Ερώτηση για θέμα ΚΕΠΑ

Εικόνα Giannis Maneos

Καλημερα σε ολους!

Παρακαλω θελω την βοηθεια σας. Εχω εναν αδελφο με νοητικη υστερηση με ΔΝ 60. Ειναι 39 χρονων. Εχει κριθει μεχρι τωρα 2 φορες απο επιτροπες των Κεπα. Η πρωτη φορα για διαστημα 3 χρονων και η δευτερη για 5 χρονια.Η αποφαση και στις δυο φορες ηταν "Νοητικη υστερηση με αυτιστικα στοιχεια" και ποσοστο και τις δυο φορες 67%. Τωρα καλουμαστε να ξαναπερασουμε απο επιτροπη και εδω τιθεται το ερωτημα. Μπορω τωρα να επικαλεστω οτι η παθηση ειναι μη αναστρεψιμη και να ζητησω κριση εφορου ζωης? Εχει κριθει δυο φορες πανω απο 17 χρονων. Εχω ακουσει πως για να γινει αυτο πρεπει να εχει δεικτη νοημοσυνης Μετριο και κατω, δηλαδη ΔΝ<49. Ισχυει κατι τετοιο? Στο πινακα των μη αναστεψιμων νοσηματων δεν μπορω να βρω τετοια προυποθεση.

Σας ευχαριστω!

Βρείτε ένα θέμα άμεσα!

Αφίσα της δράσης Μένουμε Ενωμένοι, μία πρωτοβουλία του noesi.gr για την εξ αποστάσεως υποστήριξη κατά την περίοδο της πανδημίας COVID-19.
✰ Ψηφιακή Αλληλεγγύη NOESI.gr
Η νόηση στο διαδίκτυο είναι μία κοινότητα μελών με Βιολόγια με προσωπικές εμπειρίες, που τροφοδοτούν συζητήσεις, και Οδηγούς, μία κοιτίδα γνώσης. Οι Ομάδες εμφανίζουν τα posts ανά τοποθεσία ή θέμα και η Αρχική τα πιο πρόσφατα.
Οδηγίες​ για να γράψετε "Βιολόγιο". Για να δημοσιεύσετε, μπείτε ως μέλος (Login). Μετά, από το μενού Πλοήγηση επιλέξτε Δημοσιεύστε νέο κείμενο. Επιλέξτε είδος ανάρτησης, συμπληρώστε τη φόρμα με κείμενο, πατήστε Ανάρτηση.