεταξύ 2-3 ετών και ότι ναι μεν σχετίζονται με αυτισμό όμως στην περίπτωση μας με τόσο καλή επικοινωνία και αντίληψη δεν μπορούμε να μιλάμε για υποψία αυτισμού. Ο αναπτυξιολόγος μας είπε πως πρέπει να χαιρόμαστε που δεν μπορεί να βγάλει διάγνωση, ναι μεν δεν μπορεί να μας πει οτι δεν έχει κάτι, ούτε οτι έχει. Σύστησε εργοθεραπεία και λογοθεραπεία κάτι το οποίο κάνουμε εδώ και 2 μήνες σαν πρώιμη παρέμβαση απο μόνοι μας.

Πράγματι έχουμε δει βελτίωση στο λεξιλόγιο του. Εμείς κάνουμε συμβουλευτική με ψυχολόγο.

Καρδούλα Νέο βιολόγιο στο noesi.gr.

Βρείτε ένα θέμα άμεσα!

Αφίσα της δράσης Μένουμε Ενωμένοι, μία πρωτοβουλία του noesi.gr για την εξ αποστάσεως υποστήριξη κατά την περίοδο της πανδημίας COVID-19.
✰ Ψηφιακή Αλληλεγγύη NOESI.gr
Η νόηση στο διαδίκτυο είναι μία κοινότητα μελών με Βιολόγια με προσωπικές εμπειρίες, που τροφοδοτούν συζητήσεις, και Οδηγούς, μία κοιτίδα γνώσης. Οι Ομάδες εμφανίζουν τα posts ανά τοποθεσία ή θέμα και η Αρχική τα πιο πρόσφατα.
Οδηγίες​ για να γράψετε "Βιολόγιο". Για να δημοσιεύσετε, μπείτε ως μέλος (Login). Μετά, από το μενού Πλοήγηση επιλέξτε Δημοσιεύστε νέο κείμενο. Επιλέξτε είδος ανάρτησης, συμπληρώστε τη φόρμα με κείμενο, πατήστε Ανάρτηση.