Μια καινούρια σελίδα στη ζωή μας

Εικόνα Alexatagalaki
Έχουν περάσει δύο σχεδόν μήνες από την μετακόμισή μας στην Αττική (στον Άγιο Στέφανο) όπου πραγματοποιήσαμε και το ταξίδι μας στην Ιταλία. Σήμερα είναι η δεύτερη μέρα που έχουμε τηλέφωνο (ενάμισυ μήνας αναμονή στον ΟΤΕ για μια σύνδεση!!!) και έτσι μπορώ να συνδεθώ και να δικτυωθώ και πάλι! Συγκινήθηκα πολύ με τις ευχές σας και τη σκέψη σας που ξέρω πως μας συντροφεύει συχνά... Εύχομαι και εγώ με τη σειρά μου καλή επιτυχία σε όλους όσους "αναζητούν το μονοπάτι τους" προκειμένου να βοηθήσουν τα παιδιά τους. Θέλοντας λοιπόν να μοιραστώ μαζί σας τις εμπειρίες μας από το ταξίδι στην Ιταλία θα σας μεταφέρω καταρχήν την αισιοδοξία μας για το παιδί μας, αφού είναι η πρώτη φορά που βρήκαμε την άκρη του νήματος που τρία χρόνια αναζητούμε. Η Δαμασκηνή μου λοιπόν πέρασε από τη διαδικασία της αξιολόγησης και προέκυψε πως ενώ η βιολογική της ηλικία είναι 36 μηνών η νευρολογική της ανάπτυξη ανταποκρίνεται σε ένα μωρό 11, 25 μηνών... Πολύς και μακρύς ο δρόμος που έχουμε μπροστά μας... Η πρώτη μας θετική έκπληψη είναι πως η ομάδα το Ινστιτούτου μας επιβεβαίωσε πως η μικρή καταλαβαίνει πολύ καλά, κάτι το οποίο πιστεύαμε και ο μπαμπάς της και εγώ αλλά όμως κανείς από τους ειδικούς και μη δεν μας είχε επισημάνει μέχρι τώρα... Η Δαμασκηνή λοιπόν μετά από τις αξιολογήσεις που της έγιναν, πήρε το ανάλογο πρόγραμμά της το οποίο αντιστοιχεί στα αναπτυξιακά της ελλείματα. Μας δόθηκε ειδική αγωγή για το γαστερεντερικό της πρόβλημα (δυσκοιλιότητα από 6 μηνών και κακή απορρόφηση των θρεπτικών ουσιών, υποψία για ύπαρξη candida fungus δηλαδή κακών βακτηρίων του εντέρου που εμποδίζουν την απορρόφηση των ουσιών από τις τροφές), διατροφικές οδηγίες (ήδη από πρωτοβουλία μας η Δαμασκηνή δεν παίρνει γαλακτοκομικά προϊόντα, οπότε ο γιατρός συμφωνεί να συνεχίσουμε, μείωση της γλουτένης, όχι ολική αποφυγή προς το παρόν, θα προκύψει από τις εργαστηριακές εξετάσεις που θα κάνουμε). Ήδη το παιδί μας άλλαξε διάθεση με την αγωγή αυτή, αφού ρυθμίζεται το γαστρεντερικό της και ομαλοποιείται η αφόδευση. Αυτό την έχει βοηθήσει πολύ, τα αποτελέσματα της αγωγής φάνηκαν από τις πρώτες κιόλας μέρες. Μας έδωσαν επίσης ένα ειδικό σκεύασμα Ω3 για να βοηθηθεί η μυελίνωσή της (στο ΜRI εντοπίστηκε αργή μυελίνωση) οπότε πιστεύουμε πως το Ω3 θα την βοηθήσει. Μια άλλη επίσης σημαντική αλλαγή είναι πως ο ύπνος της έχει ρυθμιστεί, το παιδί μου κοιμάται όλο το βράδυ χωρίς να ξυπνάει πια... Το πρόγραμμα το οποίο μας έδωσαν είναι τρίωρης διάρκειας και μπορώ να πω πως δεν το δέχεται με μεγάλη ευχαρίστηση όμως σιγά-σιγά κατανοεί πως είναι για το καλό της... Είναι γεγονός πως δουλεύει πολύ, με όλες τις παρεμβάσεις στις οποίες υποβάλλεται καθημερινά, όμως όλα είναι για το καλό της.. Θα τα ξαναπούμε σύντομα. Καλή επιτυχία σε όσους πρόκειται να ταξιδέψουν προσεχώς.

