Ζητώ βοήθεια: Διάγνωση ΥΛΑ σε 3χρονα

Εικόνα Giorgakos.Angel

Έχω 2 αγοράκια, 2,5 το μικρό, 3,5 το μεγάλο, στα οποία μου διέγνωσαν Αυτισμό υψηλής λειτουργικότητας (με αυξημένο όμως, ευτυχώς, νοητικό επίπεδο) και πρέπει να κάνουν τις σχετικές συνεδρίες τους, που όμως, όσοι γνωρίζετε σχετικά,θα ξέρετε οτι κοστίζουν μιά περιουσία. Γνωρίζει κάποιος απο εσάς κάποια δημόσια υπηρεσία που να παρέχει εργοθεραπείες λογοθεραπείες ψυχοθεραπείες κ.τ.λ. δωρεάν; Ψάχνοντας σχετικά έμαθα οτι δικαιούνται κάποια επιδόματα,όπως πρόνοιας κτλ. Αλλα αυτά,καθυστερούν πάαααααααρα πολύ να φτάσουν στα χέρια μας αν τελικά μας τα εγκρίνουν ωστε να κάνω ένα πρόγραμμα και να πώ οτι μπορώ να τους ξεκινήσω σε ιδιωτικό κέντρο. Καταλαβαίνετε οτι καλό θα ήταν να είμαστε συνεπείς σ'αυτό. Δεν διαθέτουμε ωστόσο,παρα έναν βασικό μισθό στο σπίτι. Και 0 κεφάλαιο για να πώ οτι ξεκινάω, κι όταν μου τα επιστρέψει το ταμείο μου, συνεχίζω. Όποιος γνωρίζει κάτι, ας βοηθήσει. Ευχαριστώ.

Σχόλια

Καλημέρα, γενικά όλα τα Ταμεία χορηγούν συνεδρίες

Εικόνα popitz
Καλημέρα, γενικά όλα τα ταμεία χορηγούν συνεδρίες (λόγο-έργο-ψυχο) για αυτισμό. Το θέμα είναι ότι αργούν κάπως να δώσουν τα χρήματα. Πλέον όμως θεωρώ ότι υπάρχει κατανόηση από τους ειδικούς. Θα σου πρότεινα να ξεκινήσεις άμεσα και να μην χάνεις χρόνο.
like0

Μπορείς να απευθυνθείς και σε κάποιο κέντρο Ψυχικής Υγείας

Εικόνα Iliahtida_12
Μπορείς να απευθυνθείς και σε κάποιο κέντρο Ψυχικής Υγείας της περιοχής σου. Παρέχουν σχεδόν δωρεάν ή με πολύ μικρό κόστος λογοθεραπείες, εργοθεραπείες κτλ. Επίσης έχει παιδοψυχολόγους και αρκετές άλλες ειδικότητες για τις ανάγκες κάθε παιδιού. Βρες κάποιο κέντρο που είναι κοντά σου, και αν θέλεις πάρε τηλέφωνο για να σε κλείσουν ραντεβού, και βλέποντας τα παιδιά θα κρίνουν τι ακριβώς χρειάζεται να κάνουν ώστε να βοηθηθούν!
like1

Απευθυνθήκαμε σε: ΚΕΨΥ, ΕΘΜΑ, ΘΕΟΤΟΚΟΣ

Εικόνα Giorgakos.Angel
...Κατ' αρχήν, θέλω να σας ευχαριστήσω για το ενδιαφέρον σας... Ενημερωτικά τα ΚΕΨΥ τουλάχιστον της περιοχής μου, ΔΕΝ ΠΑΡΈΧΟΥΝ τέτοιες πολυτέλειες. 1 αυτό. 2ον και βασικότερο, κάλεσα στο ΕΘΜΑ και μίλησα με την κοινωνική λειτουργό η οποία με συγκίνησε με το ενδιαφέρον που είχε να με βοηθήσει να βρώ άκρη και μάλιστα μου ζήτησε να την καλέσω ξανά για να την ενημερώσω σχετικά με τις εξελίξεις μας. Μου συνέστησε το ειδικό θεραπευτικό κέντρο "Θεοτόκος", στο οποίο έκλεισα ήδη ραντεβού για να αξιολογηθούν ΚΑΙ απο αυτούς τα παιδάκια ώστε να μπούν σε κάποια λίστα, η οποία δεν ξέρω μεν πώς λειτουργεί, αλλα όπως και να'χει είναι μιά αρχή. Σας ευχαριστώ και πάλι, και με χαμόγελο και αισιοδοξία, ξεκινάω το ταξίδι προς την ένταξη των μικρών μου αγγέλων στο κοινωνικό σύνολο... Σύνδεσμοι από το NOESI.gr ("ΠΡΟΝΟΗΣΕ"):
like1

