Ο αυτισμός είναι χαρακτηριστικό και όχι ασθένεια

Εικόνα Γλυκερία Καρύδη
Διαβασα το αρθρο το οποιο αναφερει ο Κυριακος και ειναι πραγματικα πολυ ενδιαφερον. Εχω ξαναγραψει οτι τα παντα ειναι θεμα προσεγγισης και κατα ποσο μπορει το κοινωνικο συνολο γυρω σου να σε επηρρεασει ως προς τα προτυπα που θετει και προσπαθει να διαιωνισει. Ο,τιδηποτε δεν ακολουθει αυτο που προσδιοριζεται ως φυσιολογικο αυτοματα γινεται και παθολογικο. Οι περισσοτεροι ανθρωποι αναζητουν το ευκολο το ξεκουραστο ,το απροβληματιστο και βαλτωνουν οταν καταλαβαινουν οτι η ζωη ευτυχως δεν ειναι ετσι αλλιως θα ηταν ευθεια οπως η γραμμη των παλμων οταν σταματησει η καρδια να λειτουργει. Η ζωη ειναι μια μουσικη συμφωνια που ειναι διαφορετικη απο του αλλου και εξαρταται απο τα οργανα που μας εχουν δωθει. Με αυτα τα οργανα φτιαχνουμε διαφορετικες μελωδιες που ακομη και αν ειναι διαφορετικες δεν παυει να ειναι μουσικη. Μουσικη μπορεις να παιξεις και με το πιανο αλλα και με φυσαρμονικα και να ειναι το ιδιο ομορφη.Οταν ενα παιδι ειναι διαφορετικο απο αυτο που εχεις ονειρευτει πρεπει να καταλαβεις πως αυτο που θα χρειαστει ειναι προσπαθεια για καποια πραγματα που θεωρεις δεδομενα αλλα "αγαθα κωποις κτωνται". Ποσο ακομη θα παραμυθιαζομαστε με τις ιδανικες οικογενειες που προβαλουν οι διαφημισεις και αποτελουν παραφωνια σε μια κοινωνια που εχει τοσα πολλα στο κεφαλι της.

Σχόλια

Δώσε φως

Εικόνα Κυριάκος Καραμπατζιάκης
Σ ευχαριστώ Ελπίδα για όσα γράφεις. Φιλικά Κυριάκος
like3

Χρήστος προς ελπιδα - 4/11

Εικόνα χρηστος ρ.
Εντάξει ο αυτισμός δεν είναι ο διάβολος αλλά ούτε και ο άγγελος που φέρνει τα χαρισματικά παιδάκια. Και φυσικά δεν είναι κάτι καταστροφικό. Και η δουλεία που θα κάνουμε κάτι καταφέρνει. Και μάλλον μας κάνει και καλύτερους ανθρώπους. Αλλά αν ξεκόψουμε από τους κάθε λογής θεραπευτές δεν θα μου λείψουν κιόλας. Τεντώνω τα αυτιά μου αλλά η ζωή δεν μου παίζει μουσική. Μόνο κραυγές πόνου και λύσσας ακούω. Αυτή η ποιητική διάθεση απλώς δεν μου βγαίνει. Τουλάχιστον έχουμε το προνόμιο να ζούμε στη φωτεινή πλευρά του πλανήτη. Μέχρι τώρα. Και αυτό μου φτάνει. Χρήστος
like4

Χρηστο, πηρα κοκκινα γυαλια...

Εικόνα Γλυκερία Καρύδη
Aγαπητε Χρηστο,γιατι θα πρεπει τα χαρισματικα παιδια να τα φερνουν αγγελοι; Βασικα για εμενα δεν υπαρχει ο ορος χαρισματικο και μη παιδι γιατι καθε ανθρωπος εχει χαρισμα και πολυ λανθασμενα χαρακτηριζονται ως χαρισματικα τα παιδια με μεγαλο βαθμο ευφυιας. Οσο για την μουσικη εξαρταται τι θεωρεις εσυ μουσικη γιατι προσωπικα στα δικα μου αυτια μουσικη εκλαμβανω και τον ηχο που κανουν τα κυματα οταν χτυπουν μανιασμενα στα βραχια. Το πως επιλεγει καθε ενας απο εμας να βιωνει αυτα που συμβαινουν στην ζωη του ειναι θεμα ιδιοσυγκρασιας και χαρακτηρα. Καθε ενας απο εμας ειναι διαφορετικη περιπτωση αλλα νομιζω πως ολοι θα θελαμε η ζωη μας να μας επιφυλασει οσο το δυνατον λιγοτερες περιπετειες γινεται ειδικα οταν εχουν σχεση με τα παιδια μας το ζητημα ομως αγαπητε Χρηστο ειναι οτι δεν γινεται. Βαζω λοιπον "κοκκινα γυαλια" οπως τραγουδαει και ο Κραουνακης ΄΄και περναω μια χαρα γελαω ,πιανω σωμα του χιονιου και ουρα χε λιδονιου στου θεου τ αυτι μιλαω''Ετσι απλα για να κανω την ζωη να φαινεται λιγο πιο ευκολη απο οσο πραγματικα ειναι.
like2

Βρείτε ένα θέμα άμεσα!

Αφίσα της δράσης Μένουμε Ενωμένοι, μία πρωτοβουλία του noesi.gr για την εξ αποστάσεως υποστήριξη κατά την περίοδο της πανδημίας COVID-19.
✰ Ψηφιακή Αλληλεγγύη NOESI.gr
Η νόηση στο διαδίκτυο είναι μία κοινότητα μελών με Βιολόγια με προσωπικές εμπειρίες, που τροφοδοτούν συζητήσεις, και Οδηγούς, μία κοιτίδα γνώσης. Οι Ομάδες εμφανίζουν τα posts ανά τοποθεσία ή θέμα και η Αρχική τα πιο πρόσφατα.
Οδηγίες​ για να γράψετε "Βιολόγιο". Για να δημοσιεύσετε, μπείτε ως μέλος (Login). Μετά, από το μενού Πλοήγηση επιλέξτε Δημοσιεύστε νέο κείμενο. Επιλέξτε είδος ανάρτησης, συμπληρώστε τη φόρμα με κείμενο, πατήστε Ανάρτηση.