Καλή μέρα, Ελπίδα

Εικόνα ligeri
Αγαπητή κυρία Λασιθιωτάκη, η προσέγγιση σας σε θέματα ψυχικών και εγκεφαλικών λειτουργιών που ευθύνονται για την διαφορετικότητα των ανθρώπων, αποτελεί μια ποιοτική, υποστηρικτική παρέμβαση στην ιστοσελίδα της NOESI.gr. H γνώση, η ενημέρωση, όταν φτάνουν στον γονιό μέσα από τον δρόμο της καρδιάς, γίνονται εργαλείο εύχρηστο στα χέρια μας, για να χειριζόμαστε σωστά, αφού πρώτα κατανοήσουμε τα προβλήματα των παιδιών μας. Η κατανόηση δεν είναι εύκολη υπόθεση, χρειάζεται πολύ επεξεργασία και λάθη γίνονται... Όσα λιγότερα, τόσο το καλλίτερο για μας και τα παιδιά μας. Οι συγκλονιστικές, οι μοναδικές εμπειρίες μου από τα ΑμεΝΥ της ζωής μου και όχι μόνο από το δικό μου παιδί, συναντούν την κατάθεση της γνώσης και της ψυχής σας έτσι όπως αναδεικνύονται μέσα από το πρόσφατο δημοσίευμα σας "3 Δεκεμβρίου Διαφορετικοί άνθρωποι". Είναι για μένα μια επιβεβαίωση της σωστής ανάγνωσης της ζωής μου, όπως εγώ την διαβάζω και όχι όπως οι άλλοι. Γιατί απ΄όλους διαβάζεται, σαν αδικία, σαν ατυχία που δεν μου άξιζε, σαν Γολγοθάς, σαν δυστυχία που θα συνεχίσει και μετά από μένα. Απέναντι στο δέος, τον θαυμασμό, την συμπάθεια, την κατανόηση που εισπράττω από τους ανθρώπους που με γνωρίζουν νοιώθω ξένη. Κρίμα που δεν μπορώ να μοιραστώ μαζί τους αυτές τις καθημερινές μικρές ευτυχίες που μου δίνει η ΜΑΡΙΑ μου. Αν περνούσε από το χέρι μου, θα έβαζα πρωτοσέλιδο κάθε μέρα στη NOESI.gr, το δημοσίευμά σας, να το διαβάζουμε οι γονείς να το εμπεδώνομε, να ρίχνουμε μια ματιά στον ουρανό και να λέμε: Καλή μέρα, Ελπίδα. Λυγερή Βασιλείου

Σχόλια

Η διαφορετικότητα

Εικόνα Μαρία Λασιθιωτάκη
Αγαπητή Λυγερή Μακάρι να μπορούσαμε όλοι να κάνουμε αποδεκτή την διαφορετικότητα και όχι μόνο εξαιτίας κάποιας σωματικής ή άλλης αναπηρίας. Η πιο γλυκιά μου εμπειρία ήταν ένα νεαρό αγόρι, με νοητική υστέρηση, που, όταν κάποια φορά με ένιωσε λυπημένη, πήρε το χέρι μου και το έφερε στο μάγουλό του, κοιτώντας με με τόσο πόνο που μου χαράχτηκε για πάντα στη μνήμη. Κανείς "υγιής" δεν μου το είχε προσφέρει αυτό.
like0

Οι "υγιείς" και οι "άλλοι"

Εικόνα Angela Papastavrou
Εμείς οι "υγιείς" έχουμε οι περισσότεροι υγιές σώμα αλλά είμαστε άρρωστοι στην ψυχή! Οι "άλλοι" έχουνε άρρωστο σώμα αλλά υγιέστατη ψυχή! Εμείς οι "υγιείς" δεν τους φτάνουμε στην καλοσύνη της ψυχής ούτε στο μικρό τους δακτυλάκι! Αυτή είναι η "Διαφορά" της "Διαφορετικότητας"!
like1

Βρείτε ένα θέμα άμεσα!

Αφίσα της δράσης Μένουμε Ενωμένοι, μία πρωτοβουλία του noesi.gr για την εξ αποστάσεως υποστήριξη κατά την περίοδο της πανδημίας COVID-19.
✰ Ψηφιακή Αλληλεγγύη NOESI.gr
Η νόηση στο διαδίκτυο είναι μία κοινότητα μελών με Βιολόγια με προσωπικές εμπειρίες, που τροφοδοτούν συζητήσεις, και Οδηγούς, μία κοιτίδα γνώσης. Οι Ομάδες εμφανίζουν τα posts ανά τοποθεσία ή θέμα και η Αρχική τα πιο πρόσφατα.
Οδηγίες​ για να γράψετε "Βιολόγιο". Για να δημοσιεύσετε, μπείτε ως μέλος (Login). Μετά, από το μενού Πλοήγηση επιλέξτε Δημοσιεύστε νέο κείμενο. Επιλέξτε είδος ανάρτησης, συμπληρώστε τη φόρμα με κείμενο, πατήστε Ανάρτηση.