Πρόβλημα με καθηγητή στο Γυμνάσιο

Εικόνα Giorgakos.Angel

Έχω δυο αγόρια στο φάσμα (F84) στην Α γυμνασίου όπου αντιμετωπίζουμε απροθυμία από καθηγητή της βυζαντινής μουσικής να προσαρμόσει την εκπαίδευση σε σχέση με την μαθησιακή δυσκολία των παιδιών. Eπειδή τα παιδιά δεν έχουν Παραλληλη Στήριξη στο μάθημα του, δυσκολεύονται ακόμη να ανταποκριθούν στις ασκήσεις. Είναι πολύ οριακά στο φάσμα τα παιδιά, όποτε μπερδεύεται κάποιος ευκολα και τους αντιμετωπίζει σαν παιδιά τυπικής ανάπτυξης. Η γνώση των ιδεογραμμάτων της βυζαντινής μουσικής απαιτεί να ωριμάσει, ώστε να μπορέσουν τα παιδιά να προχωρήσουν στις ασκήσεις, επομένως, ο καθηγητής θεωρεί σωστό να τους βάλει 8 και να τα απομακρύνει από το σχολείο.

Καρδούλα Αναζητούμε ένα άτομο για να συνδράμει να λυθεί το πρόβλημα.

Μεικτή διάχυτη αναπτυξιακή διαταραχή

Εικόνα Giorgakos.Angel

...Στον έναν απο τους δύο μικράκους μου με αυτισμό(2,5 ετών) η διάγνωση που του έχει γίνει περιγράφεται ως μεικτή διαχυτη αναπτυξιακή διαταραχή... Ο όρος μεικτή,τι ακριβώς εννοεί? Για παράδειγμα ο μεγάλος (3,5) διαγνώστηκε ως ΥΛΑ. Η παιδοψυχολόγος που είδε τον μικρό, μου είπε πως έχουν το ίδιο πράγμα με τον μεγάλο, μόνο που επειδή ο άλλος είναι ακόμη μικρός, δε μπορεί να το χαρακτηρίσει ΥΛΑ, λόγω του οτι δεν έχει κλείσει ακόμη το 3ο έτος ηλικίας. Αλλα ο όρος "μεικτή", μου προξενεί απορία. Τι σημαίνει αυτό ακριβώς; Ευχαριστώ

Ζητώ βοήθεια: Διάγνωση ΥΛΑ σε 3χρονα

Εικόνα Giorgakos.Angel

Έχω 2 αγοράκια, 2,5 το μικρό, 3,5 το μεγάλο, στα οποία μου διέγνωσαν Αυτισμό υψηλής λειτουργικότητας (με αυξημένο όμως, ευτυχώς, νοητικό επίπεδο) και πρέπει να κάνουν τις σχετικές συνεδρίες τους, που όμως, όσοι γνωρίζετε σχετικά,θα ξέρετε οτι κοστίζουν μιά περιουσία. Γνωρίζει κάποιος απο εσάς κάποια δημόσια υπηρεσία που να παρέχει εργοθεραπείες λογοθεραπείες ψυχοθεραπείες κ.τ.λ. δωρεάν; Ψάχνοντας σχετικά έμαθα οτι δικαιούνται κάποια επιδόματα,όπως πρόνοιας κτλ.

Βρείτε ένα θέμα άμεσα!

Αφίσα της δράσης Μένουμε Ενωμένοι, μία πρωτοβουλία του noesi.gr για την εξ αποστάσεως υποστήριξη κατά την περίοδο της πανδημίας COVID-19.
✰ Ψηφιακή Αλληλεγγύη NOESI.gr
Η νόηση στο διαδίκτυο είναι μία κοινότητα μελών με Βιολόγια με προσωπικές εμπειρίες, που τροφοδοτούν συζητήσεις, και Οδηγούς, μία κοιτίδα γνώσης. Οι Ομάδες εμφανίζουν τα posts ανά τοποθεσία ή θέμα και η Αρχική τα πιο πρόσφατα.
Οδηγίες​ για να γράψετε "Βιολόγιο". Για να δημοσιεύσετε, μπείτε ως μέλος (Login). Μετά, από το μενού Πλοήγηση επιλέξτε Δημοσιεύστε νέο κείμενο. Επιλέξτε είδος ανάρτησης, συμπληρώστε τη φόρμα με κείμενο, πατήστε Ανάρτηση.