Kαι ο καιρός περνάει με προόδους

Εικόνα Angela Papastavrou
Φτάσαμε στο "5 χρόνια μετά την γνωμάτευση ΔΑΔ/αυτισμός". Είμαστε πλέον οκτώ χρονών!!! Οι αγωνίες για το μέλλον του αυξήθηκαν, οι λύπες μειώθηκαν ενώ οι χαρές αυξήθηκαν κι αυτές. Η αγωνία μου για το "πότε θα μιλήσει;" αρχίζει πλέον να ξεθωριάζει. Απο τις αρχές του φετινού γενάρη ξεκίνησε το δικό μας θαύμα, στην αρχή ήταν απλά μπαμπαλίσματα και μέσα σε μερικές μέρες/εβδομάδες γίνανε λέξεις κανονικές, προτάσεις και τώρα μεγάλες απαιτήσεις!!! "Θέλω", "Εγώ", ήταν τα πρώτα του λόγια, όμως όλα αυτά με χαμόγελα ευτυχίας γιατί κατάλαβε πως μπορει να ακούσει την φωνή του και του άρεσε πολύ, κατάλαβε οτι αυτός ήταν ο σωστός τροπος για να ζητήσει , να διεκδικήσει αυτό που χρειάζεται. Φωνάζει πια την γυμνάστρια του "Μαρία", τον εργοθεραπευτή του "Μάριο" , επιτέλους εμάς "μαμά" και "μπαμπά", την γιαγιά του "Όμα"... Είναι βδομάδες τώρα που κλαίμε οικογενειακώς απο ευτυχία, σωπαίνουμε να ακουσουμε τι ακριβως μουρμουράει. Ένα πρωινό στο κρεβάτι του μουρμούραγε δυνατά λέξεις, σηκώθηκα στις μύτες και πήγα έξω απο την πόρτα του, όπου έστεισα αφτί να ακούσω και ... άκουσα να μετράει μόνος του απο το ένα εως το δέκα!!! Οι κόποι μας, η βοήθεια της επιστήμης , οι προσευχές μας, όλα πιάσανε τόπο και η ανάσταση ήρθε στο σπιτικό μας νωρίτερα. Γονείς μην απελπιζεστε, έχετε πιστη, ψάχνεστε και μην αφήνεται τις ελπίδες σας, όλα καποια στιγμή θα σας δικαιώσουν και θα έρθει το θαύμα!!! Σας εύχομαι ολοψυχα καλή ανάσταση σε όλους τους τομείς της ζωής σας!!! Η μαμά του Νεκτάριου

Σχόλια

Μπράβο σε μαμά (και μπαμπά) του Νεκτάριου !

Εικόνα Άγγελος Κουτουμάνος
Ωραίες στιγμές, να διαβάζεις... Καλή συνέχεια :) Υ.Γ. Καλά, υπήρχε και πολύ αγάπη, υπομονή, επιμονή, διάθεση και όρεξη να βρείτε την άκρη, να βοηθήσετε άλλους...
like4

Μπραβο

Εικόνα Γιάννης_1970
Παντα τετοια ευχαριστα να εχετε! Καλο Πάσχα.
like2

Συγκίνηση!!

Εικόνα Μαίρη Στεργίου Βελλή
Αντζελά μου, Νεκταριούλη, κ.Γιώργο, τι να πρωτοπώ, τι να πρωτοθυμηθώ και για τι να πρωτοχαρώ!! Ειλικρινά αν και δεν γράφω όπως παλιά στο Νόηση, πάντα θυμάμαι κάποια παιδάκια και κάποιους πονεμένους γονείς -όπως εγώ- και πάντα υπάρχει χώρος στην προσευχή μου γι αυτούς. Μπράβο και πάλι μπράβο!! Τελικά οι προσπάθειες και η αγάπη ποτέ δεν πέφτουν στο κενό...Τα επιτεύγματα ενός παιδιού είναι ανάσα για όλα τα υπόλοιπα και ελπίδα για όλους μας. Σας εύχομαι να καμαρώσετε τον Νεκταριούλη μεγάλο παλληκάρι γεμάτο ενέργεια και ζωή! Καλή Ανάσταση! Μαίρη Βελλή
like1

H χαρά σου, Αγγελική, είναι και δική μας

Εικόνα Σοφία Λιάκου
H χαρά σου, Αγγελική, είναι και δική μας! Και θα κρατήσω τη φράση της κ. Μαίρης: «Τελικά οι προσπάθειες και η αγάπη ποτέ δεν πέφτουν στο κενό...». Δημήτρη και Νεκτάριε στην καρδιά μου σας έχω :- )
like1

Αγγελική, μπράβο σε όλους

Εικόνα Ιουλία Σαββα
..όσους προσπαθήσατε για αυτό το θαύμα. Ναι, γίνονται θαύματα, για όλους, αρκεί να το πιστέψει κανείς. Μπράβο και στον Νεκτάριο, που εκτός από όλα τα άλλα, είναι και κούκλος!!!
like3