Πώς θα πληρώνω το Κέντρο για να συνεχίζω;

Εικόνα Giorgakos.Angel
Γενικά,όλα τα ταμεία μπορεί να χορηγούν συνεδρίες, τις οποίες όμως, θα πρέπει να προπληρώσουμε για να τις κάνουμε, και όσο για να πάρουμε πίσω το ποσόν, καταντάει ρουλέτα το πότε θα είναι αυτό... Οπότε, είναι αναξιόπιστο το σύστημα για κάποιον που ΔΕΝ διαθέτει κεφάλαιο για να ξεκινήσει, έστω 2.000 ευρώ γιατί μιλάμε για 2 παιδάκια... Κι αν εμένα κάνουν να μου βάλουν τα χρήματα στο λογ/σμό 5 και 6 μήνες, όταν θέλω το λιγότερο απο 300 ευρώ τον μήνα για κάθε παιδί, πώς θα πληρώσω το Κέντρο για να συνεχίσω και τους επόμενους 3,4 5 ή 6 μήνες ωσπου να πληρωθώ ξανά απο τα ταμεία;;; Ιδού η "απορία"...
like1

Δικαιολογητικά για επίδομα αυτισμού (Πρόνοια)

Εικόνα Giorgakos.Angel
Τα βρήκα "ψάχνοντας και σκέφτηκα πως θα είναι χρήσιμο για κάποιους.... http://www.apdattikis.gov.gr/documents/dikaiologitika_ygeionomikes.pdf Όσοι πάσχουν από αυτισμό πρέπει να προσκομίσουν: 1. Βεβαίωση Κέντρου Ψυχικής Υγιεινής ή Ψυχολόγου ή Νευρολόγου ή Ψυχιάτρου Δ/ντη ή Επιμελητή Α΄ Κρατικού Νοσοκομείου ή απόφαση της Δ/νσης Πρόνοιας ότι ο/η ενδιαφερόμενος είναι ενταγμένος/η στο πρόγραμμα οικονομικής ενίσχυσης λόγω αυτισμού. Απαραιτήτως στη βεβαίωση αυτή πρέπει να αναφέρονται τυχόν επιληπτικές κρίσεις ή πνευματική καθυστέρηση ή οργανικό ψυχοσύνδρομο, συνέπεια των οποίων έχουν ποσοστό αναπηρίας άνω του 67% και είναι ανίκανος για εργασία. Η βεβαίωση/γνωματεύσεις στην περίπτωση που προέρχονται από Νοσοκομείο πρέπει να είναι θεωρημένη για το γνήσιο της υπογραφής από το Διοικητικό Δ/ντη του Νοσοκομείου. Η βεβαίωση/γνωματεύσεις πρέπει να κατατίθενται εντός δύο – 2- μηνών από την έκδοσή τους. 2. Υπεύθυνη Δήλωση του Ν.1599/86 με το γνήσιο υπογραφής του ενδιαφερόμενου/ης ότι κατοικεί στην διεύθυνση που έχει δηλώσει στην αίτηση του και ότι δεν έχει υποβάλει δικαιολογητικά σε άλλη Νομαρχία. 3. Φωτοτυπία ταυτότητας 4. Α.Φ.Μ. 5. Α.Μ.Κ.Α 6. Για ανήλικους πιστοποιητικό γεννήσεως ή πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης. Ελπίζω να βοήθησα κι εγώ λίγο... :)
like1

Προσπαθώ να βρω πώς μπορώ να σας στείλω προσωπικό μήνυμα

Εικόνα Ο πλανήτης της Φανής
Προσπαθώ να βρω πώς μπορώ να σας στείλω προσωπικό μήνυμα για κάποιες πληροφορίες. Συγνώμη που το κάνω εδώ, μα δε βρίσκω άλλο τρόπο, αν θέλετε επικοινωνήστε μαζί μου να συζητήσουμε πιθανές λύσεις (αναζητήστε στο διαδίκτυο).
like0

Σας βρήκα στο F/B !!

