Κάποιες πληροφορίες

Εικόνα marmar
Καλημέρα, θερμά ευχαριστώ για τα σχόλια. Έχετε όλες δίκιο που ανυσυχείτε, ιδίως εσείς που έχετε ένα παιδί. Με πολύ επιφύλαξη θα σας πω, ότι επίσημα κανείς δεν έχει διατυπώσει μία αποδεδειγμένη και έγκυρη αιτία του αυτισμού. Η βιβλιογραφία αναφέρει ότι υπάρχει κληρονομικότητα. Αλλά από τη στιγμή που οι έρευνες δεν είναι σε θέση να τεκμηριώσουν θεωρία, τί να πει κανείς στους γονείς; Έχω διαβάσει διάφορα, έχω μία άποψη αλλά δεν είμαι η αρμόδια. Υπάρχουν διάφορες και διαφορετικές περιπτώσεις για τα παιδιά με ΔΑΔ. Οσο αφορά το θέμα του τί κάναμε ή δεν κάναμε στην εγκυμοσύνη μας ή στους πρώτους μήνες ζωής του παιδιού μας ΜΗ ΕΧΕΤΕ ΤΥΨΕΙΣ. Η πιο πιθανή αιτία στην οποία προσανατολίζονται οι έρευνες, είναι μία τυχαία γονιδιακή αιτία, μάλλον γονίδια και των δύο γονέων συνδυαζόμενα. ΜΕ ΠΟΛΥ ΕΠΙΦΥΛΑΞΗ σας το μεταφέρω αυτό.
    ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑΤΕ ΝΑ ΤΟ ΑΠΟΤΡΕΨΕΤΕ. ΤΡΑΒΗΞΑΜΕ ΤΟ ΛΑΧΕΙΟ ΜΕ ΚΛΕΙΣΤΑ ΜΑΤΙΑ ΚΑΙ ΜΑΣ ΚΛΗΡΩΘΗΚΕ. ΔΥΣΤΥΧΩΣ.
Γίνεται μία έρευνα Πανευρωπαϊκή στην οποία θα συμμετάσχουμε - οικοειοθελώς - ως οικογένεια με το DNA μας και τα ιστορικά μας λόγω των παιδιών που είναι αδέρφια με αυτισμό και όχι δίδυμα. Αν ενημερωθώ επίσημα για κάτι θα σας πω. Να σημειώσω, ότι υπάρχει οικογένεια - στην Ελλάδα - με δίδυμα, όπου είναι το ένα με αυτισμό, γεννήθηκε και τρίτο παιδί και αυτό υγιές. Η μητέρα έχει γράψει και ένα συγκινητικό βιβλίο. Δεν θυμάμαι τώρα τον τίτλο αν σας ενδιαφέρει το έχω και όποιος θέλει να του στείλω στοιχεία. Επίσης, δεν ξέρω πόσοι από εσάς έχετε υπόψη σας τις επίσημες κλίμακες ΔΙΑΓΝΩΣΗΣ ΚΑΙ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΕ ΑΥΤΙΣΜΟ. 'Οποιος ενδιαφέρεται να το στείλω.

Σχόλια

Αν μπορείς...

Εικόνα Kari
Θα ηθελα πολυ να μου στειλεις την επισημη κλιμακα διαγνωσεις και αξιολογησης αν δεν σου ειναι πολυ δυσκολο αν και δεν εχει διαγνωστεί η κορη μου με αυτισμο θα ηθελα να ριξω μια ματια αν σου ειναι ευκολο.
like3

Κάποιες πληροφορίες

Εικόνα Agrianitis
Αγαπητή κυρία Μαρκέλλα καλή σας μέρα. Θα ήθελα και εγώ να μου στείλετε την λίστα να της ρίξω μια ματιά. Όσο για αυτά που γράφετε παραπάνω, έχετε απόλυτο δίκιο και εγώ επειδή έχω αρκετό χρόνο ψάχνω συνεχώς και όντος δεν υπάρχει κάτι τεκμηριωμένο. Κάνω μια προσπάθεια τώρα ότι κείμενα ή υλικό έχω μαζέψει να τα ταξινομήσω και να το ανεβάσω στην προσωπική μου ιστοσελίδα. Σε ένα ξεχωριστό μενού που θα αφορά τα παιδιά με ειδικές ανάγκες.
like2

Πληροφορίες (β')

Εικόνα marmar
Θα κάνω σύντομα μία αξιολόγηση του υλικού που έχω και θα σας τα στείλω. Μαζί με τον τίτλο του κάθε βιβλίου ώστε να ξέρετε τις πηγές των πληροφοριών, γιατί ο καθένας μπορεί να λέει ότι θέλει μέσω διαδικτύου. Δεν πάμε να κάνουμε τους πολύξερους, αλλά πρέπει να ξέρουμε με τι έχουμε να κάνουμε για να βοηθήσουμε τα παιδιά μας.
like1

Για τις κλίμακες

Εικόνα Ginka
Αν δεν σου είναι δύσκολο, θα ήθελα να έχω και γω τις επίσημες κλίμακες διάγνωσης και αξιολόγησης. Ευχαριστώ!
like2

Με ενδιαφέρει η λίστα

Εικόνα Soula
Αν θα σας ηταν ευκολο με ενδιαφερει και μενα αυτη η λιστα. Οταν και οποτε τα εχετε ενημερωστε με. Σας ευχαριστω, Σουλα
like0

'Ολους μας ενδιαφέρει!