Αγγέλα μου

Εικόνα Ιωάννα
Ολα καλα..ειδες??? Ολα καλα θα πανε ..ποσο συναμη ψυχης εχετε μεσα σας.. ποση αγαπη.. ποσο θαρρος και ποσο θρασσος να δωσετε στην μοιρα ή σε οτι αυτο ειναι ενα χαστουκι να παει πιο κει γιατι ειναι η σειρα του νεκταριου και η σειρα σας σας γονεις να γελασει το χειλακι σας επιτελους... Αχ ξερω τι ειναι να περιμενεις το παιδι σου να σε πει ΜΑΜΑ και τελικα να σε λεει!!! Καλη ανασταση στις ψυχες ολων μας!!!
like4

Μεγάλες εξελίξεις

Εικόνα Angela Papastavrou
Φίλοι μου σας ευχαριστώ για τα καλά σας λόγια και τις ευχές σας. Το κειμενο δεν έχει ουτε μήνα που το έγραψα και σήμερα παλι με ξάφνιασε ευχάριστα. Οι ασκήσεις στο τετράδιο της γλώσσας του σχολείου περιλάμβαναν το γράμμα Ζ-ζ. Την ώρα που έγραφε το γράμμα μπροστά απο τις λεξεις τις διάβαζε κιόλας δυνατά και καθαρά!!! Ζωή, Ζυγαριά, ζάρι,ζάχαρη, ζώνη... Ακόμη τρέμω γιατί δεν μπορώ να το πιστέψω!!!

Ο Νεκτάριος επιτέλους ΜΙΛΑΕΙ!!!

like0

Διαγνωση αυτισμος υψηλης λειτουργικοτητας

Εικόνα Ρήνα
Aγγελικη Τζουλια Ελπιδα διαβασα ολη σας την αλληλογραφια και ποση ελπιδα ενοιωσα διαβαζοντας για την προοδο του Νεκταριου που θελησα να σας το πω.Αυτη τη περιοδο ζουμε σε μια δυστυχια προσπαθωντας να προσαρμοστουμε και να βοηθησουμε το παιδι μας που το βλεπουμε να βουλιαζει αλλα και ναπροσπαθει να κρατηθει για να βοηθησει το δικο της παιδι και εγγονι μας.Αυτο που με παρηγορει ειναι οτι ολες οι μαμαδες αλλα και οι μπαμπαδες [almak] αναφερουν οτι τελικα υπηρξε προοδος.Η αληθεια ειναι οτι ποτε δε φημιζομασταν για την υπομονη μας και ισως ο Θεος να θελει εκει να μας παιδαγωγησει στη καρτερια και στην εμπιστοσυνη στο θελημα Του.Γνωριζω οτι τα παιδια δε μας ανηκουν τη διαχειριση τους εχουμε σαυτη τη ζωη και στις συγκεκριμενες περιπτωσεις αγγελους μας εμπιστευθηκε να αναστησουμε.Φοβαμαι για το μελλον παρολο που ξερω οτι μονο το παρον οριζω αλλα ελπιζω διαβαζοντας τις χαρες σας.Αυτο το Πασχα θα το θυμαμαι οσο ζω και ελπιζω να ελθει καποτε η Αναστασιμη χαρα σε ολους με τη φανερωση της θεραπειας.
like3

Είμαι καινούργια στη παρέα

Εικόνα zizell
Είμαι καινούργια στη παρέα !!!! Χάρηκα πολύ με την πρόοδο σας εύχομαι τα καλήτερα!!!! Ελπίζω και εύχομαι σε όλους μας να «δούμε» το μικρό θαύμα που προσδοκούμε
like1

Μόνο Χαρες

Εικόνα nektaria74
Αγαπητη μου Αγγέλα .Ο δικός μου Δημήτρης ειναι πλέων 9 ετών.Εδω και 1,5 χρόνο με ξαφνιάζει ευχάριστα και μένα καθημερινά. Μαλιστα πριν 15 μέρες το βράδυ πριν τον ύπνο άρχισε να μου λέει για κάποια περιστατικα που είχαν γίνει όταν ήταν 5 ετών ,τότε που ΝΟΜΙΖΑ ότι δεν είχαμε καμεία επάφη και ήμουν μέσα στη απελπισία και την άγνοια. Συμπέρασμα: Τα υπεροχα παιδιά μας εχούν μεγαλίτερες ικανότητες απο αυτές που και στα πιο τρελά μας όνειρα έχουμε φανταστεί!!!!!! Μόνο χαρές λοιπόν απο εδώ και πέρα.
like0

Ακολουθούμε την πορεία σας.