Εικόνα Giorgakos.Angel
Ευχαριστώ πολύ για την ανταπόκριση, σας έχω στείλει μνμ στο f/b ωστε να μπορέσουμε να έρθουμε σε άμεση επικοινωνία.
like0

Δυνατότητα επικοινωνίας με άλλα μέλη μέσω NOESI.gr

Εικόνα Άγγελος Κουτουμάνος
Ο λόγος που δεν μπορείτε να στείλετε προσωπικό μήνυμα είναι διότι ο λογαριασμός μέλους που έχετε, δε σας δίνει αυτή τη δυνατότητα. Επικοινωνία με άλλα μέλη δίνεται στους λογαριασμούς μελών, υπό προϋποθέσεις. Δείτε περισσότερα εδώ: http://noesi.gr/members
like1

Πλαίσιο για την εκπαίδευση

Εικόνα Paletacat
Εαν τα παιδάκια σας είναι υψηλής λειτουργικότητας θα πρέπει να είστε πολύ προσεκτικοί με το εκπαιδευτικό πλαίσιο που θα επιλέξετε. Κατά τ΄άλλα σας εύχομαι καλή τύχη σε ό,τι κάνετε. Να έχετε τα μάτια σας ανοιχτά, να ελίσσεσθε ανάλογα με το τι ζητάτε και πάντα να έχετε υπόψη σας ότι κύριο πλέον μέλημα των λειτουργών του δημοσίου είναι πώς να αποφύγουν την ευθύνη μιας γνωμάτευσης/απόφασης που θα τους αναγκάσει να σας δώσουν κάποιο οικονομικό βοήθημα. Καλό κουράγιο.
like1

"ΘΕΟΤΟΚΟΣ"

Εικόνα Roula K
Καλησπέρα, Απαντάω σε κάποια από τα ερωτήματα για τα αγοράκια σας γιατί και ο γιος μου ο Ανδρέας (14 χρονών) έχει αυτισμό υψηλής λειτουργικότητας και από τον Φεβρουάριο ξεκίνησε στο Θεοτόκος. Θα μιλήσω για το συγκεκριμένο πλαίσιο το οποίο δεν είναι σχολείο αλλά μαθαίνει στα παιδιά βασικές γνώσεις ανάγνωσης, γραφής, αριθμητικής και πολλά άλλα πράγματα λειτουργικά και χρήσιμα για την μετέπειτα ζωή τους (συγκριτικά με μαθηματικές εξισώσεις, βιολογίες κλπ.) Είναι εξαιρετικό Κέντρο και μακάρι τα παιδιά σας να ξεκινήσουν εκεί.(Αυτό συνεπάγεται να υπάρχει και το αντίστοιχο με το επίπεδό τους τμήμα - εμένα τον Ανδρέα όταν ήταν 6 περίπου χρονών δεν τον πήραν γι'αυτό τον λόγο, αλλά να που ήταν καρμικό να πάει τελικά εκεί!) Όσον αφορά την πληρωμή του δεν χρειάζεται να πληρώνετε εσείς, γιατί αναλαμβάνουν οι ίδιοι να ζητήσουν τα δίδακτρα από τον ασφαλιστικό σας φορέα (μέσα από μια διαδικασία εγκρίσεων). Αυτό γνωρίζω μέχρι στιγμής και ελπίζω να μην αλλάξει! Επίσης μπορώ να σας προτείνω τον εργοθεραπευτή μας που έχουμε αυτή την στιγμή να κάνετε μια αξιολόγηση (το καλό είναι ότι έρχεται στο σπίτι και παίρνει πολύ λίγα χρήματα συγκριτικά με τα Κέντρα - με απόδειξη εννοείται - και - το κυριότερο μετά από την 12ετή πείρα μας (!) σε διάφορα θεραπευτικά κέντρα - μπορώ να τον συστήσω ανεπιφύλακτα). Εδώ θέλω να επισημάνω ότι ο θεραπευτής που αναλαμβάνει το παιδί μας πρέπει πάνω απ'όλα να το βλέπει σαν παιδί του και να θέλει διακαώς να το θεραπεύσει και όχι σαν ένα ακόμα περιστατικό στο βιογραφικό του ή - ακόμα χειρότερα - σαν εισόδημα!! Αν σας ενδιαφέρει μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μου στο παρακάτω e-mail : Roula.Katsabiri@piraeusbank.gr Σημ. Γνωρίζω πόσο δύσκολο είναι στην αρχή εκτός από την παραδοχή να έχεις και την γραφειοκρατία (που δεν είναι και λίγη). Μα μην χάσετε το κουράγιο σας, όλα αυτά περνάνε και τα επιδόματα θα βγούν και αν δεν πάνε φέτος στο Θεοτόκος ή κάπου αλλού θα πάνε του χρόνου. Άλλα είναι αυτά που πρέπει να παλέψουμε και που δεν περνάνε εύκολα... Φιλικά,
like2

