Κατερίνα

Εικόνα Κατερίνα Δαρδαγιαννοπούλου
Χρόνια τωρα, που είμαστε "ζωντανοι νεκροι" με τον αντρα μου λόγω του προβλήματος της υγείας του Λάμπρου, αναρρωτιομαστε τι είναι τελικά καλύτερο για το παιδί μας. ΕΧΟΥΜΕ ΠΑΕΙ ΣΧΕΔΟΝ ΠΑΝΤΟΥ , ΕΧΟΥΜΕ ΔΟΚΙΜΑΣΕΙ ΣΧΕΔΟΝ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ,ΕΧΟΥΜΕ ΠΕΡΑΣΕΙ ΟΛΑ ΤΑ ΣΤΑΔΙΑ ΤΟΥ "ΠΕΝΘΟΥΣ" -ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΕΓΩ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ- ΚΑΙ ΠΑΝΤΑ ΚΑΤΑΛΗΓΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟ ΙΔΙΟ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑ , ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΗ...... ΝΟΙΩΘΟΥΜΕ ΟΤΙ ΠΟΤΕ ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΚΕΤΟ.ΝΟΙΩΘΟΥΜΕ ΠΩΣ ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ, ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΜΑ ΤΟΣΟ ΜΠΕΡΔΕΜΕΝΑ.ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΛΕΜΕ ΟΤΙ ΚΑΤΙ ΠΑΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ , ΤΣΟΥΠ! ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ ΕΜΦΑΝΙΖΕΤΑΙ ΚΑΙ ΑΝΤΕ ΠΑΛΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ... ΞΕΡΩ ΠΩΣ ΙΣΩΣ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΑΚΟΥΓΟΝΤΑΙ ΚΑΠΩΣ ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΑΛΛΑ ΞΕΡΕΤΕ ΚΑΤΙ ? ΒΑΡΕΘΗΚΑ, ΚΟΥΡΑΣΤΗΚΑ , ΤΟΥΣ ΣΙΧΑΘΗΚΑ ΟΛΟΥΣ. ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΜΟΥ ΚΑΙ ΣΕ ΟΠΟΙΟΝ ΑΡΕΣΕΙ .ΔΕΝ ΤΟ ΕΠΕΛΕΞΑ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΜΑΣ "ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ" ΗΤΑΝΕ ΘΕΛΗΜΑ ΘΕΟΥ.ΚΑΠΟΙΟ ΛΟΓΟ ΕΙΧΕ ΠΟΥ ΜΑΣ ΤΟ ΕΔΩΣΕ. ΣΚΕΦΤΗΚΑΜΕ ΛΟΙΠΟΝ ΜΕ ΤΟΝ ΑΝΤΡΑ ΜΟΥ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΟΥΜΕ ΚΑΤΙ "ΔΙΚΟ ΜΑΣ" ΓΙΑ ΤΑ "ΔΙΚΑ ΜΑΣ" ΠΑΙΔΙΑ , ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΥΣΤΕΡΕΙ ΣΕ ΠΟΛΛΑ.ΣΚΕΦΤΟΜΑΣΤΑΝ ΜΗΠΩΣ ΜΠΟΡΟΥΣΑΜΕ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΟΥΜΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΕΙΟ ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΕΙΔΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΜΑΖΙ ΜΕ ΑΛΛΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΠΟΥ ΝΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΙΣΩΣ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΚΑΛΑΜΕ ΓΙΑ ΤΑ ΑΥΤΟΝΟΗΤΑ. ΑΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΚΕΙ ΕΞΩ ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΤΑΙ ΝΑ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΟΥΜΕ ΜΑΖΙ Ή ΑΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΚΑΘΟΔΗΓΗΣΕΙ , ΘΑ ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΣΑ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙ. ΕΜΕΙΣ ΘΑ ΤΟ ΠΑΛΕΨΟΥΜΕ ,ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΝΑ ΕΧΕΙ....... ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ...ΑΓΩΝΙΟΥΜΕ...ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ...

