Και όμως το έζησα και αυτό...

Εικόνα Kari
Φιλοι μου, ειναι καιρος να πω τις εξελιξεις στην ζωη μας... Λοιπον, μεσα απο ενα τεραστιο Γολγοθα πηραμε την διαγνωση απο το Ιατροπαιδαγωγικό Κέντρο (σημειωτέον, πως εχω μεινει εκπληκτη απο το προσωπικο, το ενδιαφερον και την ανθρωπια τους). Η διαγνωση της κορης μου ειναι "δυσπραξια" και ισως βρισκεται στο φασμα του διευρυμενου φαινοτυπου [δεν μπορουν να το πουν ακομα με σιγουρια διοτι καναν εκτιμηση σε ενα παιδακι που ηταν ηδη δουλεμενο απο εργοθεραπειες, πρεπει να δουλεψουν μαζι της και αλλο για να καταληξουν]. Αυτη τη στιγμη κανει τρεις εργοθεραπειες την εβδομαδα, δυο βασει της αισθητικοκινητικης και μια με βαση την αισθητηριακη ολοκληρωση. Κατοπιν προγραμματος και συμβουλων με την παιδοψυχολογο καταφερα να βοηθησω την κορη μου να την ενταξω στα προνηπεια που ειχε ξεκινησει αλλα οπως πιθανοτερα να θυμαστε τα παλαιοτερα μελη ηταν τραγικο το ξεκινημα μας λογο απαραδεκτης συμπεριφορας της δασκαλας και της διευθυντριας. Και ερχομαστε στο σημερα... Αφου μετα απο μια τεραστια προσπαθεια ενος ολοκληρου μηνα αρχισα πλεον να βλεπω φως και να λεω πως επιτελους αρχισαν ακομα και τα πραγματα στο σχολειο να πηγαινουν προς το καλο, εζησα και αυτο σημερα και ειπα πως τα ειδα και τα ακουσα ολα. Πηγα να παρω το παιδι μου απο το σχολειο στις 12.00 η ωρα μια και 12.15 σχολαν και αντι να περιμενω το παιδι μου να βγει εξω απο την ταξη το βρηκα κρεμασμενο στην ΞΕΚΛΕΙΔΩΤΗ ΕΞΩΠΟΡΤΑ να περιμενει αυτο εμενα. Οπως καταλαβαινεται πανικοβληθηκα σκεπτομενη το τι κακο μπορει να μας ειχε βρει... αλλα και το ποσο τυχεροι σταθηκαμε. Ρωτοντας τις αλλες μαναδες που προυπηρχαν μου ειπαν πως ηθελε να φυγει αλλα την συγκρατησαν αυτες, ΕΥΤΥΧΩΣ... Καθως καταλαβαινετε δεν μπορεσα να το αφησω ετσι και πηγα να ζητησω εξηγησεις απο την δασκαλα της και ειδου η απαντηση της...:
    "Εκαναν ταυτοχρονα δυο παιδακια εμμετο και δεν καταλαβε πως η μικρη βγηκε εξω, πρεπει να την ΜΑΛΩΣΩ για αυτο που εκανε και πως εχει 20 παιδακια να προσεξει και δεν μπορει να προβλεπει τετοιες συμπεριφορες...και οταν βεβαια την ειπα οκ τα δεχομαι ολα αυτα αλλα γιατι να ειναι ξεκλειδωτη η πορτα και τι θα γινοταν αν το παιδι μου εβγαινε εξω στον δρομο η απαντηση ηταν γιατι να βγει εξω και μην υπερβαλω διοτι στην τελικη αναλυση υπηρχαν μαναδες εξω και δεν θα το αφηναν να φυγει".
Φίλοι μου τα ειδα ολα σημερα μετα απο αυτο: ΞΕΔΙΑΝΤΡΟΠΙΑ, ΘΡΑΣΣΟΣ, ΑΝΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΑ ΕΠΙΠΟΛΑΙΟΤΗΤΑ διοτι αυτη η γυναικα ηθελε να με πεισει πως η ακεραιοτητα του παιδιου μου μπορει να στηριχτει στην ευαισθησια των αλλων γονιων και οχι στην δικη τους υπευθυνοτητα απεναντι στις υποχρεωσεις τους. Πορισμα: Tα ματια σας ΔΕΚΑΤΕΣΣΕΡΑ, τουλαχιστον εγω μετα το σημερινο περιστατικο θα ειμαι δεκα φορες πιο αυστηρη και θα κανω περισσοτερες παρατηρησεις οταν βλεπω καταστασεις που με ανησυχουν οπως π.χ. ξεκλειδωτη πορτα κ.λπ..

