Το NOESI.gr ενεργοποιεί τον μηχανισμό υποστήριξης ατόμων & οικογενειών με αναπηρία & ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες στη Ρόδο

Εικόνα Άγγελος Κουτουμάνος

Εικόνα από τις φωτιές στην Ελλάδα.

Από την φωτιά στο Μάτι, το NOESI.gr έχει δρομολογήσει τον μηχανισμό υποστήριξης στο πλαίσιο της Ψηφιακής & Κοινωνικής Αλληλεγγύης μας, ένα πρωτόκολλο συνδρομής για άτομα και οικογένειες, που υπόκειται σε επιπτώσεις μεγάλων καταστροφών ή κρίσεων. Τις τελευταίες ημέρες, λόγω της φωτιάς στη Ρόδο, ενεργοποιήσαμε τη συνδρομή μας προς τα μέλη της κοινότητας στη Ρόδο μέσω προσωπικής επικοινωνίας. Φυσικά, επεκτείνουμε την υποστήριξη και σε άλλα άτομα ή οικογένειες, που θα χρειαστούν υποστήριξη.

  • Σε περίπτωση που χρειάζεστε υποστήριξη, μη διστάσετε να επικοινωνήσετε με την ομάδα της νόησης.
  • Αν γνωρίζετε άλλες οικογένειες με άτομα με αναπηρία ή μαθητές με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες, μη διαστάσετε να επικοινωνήσετε (www.noesi.gr/contact) με το αίτημά σας.
  • Αν είστε φορέας που παρέχει υπηρεσίες κοινωνικής φροντίδας, επικοινωνήστε μαζί μας με Email ή τηλεφωνικά (www.noesi.gr/contact)

Η υποστήριξη και συνδρομή που παρέχουμε σε άτομα και οικογένειες στη Ρόδο, συνίσταται -- χωρίς να περιορίζεται -- στα ακόλουθα:

Σε οικογένειες:

  • Άμεση προτεραιότητα στη διαχείριση αιτημάτων υποστήριξης, τηλεφωνικά (καθημερινές και Σαββατοκύριακα 08:00 - 22:00) ή μέσω Email.
  • Δυνατότητα υποστήριξης παιδιών, εφήβων και ενηλίκων εξ αποστάσεων, μέσω τηλεσυνεδριών από εξειδικευμένους επαγγελματίες στην εκπαίδευση και ειδική αγωγή - υγεία - πρόνοια, ανάλογα με τις ανάγκες (π.χ. μαθησιακό πρόγραμμα, δημιουργική απασχόληση μέσω Η/Υ - tablet - smartphone, πρόσβαση γονέων απευθείας σε ψηφιακό παιδαγωγικό υλικό, οδηγίες για την προστασία του ψυχισμού των παιδιών από τις επιπτώσεις της καταστροφής, συμβουλευτική γονέων κ.ά.).
  • Προτεραιτότητα σε φιλοξενία ανακοινώσων (μηνύματα) που χρειάζεται να προβάλλουν οι οικογένειες σε ιστοσελίδες μας.

Σε επαγγελματίες, φορείς υπηρεσιών και φοιτητές:

  • Δωρεάν ενεργοποίηση συνδρομητικού λογαριασμού για ένα έτος, ως διαπιστευμένο μέλος, με πρόσβαση σε έτοιμο-προς-χρήση υλικό στο Αρχείο της Ψηφιακής Αλληλεγγύης, δυνατότητα ενδοεπικοινωνίας με όλα τα μέλη της κοινότητας και προβολή επαγγελματικού προφίλ.
  • Δυνατότητα προβολής ανακοινώσεων (συμπεριλαμβανομένου και εμπορικού σκοπού) από τον Σεπτέμβριο 2023 και για ένα έτος. Τυχόν έκτακτες ανακοινώσεις θα αξιολογηθούν για ανάρτηση ή διακίνηση μέσω Email στα μέλη μας και εντός του καλοκαιριού.
  • Δωρεάν καταχώρηση επαγγελματικού προφίλ* στον Οδηγό υπηρεσιών www.pronoise.org για ένα έτος.
  • Δωρεάν παραχώρηση λογαριασμού στο Ψηφιακό Γραφείο @noesi.gr για συνεδρίες εξ αποστάσεως και άλλες σημαντικές δυνατότητες τηλεργασίας, για εύλογο χρονικό διάστημα, μέχρι την εποναφορά την υπηρεσιών σας σε κανονικές συνθήκες.
  • Υποστήριξη φοιτητών κατά προτεραιότητα για αναζήτηση πλαισίων πρακτικής άσκησης* από τώρα και έως τέλος του έτους.

Ελπίζουμε να είστε όλοι καλά και τελειώσει γρήγορα αυτό το μαρτύριο. Για ό,τι χρειάζεστε, μη διατάζετε να επικοινωνήσετε.


Αν θέλετε να συνδράμετε τα μέλη μας στη Ρόδο, επίσης, μη διαστάσετε να επικοινωνήσετε με την ομάδα της νόησης στο διαδίκτυο. Θα σας καθοδηγήσουμε ως προς τον τρόπο, που μπορείτε να συνδράμετε και θα σας φέρουμ σε επαφή με οικογένειες ή άτομα σε ανάγκη, αν χρειάζεται.

(*) Οι υπηρεσίες αυτές παρέχονται μέσω της ομάδας διαχείρισης του Οδηγού υπηρεσιών PRONOISE.ORG.

Βρείτε ένα θέμα άμεσα!

Αφίσα της δράσης Μένουμε Ενωμένοι, μία πρωτοβουλία του noesi.gr για την εξ αποστάσεως υποστήριξη κατά την περίοδο της πανδημίας COVID-19.
✰ Ψηφιακή Αλληλεγγύη NOESI.gr
Η νόηση στο διαδίκτυο είναι μία κοινότητα μελών με Βιολόγια με προσωπικές εμπειρίες, που τροφοδοτούν συζητήσεις, και Οδηγούς, μία κοιτίδα γνώσης. Οι Ομάδες εμφανίζουν τα posts ανά τοποθεσία ή θέμα και η Αρχική τα πιο πρόσφατα.
Οδηγίες​ για να γράψετε "Βιολόγιο". Για να δημοσιεύσετε, μπείτε ως μέλος (Login). Μετά, από το μενού Πλοήγηση επιλέξτε Δημοσιεύστε νέο κείμενο. Επιλέξτε είδος ανάρτησης, συμπληρώστε τη φόρμα με κείμενο, πατήστε Ανάρτηση.