Εικόνα Γιώργος Μιγάδης
Στο βιολόγιό σας βλέπουμε εμείς λίγο το μέλλον μας. Ο Μιχάλης είναι 4 ετών και μόλις ένα χρόνο μετά την διάγνωση. Έχει ξεκινήσει σε κέντρο ημέρας και ελπίζουμε να έχουμε μια καλή εξέλιξη όπως και εσείς. Η πρόοδος του Νεκτάριου μας δίνει (οικογενειακά) μεγάλο θάρρος που σίγουρα το έχουμε ανάγκη. Με το καλό και σε άλλα επιτεύγματα. Γιώργος - ο μπαμπάς.
like2

Χτές το πρωί είχαμε ραντεβού

Εικόνα Angela Papastavrou
Χτές το πρωί είχαμε ραντεβού στην ΕΘΜΑ με τον παιδοψυχίατρο Χ.Καμπάκο. Είχε να δει το παιδι για περίπου ένα χρόνο. Κατενθουσιάστηκε με την μεγάλη προοδο του Νεκτάριου που όπως χαρακτηριστικά μας είπε, δεν ήταν μόνο στον λόγο αλλά και στην συμπεριφορά και στα γνωστικά του!!! Άλλο παιδί!!! Μπαίνοντας μέσα ο μικρός τον χαιρέτησε και του είπε "Γειά σου θείε Χρήστο", κόντεψε να πέσει από την καρέκλα του και το χαμόγελο ήταν ζωγραφισμένο στα χείλη του μέχρι και την ώρα που φύγαμε. Οι τελευταίες του λέξεις προς εμάς συγκινημένος ήταν, "ΝΑΙ Ο ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ ΜΙΛΑΕΙ"
like0

Χιλια μπραβο

Εικόνα Soula
Χιλια μπραβο, οχι μονο στους θεραπευτες του και εκπαιδευτικους αλλα πιο πολυ σε σας τους γονεις του Νεκταριου και φυσικα αλλα χιλια μπραβο στον ηρωα σας, τον Νεκταριο. Ελπιζω το χαμογελο να σας συνοδευει τις περισσοτερες στιγμες της ζωη σας . με εκτιμηση Σουλα
like2

Πόσο χαίρομαι...!!!

Εικόνα mariaf
ΠΟΣΟ ΧΑΙΡΟΜΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΝΕΚΤΑΡΙΟ! ΑΧ ΝΑ ΞΕΡΑΤΕ ΠΟΣΟ ΠΟΛΥ ΣΑς ΝΙΩΘΩ ΠΟΣΟ ΠΟΛΥ ΣΑς ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ. ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΜΕΡΙΚΕς ΜΕΡΕς ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑς Ο ΣΥΖΥΓΟς ΜΟΥ ΤΟ ΒΙΟΛΟΓΙΟ ΣΑς ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΑΜΕ ΠΟΣΑ ΚΟΙΝΑ ΕΧΟΥΜΕ.ΕΣΕΙς ΤΟΝ ΝΕΚΤΑΡΙΟ 8 ΕΤΩΝ ΕΜΕΙς ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΗΛΙΚΙΑ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΝΑ ΜΙΛΑΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΛΕΕΙ ΑΚΡΙΒΩς ΟΛΑ ΟΣΑ ΛΕΕΙ ΚΑΙ Ο ΝΕΚΤΑΡΙΟς "ΘΕΛΩ, ΕΓΩ, ΜΑΜΑ ΜΠΑΜΠΑ,ΟΜΙ,ΓΙΑΓΙΑ,ΟΝΟΜΑΤΑ, ΚΑΙ ΑΛΛΕς ΛΕΞΕΙς ΟΛ'ΑΥΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΕΙΜΩΝΑ ΣΥΝΗΔΗΤΟΠΟΙΗΜΕΝΑ ΠΙΑ. ΕΥΧΟΜΑΙ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΣΕ ΜΑΣ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΠΙΣΤΗ, ΔΥΝΑΜΗ ΚΑΙ ΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑ, ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΚΑΛΑ.!!
like2

Βρείτε ένα θέμα άμεσα!

Αφίσα της δράσης Μένουμε Ενωμένοι, μία πρωτοβουλία του noesi.gr για την εξ αποστάσεως υποστήριξη κατά την περίοδο της πανδημίας COVID-19.
✰ Ψηφιακή Αλληλεγγύη NOESI.gr
Η νόηση στο διαδίκτυο είναι μία κοινότητα μελών με Βιολόγια με προσωπικές εμπειρίες, που τροφοδοτούν συζητήσεις, και Οδηγούς, μία κοιτίδα γνώσης. Οι Ομάδες εμφανίζουν τα posts ανά τοποθεσία ή θέμα και η Αρχική τα πιο πρόσφατα.
Οδηγίες​ για να γράψετε "Βιολόγιο". Για να δημοσιεύσετε, μπείτε ως μέλος (Login). Μετά, από το μενού Πλοήγηση επιλέξτε Δημοσιεύστε νέο κείμενο. Επιλέξτε είδος ανάρτησης, συμπληρώστε τη φόρμα με κείμενο, πατήστε Ανάρτηση.