Επίδομα αυτισμού από Πρόνοια

Εικόνα Tsarli
Καλησπερα σε ολους. Θα ηθελα την βοηθεια σας αν γνωριζετε πως παιρνει κανεις το επιδομα αυτισμου απο τη προνοια. Πριν 3 μερες ειχα ραντεβου στο παιδοψυχιατρικο του ικα (αυτο που ειναι στην ηπειρου)για τα διδυμα μου. Η παιδοψυχιατρος διεγνωσε και στα δυο ΔΑΔ και μας εγραψε το μεγιστο των θεραπειων. Επισης μας ειπε οτι θα μας δωσει και διαγνωση σε περιπου 20 μερες για να τη καταθεσουμε στη Προνοια και να λαμβανουμε το επιδομα.
  • Γνωριζετε ποια ειναι η διαδικασια που χρειαζεται;
  • Πού ακριβως καταθετω τη διαγνωση της γιατρου και τι επιπλεον χρειαζεται για να λαβω αυτο το επιδομα;

Σχόλια

Εχει αλλάξει πλέον η διαδικασία των προνοιακών επιδομάτων

Εικόνα Iren66
Απ όσο γνωρίζω με τη νέα κατάσταση, θα πρέπει πρώτα να περάσει το παιδί από ΚΕΠΑ, αφού γίνει αίτηση απο σας (οπου θα σας ζητήσουν και παράβολο 46 και κατι ευρώ, εκτός κι αν σας δώσει παραπεμπτικό το ταμείο σας γιαυτό, ζητήστε το, ειναι υποχρεωμένοι)Μετά από κάποιο καιρό θα οριστεί επιτροπή απ όπου θα περάσει το παιδί και θα του αποδωθεί ποσοστό αναπηρίας, με το οποίο και θα μπορέσετε να διεκδικήσετε το επίδομα του. Για το τι χρειάζεται στα ΚΕΠΑ δείτε εδώ: http://www.ika.gr/gr/infopages/kepa/home.cfm Ιδανικά επικοινωνήστε και με άλλους γονείς που έχουν το ίδιο θέμα, λογικά υπάρχει σχετικός σύλλογος, αλλά και με την ΠΟΣΓΚΑΜΕΑ http://www.posgamea.gr/index.asp?lid=gr
like0

Σ' ευχαριστώ πολύ για την απάντηση

Εικόνα Tsarli
Σ'ευχαριστω πολυ για την απαντηση.Απ'οτι καταλαβα εχω πολυ δρομο μπροστα μου μεχρι και εαν τα καταφερουμε τελικα να παρουμε αυτο το επιδομα. Παντως μου ελυσες τη βασικοτερη απορια μου για του που θα απευθυνθω μετα τη γνωματευση απο το ικα. Σ'ευχαριστω και παλι.
like0

ΑΦΜ, λογαριασμός

Εικόνα Βικτώρια
Ετοιμάζομαι να καταθέσω στο κΕΠΑ (29/3) τα χαρτιά για καθορισμό ποσοστού αναπηρίας για τον γιο μου (4 χρονών με ΔΑΔ μέσης εν δυνάμει ελαφράς βαρύτητας) με ενδιαφέρει κυρίως (είμαι στο δημόσιο) να εξασφαλίσω το μειωμένο ωράριο και τις 22 μέρες άδεια (που όπως όλοι οι γονείς με παρόμοια θέματα γνωρίζουμε είναι αναγκαία) δευτερευόντως το προνοιακό επίδομα (όχι ότι θα μου κακόπεφτε όταν το παιδί κοστίζει πιο πολλά από αυτά που βγάζουμε και αναγκαζόμαστε και βάζουμε χέρι και στις συντάξεις των γιαγιάδων ...ευτυχώς που υπάρχουν)τι θα πρέπει να συμπληρώσω στον κωδικό θέματος? και χρειάζεται να του βγάλω ΑΦΜ και Τραπεζικό λογαριασμό?
like0

Προς Βικτώρια (κωδικός και ΑΦΜ)

Εικόνα Γιάννης_1970
Μπορεις να βαλεις πανω απο 1 κωδικο για λογο εξετασης στο ΚΕΠΑ. Ναι το ΑΦΜ ζητειται τωρα απο την απογραφη των Προνοιακων επιδοματων. Το ιδιο και ο λογαριασμος, το πρωτο ονομα του λογαριασμου να ειναι του παιδιου, το δικο σου δευτερο.
like0

Βρείτε ένα θέμα άμεσα!

Αφίσα της δράσης Μένουμε Ενωμένοι, μία πρωτοβουλία του noesi.gr για την εξ αποστάσεως υποστήριξη κατά την περίοδο της πανδημίας COVID-19.
✰ Ψηφιακή Αλληλεγγύη NOESI.gr
Η νόηση στο διαδίκτυο είναι μία κοινότητα μελών με Βιολόγια με προσωπικές εμπειρίες, που τροφοδοτούν συζητήσεις, και Οδηγούς, μία κοιτίδα γνώσης. Οι Ομάδες εμφανίζουν τα posts ανά τοποθεσία ή θέμα και η Αρχική τα πιο πρόσφατα.
Οδηγίες​ για να γράψετε "Βιολόγιο". Για να δημοσιεύσετε, μπείτε ως μέλος (Login). Μετά, από το μενού Πλοήγηση επιλέξτε Δημοσιεύστε νέο κείμενο. Επιλέξτε είδος ανάρτησης, συμπληρώστε τη φόρμα με κείμενο, πατήστε Ανάρτηση.