Σχόλια

Αυτή είναι η οικογένεια μου και σε όποιον αρέσει,

Εικόνα Λένα Γκαντιά
αυτό είναι το λατρευτό μου παιδί,αυτή είμαι εγώ,αυτό είναι το άλλο μου λατρευτό παιδί,το δικό σου λατρευτό παιδί,τα παιδιά μας τα λατρεμένα,αχ!Κατερίνα,έτσι είναι. Πόσο,δεν καταλαβαίνουν όμως,πόσο! Μακάρι,να γίνει αυτό που λέτε,όμως πόσα σχολεία σε διαφορετικές πόλεις,χωριά μπορούμε να κάνουμε;Πως;Πάλι τα παιδιά μας θα'ναι από την απέξω...Πρέπει να γεμίσουμε με σχολεία,που να μαθαίνουν ότι ένας άνθρωπος με αναπηρία+ένας άλλος=μπορούν να συμβαδίσουν,αρκεί να συνυπάρχουν και να υπάρχει σεβασμός,που να μαθαίνουν ότι σε εκείνο το σημείο του χάρτη,τη μικρή κουκίδα του χάρτη,υπάρχουν παιδιά,άνθρωποι διαφορετικοί,στην πρωτεύουσα,στο νησί,παντού και όχι μόνο να ''ζωγραφίζουν'' το χάρτη,πρέπει να μάθουν ότι η ιστορία μας,δεν είναι μόνο οι θεοί του Ολύμπου ή το Βυζάντιο...είναι η ιστορία του καθένα ξεχωριστά...η πάλη των ανθρώπων για το καλύτερο,για την κάθε αδικία,είναι και η προσφυγιά,η διαφορετικότητα στην εμφάνιση,στη θρησκεία,στο χρώμα,στο νού είναι αυτά που έχουν μέσα τους μια ιστορία να μας πουν... Σε τέτοια σχολείο πρέπει να πηγαίνουμε,να στέλνουμε τα παιδιά μας,να ονειρευόμαστε να φτιάξουμε,να υπήρχαν,να έχουν και να ζουν το δικαίωμά τους=ίση ζωή, ευχαριστώ, Λένα συγνώμη για την πολυλογία!
like6

Αγαπητή Λένα....

Εικόνα Κατερίνα Δαρδαγιαννοπούλου
επειδή πάντα μα πάντα θα υπάρχουν εκείνοι που θα κοιτάζουν τα παιδιά μας από μακριά και με μισό μάτι, επειδή πάντα μα πάντα θα υπάρχουν εκείνοι που θα νομίζουν πως τα παιδιά μας έχουν (στην καλύτερη των περιπτώσεων)γρίπη και απομακρύνουν τα δικά τους παιδιά με το φόβο μήπως κολλήσουν και επειδή πάντα μα πάντα θα υπάρχουν εκείνοι που θα στέκονται εμπόδιο στα όνειρα ,τις προσδοκίες και τα όνειρα μας για τα παιδιά μας , γι'αυτό και εμείς σκεφτήκαμε να φτιάξουμε ένα "ιδανικό" περιβάλλον για τα παιδιά μας , όχι για να τα αποκλείσουμε από τον κόσμο που ούτως ή αλλιώς είναι έτσι, αλλά για να τα μάθουμε όσο το δυνατόν πιο πολλά και πιο πρακτικά θέματα σε σχέση με τον "έξω κόσμο".Εμείς που είμαστε γονείς και το βιώνουμε 24 ώρες το 24ωρο ξέρουμε πως εκτός από το να μάθουν να μιλάνε , να μετράνε και να διαβάζουν είναι εξίσου σημαντικό να μάθουν να βιώνουν σε αυτό τον κόσμο και να αντιμετωπίζουν ...αυτόν τον κόσμο. (είμαι τόσο μα τόσο λυπημένη όποτε τα σκέφτομαι ή τα γράφω...)
like6

Αυτόν τον κόσμο και αυτή τη ζωή

Εικόνα Λένα Γκαντιά
θέλουμε όλοι μας να μάθουμε και μεις και τα παιδιά μας,να ζούμε,Κατερίνα μακάρι να γίνει,μέσα από την ψυχή μου το εύχομαι! Φιλιά, Λένα
like5

Κούκλα

Εικόνα Anonymous
Συμφωνούμε και επαυξάνουμε. Έχετε δίκιο αλλά η κοινωνία είναι σκληρή και δεν αλλάζει όσο και να το θέλουμε.
like11

