Εμπειρία με ΕΘΜΑ;

Εικόνα Θάνος

Έχουμε ένα αγοράκι 4,5 ετών που μόλις πέρασε από ΚΕΔΑΣΥ και μας σύστησαν να τον πάμε στο ΕΘΜΑ του χρόνου. Είναι αλήθεια πως το αγοράκι μας έχει συμπεριφορικά θέματα (δεν υπακούει αν κάτι δεν τον ενδιαφέρει,δεν κάθεται κτλ), αλλά... δεν θέλουμε να τον αλλάξουμε από αυτό που είναι, όπως διαβάζουμε από τόσα άρθρα και σχόλια περί ΑΒΑ.

AAC (Augmentative and Alternative Communication) προγράμματα στα Ελληνικά;

Εικόνα Θάνος

Μια που ο μικρούλης μας έχει αρχίσει να το παίρνει πολύ καλά με τις κάρτες του, σκεφτόμουν κάποια στιγμή να μετακινηθούμε σε ψηφιακή λύση με κάρτες. Το θέμα είναι πως δεν βλέπω τίποτα στα Ελληνικά... Κάποια στιγμή είχα δει εδώ μία Ελληνική εφαρμογή η οποία όμως έχει εξαφανιστεί από προσώπου γης (νομίζω ήταν από κάποιο Πανεπιστήμιο). Υπάρχει κανείς να χρησιμοποιεί tablet με το παιδάκι του; Τί εφαρμογές χρησιμοποιείτε;

Ερώτηση περί ευθυνών ατόμου Παράλληλης Στήριξης

Εικόνα Θάνος

Καλημέρα και καλή βροχερή Παρασκευή!

Ο γιος μας (4 ετών αλλά μία τάξη κάτω) πηγαίνει σε σχολείο με παράλληλη στήριξη. Σήμερα είπαν από το σχολείο πως, αν πρόκειται το παιδάκι να συμμετάσχει στις εξόδους / βόλτες που κάνουν, θα πρέπει η κοπέλα που τον υποστηρίζει να υπογράψει δήλωση πως αναλαμβάνει την ευθύνη για το αν του συμβεί κάτι.

Δεν θα μπω σε θέματα αποκλεισμού κτλ κτλ, απλά ήθελα να ρωτήσω αν έχει κανείς εμπεριστατωμένη άποψη; Δεν νομίζω πως η ασφάλεια του παιδιού είναι στις ευθύνες του ατόμου της Παράλληλης Στήριξης... Καμμία ιδέα για το πού μπορώ να απευθυνθώ;

Βρείτε ένα θέμα άμεσα!

Αφίσα της δράσης Μένουμε Ενωμένοι, μία πρωτοβουλία του noesi.gr για την εξ αποστάσεως υποστήριξη κατά την περίοδο της πανδημίας COVID-19.
✰ Ψηφιακή Αλληλεγγύη NOESI.gr
Η νόηση στο διαδίκτυο είναι μία κοινότητα μελών με Βιολόγια με προσωπικές εμπειρίες, που τροφοδοτούν συζητήσεις, και Οδηγούς, μία κοιτίδα γνώσης. Οι Ομάδες εμφανίζουν τα posts ανά τοποθεσία ή θέμα και η Αρχική τα πιο πρόσφατα.
Οδηγίες​ για να γράψετε "Βιολόγιο". Για να δημοσιεύσετε, μπείτε ως μέλος (Login). Μετά, από το μενού Πλοήγηση επιλέξτε Δημοσιεύστε νέο κείμενο. Επιλέξτε είδος ανάρτησης, συμπληρώστε τη φόρμα με κείμενο, πατήστε Ανάρτηση.