Για τη μάνα...

Εικόνα Kyriaki Fili
Για τη μάνα που επιστρέφει στους 4 τοίχους και πρέπει να πάρει βαθειά ανάσα να ξαναρχίσει απ’ την αρχή... Για τη μάνα που βλέπει το παιδί της πως δεν προόδευσε ακόμα όσο ήλπιζε... που χαμογελά και αισιοδοξεί σε κάθε μικρή ηλιαχτίδα, αλλά και που πέφτει κάθε φορά που βλέπει το παιδί της τόσο διαφορετικό και τόσο πίσω από τα άλλα παιδάκια... Για τη μάνα που πρέπει να σηκωθεί και να συνεχίσει... Για τη μάνα που νιώθει πως από Δευτέρα πρέπει να βάλει ταχύτητες στο φουλ κι όμως δεν ξεκουράστηκε... αλλά που ΠΡΕΠΕΙ να βάλει μπρος και να βρει το κουράγιο... Για τη μάνα που εργάζεται, κουράζεται, εξαντλείται σωματικά, όμως χαμογελά, παίζει, ασχολείται με τα παιδιά της, βασανίζει το μυαλό της για το καλό των παιδιών της, κάνει τον Καραγκιόζη ενώ κρυφοκλαίει... Για τη μάνα που τώρα στα δύσκολα καταλαβαίνει ποιους έχει αληθινά δίπλα της και ποιους όχι, ποιοι όντως της συμπαραστέκονται και ποιοι μόνο θέλουν να την κρίνουν «αν είναι καλή μάνα»… Που πρώτη απ’ όλους η ίδια είναι αυστηρή με τον εαυτό της και αναγνωρίζει τα λάθη της αλλά οι άλλοι δύσκολα της τα συγχωρούν... Για τη μάνα που έχει γίνει πλέον «μηχανάκι» γιατί δε γίνεται αλλιώς… γι’ αυτήν που έχασε το δικαίωμα στην χαλάρωση, είτε σωματική είτε ψυχική... Για τη μάνα που όλα τα χαμένα αποζημιώνονται, με μια καινούργια κατάκτηση του παιδιού της... Και πάμε παρακάτω... Γι΄αυτή τη μάνα εύχομαι... Καλό φθινόπωρο μάνα! Κυριακή Φιλήμονος

Σχόλια

Καλό φθινόπωρο Μαμά!

Εικόνα georgiake
Κυριακή μου εξαιρετικός ο τρόπος γραφής σου, μίλησες για σένα, για μένα, για όλες μας!!!! Να είσαι καλά και πάντα δυνατή!!!! Καλό φθινόπωρο!!
like0

Καλό φθινόπωρο σε όλους μας

Εικόνα dimitra3
Καλό φθινώπορο σε όλες μας... Εύχομαι να τα καταφέρουμε και φέτος όπως είνια η κατάσταση γιατί πολλοί από εμάς δεν έχουμε ούτε για μισή ώρα λογοθεραπείας... Ελπίζω να έχουμε τη δύναμη να κάνουμε εμείς τους θεραπευτές των παιδιών μας... Ζητώ συγγνώμη από το παιδί μου, που φέτος θα είμαστε ανασφάλιστοι και χωρίς Κέντρο.
like0

Xαμογέλασε λίγο, είσαι υπέροχη μάνα

Εικόνα Ρήνα
Εισαι υπεροχη μανα και ολοι απο σενα περιμενουν, κρατα τα σημαντικα και τα αλλα πετα τα, μη δινεις σημασια ολοι ανθρωποι ειναι με ελαττωματα, επιθυμιες, πικρες... να ξερεις η καλυτερη βοηθεια στην οικογενεια σου ειναι η διαθεση σου, χαμογελασε και ολα θα πανε καλυτερα και μη ξεχνας να εισπρατεις την αγαπη που σου διατιθεται. Το να κρυφοκλαις τα παει ολα πισω.Την ελπιδα που συμβουλευεις σε αλλους γιατι την εχασες εσυ;Ειναι κακη τοση μαυριλα, τοση απιστια, γιατι το μελλον ειναι ...αορατο. Καλο φθινοπωρο, καλο χειμωνα, καλη ανοιξη στη ψυχη σου.
like1

Καλό φθινόπωρο μάνα!

Εικόνα Λένα Γκαντιά
...ας συνεχίσουμε το ταξίδι.
like1

Καλό φθινόπωρο σε όλες τις μανούλες

Εικόνα Μυρτώ Κ
Καλό φθινόπωρο σε όλες τις μανούλες που πονούν, αγαπούν, χαίρονται, ανησυχούν, προσμένουν.. και όλα τα μπορουν.
like3