Εικόνα Angela Papastavrou
Απ΄ ότι βλέπω όλους μας ενδιαφέρει αυτή η λίστα!!! Μήπως να τη δημοσίευες ή να μας την έστελνες ηλεκτρονικά αν γίνεται;
like2

Για τις κλίμακες

Εικόνα Angela Papastavrou
Από χτές διαβάζω ένα καταπληκτικό βιβλίο της Αγγ. Γενά το "Αυτισμός και Διάχυτες Αναπτυξιακές Διαταραχές" και αναφέρει τις κλίμακες Διάγνωσης και Αξιολόγησης που χρησιμοποιούν εδώ στην Ελλάδα που τελικά είναι ελάχιστες, μόνο 2!, ενώ στο εξωτερικό χρησιμοποιούν πολύ περισσότερες!!! (Γιατί;;;) Αναφέρει 1)την κλίμακα Wechler Preschool and Primary Scale of Intelligence Revised Psychological Corporation , για παιδάκια από 4 ετών έως 6 ετών και 6 μηνών ! (αυτή θα με ενδιέφερε να δώ περισσότερο!) και 2)την κλίμακα WISC-III Wechler Intelligence Scale for Children-III Psychological Corporation, για παιδιά από 6 ετών έως 16 ετών και 11 μηνών!!! Αν υπάρχει η δυνατότητα να τις δώ θα με ενδιέφερε!
like1

Σχετικά με το βιβλίο της Γεννά

Εικόνα marmar
Από αυτό το βιβλίο θα ήθελα να σας περάσω κάποια πράγματα αλλά έχω πρόβλημα με το σκανάρισμα. Η κάθε κλίμακα δε θέλει μόνο μετάφραση αλλά πολύ δουλειά πριν δοθεί προς χρήση σε μία χώρα. Είναι ένα χρήσιμο βιβλίο. Νομίζω ότι αυτό που χρειάζεται να διαβάσεις είναι το κεφάλαιο για την κατάσταση στην οικογένεια. Η κα Γενά είναι έγκυρη και χρόνια στο χώρο. Ακολουθεί βέβαια μόνο ΑΒΑ, αλλά ο τρόπος που παρουσιάζει το θέμα είναι πάρα πολύ καλός. 'Εχω πρόβλημα με το σκανάρισμα και δεν μπορώ να σου στείλω τον πινακα που σας είπα αλλά δεν το έχεις ανάγκη. Είναι το DSM που έχει και η κα Γενά και ειδικά οι σελίδες 28-30 με τα κριτήρια της συμπτωματολογίας. Είναι από τα πιο καλά μεταφρασμένα που έχω διαβάσει. Μη κολλήσεις στα επιστημονικά, δες τι μπορείς να πάρεις από το κομμάτι διαχείρισης της συμπεριφοράς (με τις ανταλλαγές κ.λπ.). Αν κολλήσεις στείλε Ε-mail αν και δε νομίζω ότι θα με χρειαστεις.
like1

Βρείτε ένα θέμα άμεσα!

Αφίσα της δράσης Μένουμε Ενωμένοι, μία πρωτοβουλία του noesi.gr για την εξ αποστάσεως υποστήριξη κατά την περίοδο της πανδημίας COVID-19.
✰ Ψηφιακή Αλληλεγγύη NOESI.gr
Η νόηση στο διαδίκτυο είναι μία κοινότητα μελών με Βιολόγια με προσωπικές εμπειρίες, που τροφοδοτούν συζητήσεις, και Οδηγούς, μία κοιτίδα γνώσης. Οι Ομάδες εμφανίζουν τα posts ανά τοποθεσία ή θέμα και η Αρχική τα πιο πρόσφατα.
Οδηγίες​ για να γράψετε "Βιολόγιο". Για να δημοσιεύσετε, μπείτε ως μέλος (Login). Μετά, από το μενού Πλοήγηση επιλέξτε Δημοσιεύστε νέο κείμενο. Επιλέξτε είδος ανάρτησης, συμπληρώστε τη φόρμα με κείμενο, πατήστε Ανάρτηση.