Σε καταλαβαίνω απόλυτα

Εικόνα Efi Kerkyra
ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΓΩ ΜΙΑ ΜΑΝΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΕΝΑ ΠΑΙΔΙ ΜΕ ΕΙΔΙΚΕ ΙΚΑΝΟΤΗΤΕΣ. ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΜΑΙ ΑΠΟ ΕΠΑΡΧΙΑ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΣΟΥ. ΕΓΩ ΟΠΟΥ ΠΑΩ ΜΕ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ ΜΑΣ ΚΟΙΤΑΖΟΥΝ ΟΛΟΙ ΣΑΝ ΑΞΙΟΠΕΡΙΕΡΓΟ. ΠΑΩ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΚΑΙ ΜΕ ΠΙΑΝΕΙ ΠΟΝΟΚΕΦΑΛΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΤΕΝΟΧΩΡΙΑ. ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ,ΚΑΙ ΕΙΜΑΙ ΠΕΡΗΦΑΝΗ ΓΙ ΑΥΤΟΝ. ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΥΛΟΠΟΙΗΣΕΤΕ ΤΗΝ ΙΔΕΙΑ ΣΑΣ ΓΙΑΤΙ ΓΙΑ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΜΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΠΡΕΠΕΙ ΟΛΗ ΜΕΡΑ ΝΑ ΤΡΕΧΟΥΜΕ ΓΙΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ. ΣΟΥ ΕΥΧΟΜΑΙ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΓΙΑ ΣΕΝΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΣΟΥ. ΦΙΛΙΑ ΕΦΗ.
like5

Μαζι σου

Εικόνα ath *
Τα ιδια περναμε ολοι. Θα ηθελα αν μπορουσα να βοηθησω και εγω να φτιαχτει κατι για τα παιδια μας. Εμενα η κορη μου ειναι ενα ομορφο κοριτσακι με βαρια νοητικη υστερηση και τετραπληγια και δε βρισκω ενα πλαισιο να ενταχθει. Ειναι ομως 7 χρονων και δε μπορει να ειναι συνεχως σπιτι. Οταν παμε βολτα τα απογευματα της αρεσει πολύ αρκει να κινειται το καροτσι. Αθανασία (a.moumouri@yahoo.gr)
like11

Κράτα γερά

Εικόνα Anonymous
ΣΕ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ ΑΠΟΛΥΤΑ ΕΙΜΑΙ ΚΙ ΕΓΩ ΜΗΤΕΡΑ ΠΑΙΔΙΟΥ ΜΕ ΑΥΤΙΣΜΟ ΠΕΡΑΣΑ ΠΟΛΛΑ ΑΛΛΑ ΔΟΞΑ ΤΩ ΘΕΩ ΣΤΑΘΗΚΑ ΣΤΑ ΠΟΔΙΑ ΜΟΥ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΔΥΣΚΟΛΑ ΚΡΑΤΑ ΓΕΡΑ ΚΑΙ ΜΗΝ ΑΦΗΝΕΙΣ ΤΗΝ ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΗ ΝΑ ΚΑΤΑΒΑΛΕΙ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΣΟΥ ΘΑ ΠΑΛΕΨΟΥΜΕ ΚΑΙ ΘΑ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΟΥΜΕ ΑΝ ΕΝΩΘΟΥΜΕ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΑΣ ΚΡΑΤΑ ΓΕΡΑ ΤΗΝ ΕΛΠΙΔΑ ΨΗΛΑ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΚΑΙ ΜΗ ΦΟΒΑΣΑΙ ΚΑΛΟ ΑΓΩΝΑ ΡΟΥΛΑ ΑΠΟ ΧΑΝΙΑ
like13

Βρείτε ένα θέμα άμεσα!

Αφίσα της δράσης Μένουμε Ενωμένοι, μία πρωτοβουλία του noesi.gr για την εξ αποστάσεως υποστήριξη κατά την περίοδο της πανδημίας COVID-19.
✰ Ψηφιακή Αλληλεγγύη NOESI.gr
Η νόηση στο διαδίκτυο είναι μία κοινότητα μελών με Βιολόγια με προσωπικές εμπειρίες, που τροφοδοτούν συζητήσεις, και Οδηγούς, μία κοιτίδα γνώσης. Οι Ομάδες εμφανίζουν τα posts ανά τοποθεσία ή θέμα και η Αρχική τα πιο πρόσφατα.
Οδηγίες​ για να γράψετε "Βιολόγιο". Για να δημοσιεύσετε, μπείτε ως μέλος (Login). Μετά, από το μενού Πλοήγηση επιλέξτε Δημοσιεύστε νέο κείμενο. Επιλέξτε είδος ανάρτησης, συμπληρώστε τη φόρμα με κείμενο, πατήστε Ανάρτηση.