Σχόλια

Γονείς εναντίον Δασκάλων

Εικόνα Κυριάκος Καραμπατζιάκης
Αγαπητη kari, Καταλαβαίνω την αγωνία και την ανησυχία σου, και έχεις απόλυτο δίκιο για τα θέματα ασφάλειας των παιδιών στο σχολείο. Οι δάσκαλοι είναι 100% υπεύθυνοι για την ασφάλεια (και όχι κάποιοι γονείς απέξω ή κάποιος περαστικός...) όμως πολλές φορές δεν δίνουν την απαραίτητη προσοχή. Από τη δική μου εμπειρία μπορώ να σου πω ότι ευτυχώς ή δυστυχώς η κορούλα σου έχει μια δασκάλα , νηπιαγωγό με την οποία πρέπει να συνεργαστείς. Από τα σχόλια σου διακρίνω μια εχθρική στάση προς τη δασκάλα, πιθανόν να οφείλεται και στην αρχική συμπεριφορά της απέναντι στο παιδί (αν κάνω λάθος διορθωσέ με). Αυτή η κόντρα που αναπτύσσεται μεταξύ σας πολλές φορές μεταφέρεται στο παιδί, είτε συνειδητά είτε ασυνείδητα και αυτό σίγουρα δε βοηθά το δικό σου παιδί. Είναι δυσκολο να βάλουμε στην άκρη το θυμό μας, όμως μια μάνα για όφελος του παιδιού της θα το έκανε. Θα έλεγα ότι και στο σπίτι χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή για το πώς μιλάμε για το δάσκαλο του παιδιού μας, Τα παιδιά καταλαβαίνουν και από τον τόνο της φωνής μας αν λέμε κάτι θετικό ή αρνητικό ακόμη κι αν δεν κατανοούν πλήρως τα λόγια μας, και προκαλείται σύγχυση στο παιδί όταν ακούει διάφορα αρνητικά σχόλια από τους γονείς του για το δάσκαλό του. Όπως καταλαβαίνεις kari βρήκα την ευκαιρία μέσα από το άρθρο σου να μιλήσω όχι μόνο σε σένα αλλά και σε άλλους γονείς που αντιμετωπίζουν τέτοια προβλήματα στο σχολείο. Με αγάπη Κυριάκος (εργοθεραπευτής)
like2

Εν βρασμώ ψυχής...

Εικόνα Kari
Aγαπητε φιλε Κυριακο, σε ευχαριστω για το ενδιαφερον. Αν ειχες διαβασει προηγουμενα μου βιολογια θα διαπιστωνες δυστυχως πως με αυτη την κυρια εχουμε φτασει στα ακρα (μεχρι και την Αστυνομια πηραν τηλεφωνο διοτι πολυ απλα δεν ηξεραν ουτε καν τις υποχρεωσεις τους) και παρολα αυτα προσπαθω καθε φορα που τη βλεπω να χαμογελω για το καλο του παιδιου μου. Εχεις πολυ μεγαλο δικιο οταν επισημανεις πως ακομα και απο τον τονο της φωνης μας τα παιδια αντιλαμβανονται το αρνητικο κλιμα, το εζησα με το παιδι μου και οπως καταλαβαινεις εκανα και εγω τα λαθη μου... Αλλα μερικες φορες καποια ατομα απλως βρισκουν το τροπο να σε "βγαζουν εκτος εαυτου". Δυστυχως, μου ειναι πολυ δυσκολο να τους εμπιστευθω και απ' ό,τι φαινεται εχω δικιο, φανταζεσται τι θα μπορουσε να ειχε γινει αν το παιδι μου περνουσε το κατωφλι της εξωπορτας; Και παρολα αυτα ακομα την χαμογελω μπροστα στο κοριτσακι μου... Αλλα απο μεσα μου βραζω!!!
like1

Βρείτε ένα θέμα άμεσα!

Αφίσα της δράσης Μένουμε Ενωμένοι, μία πρωτοβουλία του noesi.gr για την εξ αποστάσεως υποστήριξη κατά την περίοδο της πανδημίας COVID-19.
✰ Ψηφιακή Αλληλεγγύη NOESI.gr
Η νόηση στο διαδίκτυο είναι μία κοινότητα μελών με Βιολόγια με προσωπικές εμπειρίες, που τροφοδοτούν συζητήσεις, και Οδηγούς, μία κοιτίδα γνώσης. Οι Ομάδες εμφανίζουν τα posts ανά τοποθεσία ή θέμα και η Αρχική τα πιο πρόσφατα.
Οδηγίες​ για να γράψετε "Βιολόγιο". Για να δημοσιεύσετε, μπείτε ως μέλος (Login). Μετά, από το μενού Πλοήγηση επιλέξτε Δημοσιεύστε νέο κείμενο. Επιλέξτε είδος ανάρτησης, συμπληρώστε τη φόρμα με κείμενο, πατήστε Ανάρτηση.