Σχόλια

Καλωσόρισες Αλεξάνδρα..

Εικόνα Μαίρη Στεργίου Βελλή
Αλεξάνδρα καλωσόρισες και πάλι στα φιλόξενα ...λημέρια του Νόηση! Παρό,τι μάθαινα νέα σας από την φίλη μας Κατερίνα Ζαρίφη και για την πορεία της Δαμασκηνούλας, πραγματικά ήθελα παραπάνω διευκρινίσεις, όπως και έδωσες και σίγουρα όπως και της Ρηνούλας αλλά και των υπολοίπων μελών που ταξίδεψαν, είναι ελπιδοφόρες. Ξέρεις, πρώτα ο Θεός, αφού ετοιμαστήκαμε, μάλλον θα πάμε και εμείς τελικά. Θέλω τόσο πολύ κάποιος - επιτέλους - να μου πει μια διάγνωση για τον Δημητρό μου, μια άκρη του νήματος όπως σωστά αναφέρεις. Μόνο που εγώ αυτό το κουβάρι προσπαθώ να το ξετυλίξω 9 χρόνια τώρα! Καλή συνέχεια στην προσπάθειά σας, στην Δαμασκηνούλα και όλα να πάνε καλά! Αλεξάνδρα, απλά θά θελα να μου διευκρίνιζες κάτι στο οικονομικό κομμάτι του ταξιδιού. Σου στέλνω e-mail για περισσότερες διευκρινίσεις. Με αγάπη Μαίρη Βελλή
like0

Καλώς ήρθες

Εικόνα Kari
Αλεξανδρα μου καλως ηρθες και καλη αρχη στο καινουργιο σας περιβαλλον. Τα νεα σου λιγο-πολυ τα μαθαινα απο το Κατερινακι! Ευχομαι στην Δαμασκηνουλα καλη αρχη στο νεο ξεκινημα και ευχομαι τα καλυτερα για αυτην, καλο κουραγιο βεβαια και σε εσας διοτι με ενα τοσο ενταντικο προγραμμα σιγουρα θα πρεπει να οπλιστείτε με κουραγιο και υπομονη! Νομιζω ομως μετα απο την συχεχη βελτιωση της Δαμασκηνουλας ολα θα κυλησουν με τον καλυτερο τροπο και θα βρειτε το δρομο σας. Φιλια πολλα και καλως ηρθες στην παρεα μας παλι... Mε αγαπη, Καρι
like0

Κάνετε άλματα!

Εικόνα Άγγελος Κουτουμάνος
Θυμάμαι που σας διαβάζαμε από τη Σύρο... Κάνετε άλματα και τα κάνετε να φαίνονται σα βήματα. Εύχομαι να πάνε όλα καλά εδώ στην Αθήνα και ακόμη καλύτερα με τους νέους δρόμους που ανοίγετε για το κοριτσάκι σας. Καλή αρχή! - agkou of noesi.gr :)
like0

Βρείτε ένα θέμα άμεσα!

Αφίσα της δράσης Μένουμε Ενωμένοι, μία πρωτοβουλία του noesi.gr για την εξ αποστάσεως υποστήριξη κατά την περίοδο της πανδημίας COVID-19.
✰ Ψηφιακή Αλληλεγγύη NOESI.gr
Η νόηση στο διαδίκτυο είναι μία κοινότητα μελών με Βιολόγια με προσωπικές εμπειρίες, που τροφοδοτούν συζητήσεις, και Οδηγούς, μία κοιτίδα γνώσης. Οι Ομάδες εμφανίζουν τα posts ανά τοποθεσία ή θέμα και η Αρχική τα πιο πρόσφατα.
Οδηγίες​ για να γράψετε "Βιολόγιο". Για να δημοσιεύσετε, μπείτε ως μέλος (Login). Μετά, από το μενού Πλοήγηση επιλέξτε Δημοσιεύστε νέο κείμενο. Επιλέξτε είδος ανάρτησης, συμπληρώστε τη φόρμα με κείμενο, πατήστε Ανάρτηση.