Μάνα, όλοι από σένα περιμένουν…

Εικόνα Kyriaki Fili
Σας ευχαριστώ όλους… Η κατανόηση είναι πολύ σημαντική. Κολυμπάμε στα ίδια νερά. Αχ γλυκειά μου Ρήνα, σ’ ευχαριστώ ιδιαίτερα για τα καλά σου λόγια. Θα μπορούσα να σου γράψω μία πολύ μακροσκελή απάντηση, όμως δεν είναι τώρα η ψυχανάλυση αυτό που ταιριάζει εδώ. Θα σου πω σύντομα ότι ακριβώς αυτή η φράση «όλοι από σένα περιμένουν» είναι κάτι που δεν μπορεί μια μάνα να ακούει εύκολα… Δεν αποτελεί ενθάρρυνση αυτό, αντιθέτως πρόσθετο άγχος και ψυχική επιβάρυνση. Η μάνα είναι συνήθως ο καπετάνιος, το στήριγμα, ο κατευθυντήριος μοχλός. Ναι. Αλλά και οι γύρω, όσοι βρίσκονται στο περιβάλλον ενός παιδιού με ΔΑΔ, είναι πολύ σημαντικό να προσεγγίζουν το παιδί επιδιώκοντας τον ίδιο στόχο: να το βοηθήσουν να μεγαλώσει. Και τουλάχιστον, αν δεν μπορούν να προσφέρουν ουσιαστικά, παρά μόνο επικουρικά, τότε ας αφήνουν αυτή τη δόλια μάνα να πάρει την ανάσα της – που απαραίτητα χρειάζεται – χωρίς βλέμμα βαρύ και διάθεση επικριτική. Ναι είμαστε όλοι άνθρωποι, με τα ελαττώματα, τις επιθυμίες μας –όπως λες- αλλά όποιος δεν έχει νιώσει στο πετσί του τι σημαίνει «ΜΟΝΙΜΗ ΑΓΩΝΙΑ ΓΙΑΤΟ ΠΑΙΔΙ ΣΟΥ» , τότε δεν καταλαβαίνει. Και τουλάχιστον, ας σιωπά. Κι όσο για τη διάθεση της μάνας, σωστό, δίνει τον τόνο στην οικογένεια, αλλά κι αυτή διαμορφώνεται από πολλούς παράγοντες. Και δυστυχώς, δεν υπάρχει μάνα που δεν κρυφοκλαίει. Τέλος πάντων, να μη σε κουράζω, έχοντας διαβάσει τα βιολόγιά σου καταλαβαίνω ότι είσαι μια αξιοθαύμαστη γιαγιά και να μας γράψεις τα νέα της μικρής Ρηνούλας. Σου δίνω όμως μία πολύ φιλική συμβουλή – αν μου επιτρέπεις, αν και μικρότερη… Μην πεις ποτέ στη μάνα της Ρηνούλας «όλοι από σένα περιμένουν». Το πιθανότερο είναι ότι αισθάνεται κάτι τέτοιο ήδη από μόνη της. Δεν είναι λοιπόν αυτό που θα της δώσει δύναμη. Δύναμη δίνει στη μάνα το να νιώσει ότι το δύσκολο έργο της δεν το κουβαλάει όλο μόνη της… Δυστυχώς οι άνθρωποι δεν είμαστε από σίδερο και κάποιες φορές λυγίζουμε. Εύχομαι πολλή και καλή πρόοδο το χειμώνα που έρχεται. Κυριακή Φ.
like0

Η μάνα...

Εικόνα D.Mariliza
σου δίνει τα πάντα, στα μαθαίνει όλα και δε ζητάει τίποτα. Και είναι δυστυχία να ζεις χωρίς αυτήν. Σε θυμάμαι και σε αγαπώ πάντα, το ξέρεις εσύ μαμά...ε;
like1

Καλό φθινόπωρο...

Εικόνα Ιωάννα
Μανουλες... αφήστε τα σίδερα να λυγίζουν... Εμείς δεν είμαστε απο σίδερο... εμείς έχουμε ψυχη.. Σηκώνουμε το κεφάλι όσο κ αν μας χτυπάνε και τραβάμε μπροστα... Εμείς που είμαστε όλα για όλους και περίφανες γι αυτο μας το ταλέντο... Εμείς που κουβαλούσαμε μεσα μας τις ανάσες των παιδιών μας... Εμείς οι μαμάδες κουκουβαγιες... Εμείς ευχόμαστε δυνατά μεταξυ μας αλλα και στα παιδια μας καλη δύναμη, καλη τύχη και πάνω απ όλα υγεία, υγεία, υγεία και δουλεια... Γιατι εμείς ξέρουμε καλα ότι τίποτα δεν ειναι αυτονόητο πλεον σε αυτη την γλυκιά ζωη!!! Την αγάπη μου, Ιωάννα
like0

Βρείτε ένα θέμα άμεσα!

Αφίσα της δράσης Μένουμε Ενωμένοι, μία πρωτοβουλία του noesi.gr για την εξ αποστάσεως υποστήριξη κατά την περίοδο της πανδημίας COVID-19.
✰ Ψηφιακή Αλληλεγγύη NOESI.gr
Η νόηση στο διαδίκτυο είναι μία κοινότητα μελών με Βιολόγια με προσωπικές εμπειρίες, που τροφοδοτούν συζητήσεις, και Οδηγούς, μία κοιτίδα γνώσης. Οι Ομάδες εμφανίζουν τα posts ανά τοποθεσία ή θέμα και η Αρχική τα πιο πρόσφατα.
Οδηγίες​ για να γράψετε "Βιολόγιο". Για να δημοσιεύσετε, μπείτε ως μέλος (Login). Μετά, από το μενού Πλοήγηση επιλέξτε Δημοσιεύστε νέο κείμενο. Επιλέξτε είδος ανάρτησης, συμπληρώστε τη φόρμα με κείμενο, πατήστε Ανάρτηση.