Πάρτε τηλέφωνο στον Δήμο Χαιδαρίου ή στο Δήμο Περιστερίου

Εικόνα Haritini
Γεια σας και απο εμένα. Σε ποια περιοχή μένετε? είχα ψάξει και εγώ και είχα βρεί ένα πρόγραμμα που εφαρμοζεται στον Δήμο Περιστερίου και στον Δήμο Χαιδαρίου. Εκεί υπάρχουν όλες οι ειδικότητες θεραπευτών, ειδικά διαμορφωμένοι χώροι, οι συνεδρίες είναι σαραντα πέντε λεπτών, γενικά όπως λειτουργούν όλα τα ιδιωτικά κέντρα. Η διαφορά είναι ότι το κόστος καλύπτεται απευθείας απο το ταμείο που έχετε και ακόμα και να μην έχετε απλά δεν πληρώνονται (είναι νομίζω χρηματοδοτούμενο απο κοινοτικά κονδύλια) εσείς δεν πληρώνεται κάτι. Πάρτε τηλέφωνο στον Δήμο Χαιδαρίου ή στο Δήμο Περιστερίου.
like1

Στην ΕΔΡΑ ("Διαδρομή")

Εικόνα vaso1
Στην ενοτητα "προνοησε" θα βρεις για την "Διαδρομη (ΕΔΡΑ) πληροφοριες. μου εχουν πει οτι και σε απορες οικογενειες κανουν θεραπεια δωρεαν. Δες: http://noesi.gr/pronoise/edra/diadromi
like2

Βρείτε ένα θέμα άμεσα!

Αφίσα της δράσης Μένουμε Ενωμένοι, μία πρωτοβουλία του noesi.gr για την εξ αποστάσεως υποστήριξη κατά την περίοδο της πανδημίας COVID-19.
✰ Ψηφιακή Αλληλεγγύη NOESI.gr
Η νόηση στο διαδίκτυο είναι μία κοινότητα μελών με Βιολόγια με προσωπικές εμπειρίες, που τροφοδοτούν συζητήσεις, και Οδηγούς, μία κοιτίδα γνώσης. Οι Ομάδες εμφανίζουν τα posts ανά τοποθεσία ή θέμα και η Αρχική τα πιο πρόσφατα.
Οδηγίες​ για να γράψετε "Βιολόγιο". Για να δημοσιεύσετε, μπείτε ως μέλος (Login). Μετά, από το μενού Πλοήγηση επιλέξτε Δημοσιεύστε νέο κείμενο. Επιλέξτε είδος ανάρτησης, συμπληρώστε τη φόρμα με κείμενο, πατήστε Ανάρτηση.