Ερώτηση περί ευθυνών ατόμου Παράλληλης Στήριξης

Εικόνα Θάνος

Καλημέρα και καλή βροχερή Παρασκευή!

Ο γιος μας (4 ετών αλλά μία τάξη κάτω) πηγαίνει σε σχολείο με παράλληλη στήριξη. Σήμερα είπαν από το σχολείο πως, αν πρόκειται το παιδάκι να συμμετάσχει στις εξόδους / βόλτες που κάνουν, θα πρέπει η κοπέλα που τον υποστηρίζει να υπογράψει δήλωση πως αναλαμβάνει την ευθύνη για το αν του συμβεί κάτι.

Δεν θα μπω σε θέματα αποκλεισμού κτλ κτλ, απλά ήθελα να ρωτήσω αν έχει κανείς εμπεριστατωμένη άποψη; Δεν νομίζω πως η ασφάλεια του παιδιού είναι στις ευθύνες του ατόμου της Παράλληλης Στήριξης... Καμμία ιδέα για το πού μπορώ να απευθυνθώ;

Ευχαριστώ!

Σχόλια

Σχετικά με τις αρμοδιότητες των υπευθύνων παράλληλης στήριξης

Εικόνα Άγγελος Κουτουμάνος

Καλημέρα, μη το προσπεράσετε, πού αντιλαμβάνομαι ότι δεν το προσπερνάτε. Είναι ένα εξαιρετικά επείγον θέμα, χρειάζεται να μιλήσετε απευθείας με τον Σχολικό Σύμβουλο όπου ανήκει η Σχολική Μονάδα, όπου φοιτά το παιδί σας. Οι Σχολικοί Σύμβουλοι είναι οι "διοικητικοί προϊστάμενοι" των Δ/νσεων των Σχολικών Μονάδων. 

Και μόνο ότι μιλάμε - εσφαλμένα κατά τη γνώμη μου - τους συνοδούς παράλληλης στήριξης μεγεθύνουμε αυτή την αντίληψη ότι το άτομο - που θα έπρεπε να είναι εκπαιδευτικός παράλληλης στήριξης - συνοδεύει τον μαθητή στις σχολικές / εξωσχολικές δραστηριότητες.

Αν δεν τον έχετε ήδη μελετήσει, προτείνω να δείτε τον Οδηγό Παράλληλης Στήριξης (αναπτύσσεται από το NOESI.gr).

Για να βρείτε τον Σχολικό Σύμβουλό σας, επικοινωνείτε με την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπ/σης Αττικής. Σας παραθέτω το link από τον νέο Οδηγό υπηρεσιών που έχουμε οργανώσει στην πλατφόρμα www.pronoise.org.

like0

Είναι σε ιδιωτικό παιδικό σταθμό

Εικόνα Θάνος

Αγαπητέ Άγγελε καλημέρα (επίτρεψέ μου τον ενικό, νομίζω έχουμε μιλήσει και στο τηλέφωνο στο παρελθόν :) )

Σ'ευχαριστώ ιδιαίτερα για το σχόλιο και τις οδηγίες σου. 

Επειδή μάλλον κατέχεις περισσότερα από εμένα, το γεγονός πως ο παιδικός είναι ιδιωτικός αλλάζει κάτι;

Έχεις δίκιο για τον όρο που χρησιμοποιείται, είναι κάτι που μας έχει απασχολήσει κι εμάς. Ευτυχώς το άτομο που έχουμε επιλέξει και την εμπειρία έχει, και τις δεξιότητες...

Ευχαριστώ επίσης και τα links, είχα ξεχάσει για τον Οδηγό (ντροπή μου!)

Τέλος, γιατί θεωρείς πως είναι επείγον; Όχι ότι δεν το θεωρούμε εμείς (προφανώς), απλά ρωτάω τη γνώμη σου!

Καλημέρα και πάλι :)

like0

Παιδικός σταθμός & παράλληλη στήριξη

Εικόνα Άγγελος Κουτουμάνος

Καλημέρα Θάνο, ενικός, άνετα, βεβαίως. Το "επείγον" το ανέφερα, γιατί δεν γίνεται να μη πηγαίνει το παιδί σε εκδρομές, μέχρι να βρεθεί λύση. Δυστυχώς, μου διέφυγε το στοιχείο με τον παιδικό σταθμό και νομίζω ότι αλλάζει τα δεδομένα. Το ζήτημα είναι ότι δεν αποτελεί σχολική βαθμίδα (νομίζω) και τα καθήκοντα των Σχολικών Συμβούλων ξεκινούν από το Δημοτικό και μετά. Βέβαια, στη θέση σου θα δοκίμαζα μία επικοινωνία μαζί τους (Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπ/σης Αττικής) εδώ

Σου συγκεντρώνω παρακάτω και μερικές παλιότερες αναρτήσεις για το συνδυασμό θεμάτων "παιδικός σταθμός & παράλληλη στήριξη", μήπως επικοινωνήσεις με κάποιους γονιούς αν θέλεις. Μέσω του λογαριασμού σου ως μέλος εδώ, μπορείς να τους στείλεις Email. 

Όταν έχεις χρόνο, διάβασε και στα σχόλια, μπορεί να βρεις κι εκεί κάποια παρόμοια περίπτωση:

like1

Αρμοδιότητες υπηρεσιών

Εικόνα Θάνος

Λοιπόν σήμερα έμαθα πως όντως, οι παιδικοί δεν υπόκεινται στις Περιφέρειες αλλά στους Δήμους.

Εννοείται έφαγα το πρωινό μου στα τηλέφωνα και άκρη δεν βρήκα, παρότι οι άνθρωπο ήταν εξυπηρετικότατοι. Θα πάρω αύριο που θα επιστρέψει από σεμινάριο υπάλληλος που ίσως ξέρει...

Σ'ευχαριστώ και για τους συνδέσμους, είχα βρει τις δυο αναρτήσεις ψάχνοντας, θα το συνεχίσω :)

Καλή εβδομάδα!

like0

Βρείτε ένα θέμα άμεσα!

Αφίσα της δράσης Μένουμε Ενωμένοι, μία πρωτοβουλία του noesi.gr για την εξ αποστάσεως υποστήριξη κατά την περίοδο της πανδημίας COVID-19.
✰ Ψηφιακή Αλληλεγγύη NOESI.gr
Η νόηση στο διαδίκτυο είναι μία κοινότητα μελών με Βιολόγια με προσωπικές εμπειρίες, που τροφοδοτούν συζητήσεις, και Οδηγούς, μία κοιτίδα γνώσης. Οι Ομάδες εμφανίζουν τα posts ανά τοποθεσία ή θέμα και η Αρχική τα πιο πρόσφατα.
Οδηγίες​ για να γράψετε "Βιολόγιο". Για να δημοσιεύσετε, μπείτε ως μέλος (Login). Μετά, από το μενού Πλοήγηση επιλέξτε Δημοσιεύστε νέο κείμενο. Επιλέξτε είδος ανάρτησης, συμπληρώστε τη φόρμα με κείμενο, πατήστε Ανάρτηση.