Και ένα και δύο και τρία και τέσσερα παιδιά!...

Εικόνα ligeri
Αφιερωμένο σε όλες τις ΗΡΩΙΔΕΣ ΜΑΝΕΣ παιδιών με αναπηρία και τις οικογένειές τους. Ποιος θα μπορούσε να πεί ότι μια μάνα η καλύτερα μια οικογένεια που φέρνει στον κόσμο το πρώτο ή το δεύτερο παιδί της και τυχαίνει να έχει βαριά αναπηρία δεν θα ήθελε και τρίτο και τέταρτο αν όχι και περισσότερα παιδιά, όπως λέει και στο πασίγνωστο τραγούδι η αξέχαστη Μελίνα. Διερωτήθηκε ποτέ κάποιος αρμόδιος τι είναι αυτό που φοβίζει το ζευγάρι, μετά την απόκτηση ενός παιδιού με βαριά αναπηρία, να μεγαλώσει την οικογένειά του και έτσι να θεωρείται και αυτή ΠΟΛΥΤΕΚΝΗ και με το Νόμο. Διερωτήθηκε κάποιος αρμόδιος με πόσα παιδιά χωρίς πρόβλημα αντιστοιχεί ένα παιδί με βαριά αναπηρία? Μακάρι ο Θεός να βοηθούσε να μην γεννιούνται παιδιά με προβλήματα. Δεν γίνεται όμως. Είναι κι αυτό μέσα στις δοκιμασίες που πρέπει να περνούν κάποιοι άνθρωποι, σε όποιο μέρος του κόσμου κι αν βρίσκονται. Προέρχομαι από μια πολύτεκνη οικογένεια με οκτώ αδέλφια και γνωρίζω τι σημαίνει πολύτεκνη οικογένεια και τι κόπος χρειάζεται από ένα φτωχό ζευγάρι προκειμένου να μεγαλώνει αξιοπρεπώς, τα παιδιά του και να τα κάνει σωστούς ανθρώπους στην κοινωνία. Ο Θεός όμως μου έδωσε και την άλλη εμπειρία.: μαζί με την επίσης προερχόμενη από πολύτεκνη οικογένεια σύζυγό μου ,να φέρουμε στον κόσμο το πρώτο μας παιδί με βαριά Νοητική Υστέρηση και άλλα προβλήματα. Είμαστε περήφανοι για τον Κωστή μας ,όμως μας φόβισε τόσο το γεγονός της αναπηρίας του. που πέρασαν οκτώ χρόνια για να κάνουμε τον δεύτερο λεβέντη μας, τον Παναγιώτη. Θέλαμε κι οι οι δύο μας κι άλλα παιδιά, αλλά φοβόμασταν πολύ. Όταν έχεις στο σπίτι σου ένα παιδί με βαριά αναπηρία, τα προβλήματα είναι πολλά. Ο κάθε Κωστής για κάθε οικογένεια αντιστοιχεί σε τρία και τέσσερα παιδιά, επειδή δεν μπορεί να αυτοεξυπηρετηθεί και πρέπει πάντα να έχει δίπλα του μια ΗΡΩΙΔΑ ΜΑΝΑ για να τον προσέχει και να του παρέχει το κάθε τι. Επιτέλους ας βρεθεί ένας αρμόδιος να προβληματιστεί με το θέμα της Μάνας η της οικογένειας που –άθελά της- φέρνει στον κόσμο ένα αγγελούδι με βαριά αναπηρία, ώστε να χαρακτηριστεί επί τέλους η οικογένεια αυτή ως πολύτεκνη. Είναι ανάγκη η Πολιτεία. η εκκλησία και οι οργανώσεις των πολυτέκνων να δουν θετικά το δίκαιο αίτημά μας Δημήτρης Στεφανίδης Υπεύθυνος έκδοσης Πρόεδρος Π.ΟΣ.Γ.Κ.ΑμεΑ
Θεώρησα ότι το πάρα πάνω κείμενο, κατάθεση ψυχής του εκδότη, διατυπωμένο έτσι απλά κι ανθρώπινα, αγγίζει τις πληγές μας και το αναδημοσιεύω αυτούσιο, από το εξαιρετικά επιμλημένο περιοδικό ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ τεύχος 7 της Π.ΟΣ.Γ.Κ.ΑμεΑ. Λυγερή Βασιλείου

Βρείτε ένα θέμα άμεσα!

Αφίσα της δράσης Μένουμε Ενωμένοι, μία πρωτοβουλία του noesi.gr για την εξ αποστάσεως υποστήριξη κατά την περίοδο της πανδημίας COVID-19.
✰ Ψηφιακή Αλληλεγγύη NOESI.gr
Η νόηση στο διαδίκτυο είναι μία κοινότητα μελών με Βιολόγια με προσωπικές εμπειρίες, που τροφοδοτούν συζητήσεις, και Οδηγούς, μία κοιτίδα γνώσης. Οι Ομάδες εμφανίζουν τα posts ανά τοποθεσία ή θέμα και η Αρχική τα πιο πρόσφατα.
Οδηγίες​ για να γράψετε "Βιολόγιο". Για να δημοσιεύσετε, μπείτε ως μέλος (Login). Μετά, από το μενού Πλοήγηση επιλέξτε Δημοσιεύστε νέο κείμενο. Επιλέξτε είδος ανάρτησης, συμπληρώστε τη φόρμα με κείμενο, πατήστε Ανάρτηση.