Μάνα ιδιαίτερου παιδιού...

Εικόνα Γλυκερία Καρύδη
Μάνα ιδιαίτερου παιδιού, μάνα παιδιού που κοιτάζει ιδιαίτερα, ξεχωριστά. Μπορεί το βλέμμα του να μην εστιάζει πάντα αλλά βλέπει ό,τι υπάρχει στο χώρο. Μάνα παιδιού που περπατάει ιδιαίτερα, πότε με τα ποδια, πότε με τον πισινό, πότε μπουσουλώντας. Μάνα παιδιού που μιλάει ιδιαίτερα, με κραυγές, με επαναλαμβανόμενους ήχους, με λέξεις στο περίπου αλλά με σημασία. Μάνα παιδιού που αγαπάει ιδιαίτερα άλλες φορές με αγκαλιές και άλλες φορές με τσιμπιές και δαγκωματιές. Μάνα παιδιού που αντιδράει ιδιαίτερα, με γέλια, κλάμματα, θυμό, πανικό. Μάνα παιδιού που ακούει τα πάντα γύρω του ακόμη και αν αυτά βρίσκονται μέτρα μακρυά, που ξεχωρίζει τα μπισκότα από τον ήχο που κάνουν όταν τα ξύνει κόντα στο αυτί του. Μάνα ιδιαίτερη μοναδική, που μπορείς και βλέπεις μέσα στα μάτια του, ακούς αυτά που δεν μπορούν οι λέξεις να μεταφέρουν, γίνεσαι τα πόδια του όταν αυτά δεν μπορούν να συντονιστούν με την μουσική που αγαπά,γίνεσαι ένα με το σώμα του για να το κάνεις πιο ευλύγιστο. Μάνα ιδιαίτερη που προσπαθείς να μπείς σε ένα κόσμο που δεν καταλαβαίνεις. Ιδιαίτερη μάνα, ιδιαίτερου παιδιού. Αυτό μπορώ να είμαι.

Σχόλια

Μητέρα ενος ιδιαιτέρου παιδιού!

Εικόνα Nikos 2005
Και εγω ειμαι μητερα ενος ιδιαιτερου παιδιου ενος αξιολατρευτου κοριτσιου 12 ετων, ενα παιδι με ιδιαιτερες ικανοτητες που τις περισσοτερες φορες προσπαθω να την καταλαβω αλλα δεν μπορω,θυμωνω με τον ευατο μου, οταν κλαιει φωναζει με πιανει πανικος. Οταν ομως με κοιταει στα ματια και μουσφηγγει το χερι, ειναι μοναδικο δεν υπαρχουν λεξεις να περιγραψουν αυτο το συναισθημα. Ειστε πραγματικα μοναδικη μητερα και τα καταφερνετε.
like0

Μανούλα...

Εικόνα georgina
Είμαι και εγώ μαμά δύο παιδιών αλλά με ιδιαιτερότητα στο ένα που είναι μόλις πέντε μηνών... ειλικρινά προσπαθώ να μάθω νέους τρόπους επικοινωνίας με το μωρό μου, τις περισσότερες φορές δεν μου δείχνει εάν του αρέσει το φιλί μου δεν μου χαμογελάει παρά μόνο σπάνια, προσπαθώ να βρω παιχνίδια που θα του αρέσουν και προσπαθώ προσπαθώ τόσο πολύ να επικοινωνήσω μαζί του και θέλω τόσο πολύ να με κοιτάξει πραγματικά...να σας πω πως μου λείπει το παιδί μου θα είναι ίσως λίγο...καλή δύναμη..
like0

Μην απογοητεύεσαι

Εικόνα Γλυκερία Καρύδη
Μην το βάζεις κάτω. Η επικοινωνία και το δέσιμο έρχεται σταδιακά αλλά είναι μοναδική.πρέπει να μπεις στον δικό του κόσμο και να αποκωδικοποιείς συνεχώς. Δύσκολα αλλά όχι ακατόρθωτο.
like0

Βρείτε ένα θέμα άμεσα!

Αφίσα της δράσης Μένουμε Ενωμένοι, μία πρωτοβουλία του noesi.gr για την εξ αποστάσεως υποστήριξη κατά την περίοδο της πανδημίας COVID-19.
✰ Ψηφιακή Αλληλεγγύη NOESI.gr
Η νόηση στο διαδίκτυο είναι μία κοινότητα μελών με Βιολόγια με προσωπικές εμπειρίες, που τροφοδοτούν συζητήσεις, και Οδηγούς, μία κοιτίδα γνώσης. Οι Ομάδες εμφανίζουν τα posts ανά τοποθεσία ή θέμα και η Αρχική τα πιο πρόσφατα.
Οδηγίες​ για να γράψετε "Βιολόγιο". Για να δημοσιεύσετε, μπείτε ως μέλος (Login). Μετά, από το μενού Πλοήγηση επιλέξτε Δημοσιεύστε νέο κείμενο. Επιλέξτε είδος ανάρτησης, συμπληρώστε τη φόρμα με κείμενο, πατήστε Ανάρτηση.