Φτιάχνουμε προτάσεις!

Εικόνα miky
Χτες κάναμε το πρώτο μάθημα του σταδιου 4 στο PECS! Ο Νασούλης μου το έπιασε με την πρώτη! Σήμερα το πρωί ήρθε με τη βάση της πρότασης που έλεγε "θελω τηλεφωνάκι"!!! Σαν ετοιμος απο καιρό, κατάλαβε πολύ γρήγορα τη βασική ιδέα. είμαι πολύ χαρούμενη. Βέβαια στην αρχή γκρίνιαξε, αλλά όταν εξηγήσαμε ότι πάλι θα του τα δίνουμε αυτά που ζητάει και το μόνο που αλλάζει έιναι ότι πρέπει να βάζει και το "θέλω", πείστηκε. Φαίνεται να ξεπερνά σχετικά εύκολα το άγχος που του δημιουργεί η αλλαγή, και αυτο πιστεύω είναι πολύ καλό! Την τελευταία εβδομάδα κάνουμε και μεγάλες προόδους στην κοινωνικότητα μας: ζητάει απο τους συμμαθητές του στον παιδικό σταθμο να παίξουν κυνηγητό, τους παίρνει απο το χεράκι και τους σπρώχνει ελαφρά μπροστά του για να τρέξουν. Μας κοιτάει στα μάτια και χαμογελάει, αναζητά την επικοινωνία και διεκδικεί με ωραίο τρόπο την προσοχή μας. Εχουμε πάρει τα πάνω μας όλοι με τη νέα συμπεριφορά του Νάσου. Ίσως καταφέρουμε να είμαστε και Αθήνα στο Πάρτυ, και ελπίζω να τα πούμε από κοντά.

Σχόλια

Θα ήθελα να μου εξηγήσεις τι είναι το PECS

Εικόνα Γιάννης
Ι.ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ: Θα ήθελα να μου εξηγήσεις τι είναι το PECS και σε τι βοηθά τα παιδιά.
like0

Για το PECS

Εικόνα Άγγελος Κουτουμάνος
Κύριε Παπαδάκη, Δείτε σε αυτή τη σελίδα: "PECS" (Πεκς): Μέθοδος εναλλακτικής επικοινωνίας. Στο "Βιβλίο των παρεμβάσεων" του NOESI.gr θα βρείτε πληροφορίες και για άλλα προγράμματα εκπαίδευσης που ίσως σας ενδιαφέρουν. Με εκτίμηση, 'Αγγελος Γ. Κουτουμάνος Εκδότης NOESI.gr
like0

Μπράβο

Εικόνα Athena
Μπράβο στο Νασούλη και μπράβο και σε σένα Μιράντα που δεν το βάζεις κάτω και τον βοηθάς όσο μπορείς! "Σαν έτοιμος από καιρό..." λες και μάλλον ήτανε. Άντε και εις ανώτερα!
like2

Βρείτε ένα θέμα άμεσα!

Αφίσα της δράσης Μένουμε Ενωμένοι, μία πρωτοβουλία του noesi.gr για την εξ αποστάσεως υποστήριξη κατά την περίοδο της πανδημίας COVID-19.
✰ Ψηφιακή Αλληλεγγύη NOESI.gr
Η νόηση στο διαδίκτυο είναι μία κοινότητα μελών με Βιολόγια με προσωπικές εμπειρίες, που τροφοδοτούν συζητήσεις, και Οδηγούς, μία κοιτίδα γνώσης. Οι Ομάδες εμφανίζουν τα posts ανά τοποθεσία ή θέμα και η Αρχική τα πιο πρόσφατα.
Οδηγίες​ για να γράψετε "Βιολόγιο". Για να δημοσιεύσετε, μπείτε ως μέλος (Login). Μετά, από το μενού Πλοήγηση επιλέξτε Δημοσιεύστε νέο κείμενο. Επιλέξτε είδος ανάρτησης, συμπληρώστε τη φόρμα με κείμενο, πατήστε Ανάρτηση.