Φοίτηση σε ΕΝΕΕΓΥΛ

Εικόνα Ιωάννα Κουτρουπη

Έχω ένα αγόρι 13ετων με διάχυτη αναπτυξιακή διαταραχή υψηλής λειτουργικότητας αλλά μαθησιακά πολύ πίσω επανέλαβε και την πρώτη δημοτικού, αρνητικός πολύ με το σχολείο και τα μαθήματα - διαβασμα από την αρχή. Σκεφτομαστε να τον πάμε σε ΕΝΕΕΓΥΛ γιατί όπως είπαν από ΚΕΔΔΥ (ενν. ΚΕΔΑΣΥ), αλλά το βλέπουμε και εμείς, αδυνατεί να είναι στο γενικό Γυμνάσιο. Εσεις ξέρετε κάτι για τα ΕΝΕΕΓΥΛ, πάνε πιο βαριές περιπτώσεις;

Σχόλια

Για την φοίτηση σε ΕΝΕΕΓΥΛ

Εικόνα Αγγέλικα Ρόξυ

Καλησπέρα σας! Εγώ είμαι Λογοθεραπευτρια και έχω διοριστεί σε ΕΝΕΕΓΥΛ στην Β. Ελλάδα! Τα παιδια που έχουμε εμείς στο δικό μας σχολείο είναι πολυ λειτουργικά! Εκτός από τα, μαθήματα ασχολούμαστε και με δράσεις που βάζουν ουσιαστικά τα παιδια  να γίνουν λίγο πιο δημιουργικά και να κοινωνικοποίηθουν! Επίσης, να αναφέρω ότι δεν είναι πρωταρχικος στόχος μόνο το μαθησιακο κομμάτι... Επομένως, σίγουρα τα παιδια περνανε καλυτερα απο ότι σε ένα γενικό (με τρεχαλα της ύλης και μόνος στοχος η με αποτέλεσμα την παπαγαλία)! Νομίζω πως σας έχω στείλει και προσωπικό μνμ αν θέλετε περεταιρω πληροφορίες! 

like1

ΕΝΕΕΓΥΛ Πειραιά

Εικόνα Μαρία10

Καλησπέρα, το ΚΕΔΑΣΥ μας στελνει ειδικο γυμνάσιο ΕΝΕΕΓΥΛ στον Πειραιά, υπαρχει κάποια μαμά που το ξέρει;

like1

ΕΝΕΕΓΥΛ λόγω μαθησιακών δυσκολιών

Εικόνα Ειρήνη Καρμηρο

Μου προτειναν από το ΚΕΔΑΣΥ να πάω την κόρη μου σε ΕΝΕΕΓΥΛ λόγω μαθησιακών δυσκολιών. Αν την πάω σε κανονικό σχολείο και δείξω το χαρτί θα την δεχτούν στο σχολείο; Θα έχουν στο γυμνάσιο μια ανεκτικότητα στους βαθμούς;

Σημείωση από το NOESI.gr:

Με πλαγιά γράμματα υποδεικνύουμε σημεία με επεμβάσεις μας για να διορθώσουμε λάθη στο κείμενο, που το καθιστούσαν δυσνόητο. 

like0

ΕΝΕΕΓΥΛ για τον γιο μου με Άσπεργκερ ευτυχώς

Εικόνα Geok

Έχω γιο 19 χρόνων και είναι Asperger. Παρακολουθεί ΕΝΕΕΓΥΛ γυμνάσιο και λύκειο ευτυχώς. 

Σε συμβατικό σχολείο θα είχε σίγουρα πρόβλημα. Ούτε θα μπορούσε να παρακολουθήσει τα μαθήματα και θα είχε και κοινωνικό θέμα με τους άλλους συμμαθητές.

Στα ΕΝΕΕΓΥΛ οι περισσότεροι καθηγητές είναι εξειδικευμένοι και ο χειρισμός των μαθητών είναι ο κατάλληλος. Υπάρχουν κοινωνικοί λειτουργοί και ψυχολόγοι.

Το μόνο μείον τα επιπλέον 2 χρόνια φοίτησης. Τον έχει κουράσει αρκετά.

like0

Βρείτε ένα θέμα άμεσα!

Αφίσα της δράσης Μένουμε Ενωμένοι, μία πρωτοβουλία του noesi.gr για την εξ αποστάσεως υποστήριξη κατά την περίοδο της πανδημίας COVID-19.
✰ Ψηφιακή Αλληλεγγύη NOESI.gr
Η νόηση στο διαδίκτυο είναι μία κοινότητα μελών με Βιολόγια με προσωπικές εμπειρίες, που τροφοδοτούν συζητήσεις, και Οδηγούς, μία κοιτίδα γνώσης. Οι Ομάδες εμφανίζουν τα posts ανά τοποθεσία ή θέμα και η Αρχική τα πιο πρόσφατα.
Οδηγίες​ για να γράψετε "Βιολόγιο". Για να δημοσιεύσετε, μπείτε ως μέλος (Login). Μετά, από το μενού Πλοήγηση επιλέξτε Δημοσιεύστε νέο κείμενο. Επιλέξτε είδος ανάρτησης, συμπληρώστε τη φόρμα με κείμενο, πατήστε Ανάρτηση.