Εύρεση εικόνων-συμβόλων και το πρόγραμμα GRID

Εικόνα καλβ
Στην προσπάθειά μου να εμπλουτίσω το εικονικό λεξιλόγιο του Διονύση για να καλύπτει κάθε ανάγκη σχολιασμού - συζήτησης ανακάλυψα τον ιστοτόπο www.do2learn.com, όπου κάνοντας εγγραφή στο Make-A-Schedule μπορεί κάποιος να αποκτήσει πάρα πολλά έγχρωμα εικονίδια θεματικά χωρισμένα για κάθε χρήση. Προχωρώντας τον εναλλακτικό τρόπο επικοινωνίας με τη βοήθεια μιας εργοθεραπεύτριας από το "Χατζηπατέρειο", ανακάλυψα το πολύ πρωτοποριακό και πολύπλευρο στο χειρισμό του πρόγραμμα επικοινωνίας GRID. Δείτε περισσότερα για το GRID εδώ... Ο Διονύσης το χρησιμοποιεί εδώ και 1 1/2 χρόνο περίπου, με μια θεαματική πρόοδο για μας, που μας γεμίζει ικανοποίηση αφού πλέον μπορούμε να μιλάμε και να τον "ακούμε" μέσα από το touchscreen laptop όπου έχουμε εγκαταστήσει το GRID. Ο προγραμματισμός έχει γίνει από εμένα και όλο εμπλουτίζεται ανάλογα με τις ανάγκες του παιδιού και την εξέλιξή του. Ποιός θα φανταζόταν ένα παιδί, που δεν μιλάει, με ΨΚΚ να απαγγέλει το ποίημα του στη σχολική γιορτή μέσα από ένα laptop; Η αγορά δε του "Communicate: In Print 2 In Colour" της "Widgit", μιας πλήρους δηλ. συμβολικής γλώσσας και όχι μόνο, μας έχει ανοίξει τους ορίζοντες για μια όσο το δυνατό πληρέστερη στο παρόν και στο μέλλον επικοινωνία. Δείτε περισσότερα για το Widgit εδώ...

Βρείτε ένα θέμα άμεσα!

Αφίσα της δράσης Μένουμε Ενωμένοι, μία πρωτοβουλία του noesi.gr για την εξ αποστάσεως υποστήριξη κατά την περίοδο της πανδημίας COVID-19.
✰ Ψηφιακή Αλληλεγγύη NOESI.gr
Η νόηση στο διαδίκτυο είναι μία κοινότητα μελών με Βιολόγια με προσωπικές εμπειρίες, που τροφοδοτούν συζητήσεις, και Οδηγούς, μία κοιτίδα γνώσης. Οι Ομάδες εμφανίζουν τα posts ανά τοποθεσία ή θέμα και η Αρχική τα πιο πρόσφατα.
Οδηγίες​ για να γράψετε "Βιολόγιο". Για να δημοσιεύσετε, μπείτε ως μέλος (Login). Μετά, από το μενού Πλοήγηση επιλέξτε Δημοσιεύστε νέο κείμενο. Επιλέξτε είδος ανάρτησης, συμπληρώστε τη φόρμα με κείμενο, πατήστε Ανάρτηση.