Ο χρόνος που φεύγει...

Εικόνα Ginka
Δεκέμβριος 2007. Η Μαρία έκανε μεγάλη πρόοδο αυτόν τον χρόνο. Σε αυτό συνέβαλε αρκετά και η αλλαγή του προγράμματος της, του εκπαιδευτικου πλαίσιου καθώς και η ωρίμανση του παιδιού. Η επιλογή σχολείου ήταν άριστη επιλογή και η Μαρία προσαρμοστηκε άψογα. [Ιδιωτικό νηπιαγωγείο] Συμμετάχει σε όλες τις δραστηριότητες , και σε όσες νιώθει μη ικανή ενδυναμώνεται τόσο απο την νηπιαγωγό όσο και απο την εκπαίδευση που παίρνει απο το σπίτι. Συμμετείχε για πρώτη φορά στην Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση του σχολείου. Το παιχνίδι της με τα άλλα παιδιά είναι παράλληλο και αυτό συμβαίνει διότι όπως λέει η ίδια νίωθει ότι την κοροιδευουν και ότι δεν μπορεί να κάνει ότι κάνουν όλα τα άλλα παιδιά. Γνωρίζει την αλφάβητο, και τις Συλλαβές. Έχει ενσωματωθεί πλήρως σε ομάδα θεατρικού παιχνιδιού που είναι έξω απο τα όρια του ειδικού. Καθημερινά διευρύνει το λεξιλόγιο της και την έκφρασή της. Όλα όσα σχετίζονται με το αυτιστικό φάσμα τείνουν να εξομαλυνθούν εκτός απο το θέμα της συμπεριφοράς που αναπροσαρμόζεται ανάλογα με τις επιληπτικές κρίσεις και την φαρμακευτική αγωγή που λαμβάνει. Σε περιόδους ρύθμισης των κρίσεων το παιδί συμπεριφέρεται άψογα. Σε περιόδους αποδιοργάνωσης των κρίσεων, οι συμπεριφορικές διαταρραχές επιδεινώνονται. Σε γενικές γραμμές η χρονιά που φτάνει προς το τέλος της έχει δώσει νέα ώθηση στο παιδί για να μπορεί να αντεπεξέλθει στις απαιτήσεις του 2008. Παράλληλα εμείς σαν γονείς, πέρα απο κάποιες μικροαλλαγές που έγιναν στο πρόγραμμα και στους εκπαιδευτές, προς ώφελος του παιδιού, αποφασίσαμε να ταξιδεψουμε μέχρι την Αγγλία για να κλείσουμε την ιατρική της φροντίδα. Μετά απο μια εξάμηνη αναζήτηση σε κλινικές στην Γερμανία και στην Αμερική στραφήκαμε προς Αγγλία. Εκεί μας δέχτηκαν. Στις 15 του Γενάρη 2008 θα ξεκινήσει μια νέα μελέτη για το ιατρικό θέμα της Μαρίας. Ευχόμαστε και ελπίζουμε όλοι να βρεθεί μια λύση για να ρυθμιστεί επιτέλους το παιδί. Το 2008 ας στεφθεί μόνο με επιτυχίες!

Σχόλια

Αμήν

Εικόνα Angela Papastavrou
..."Το 2008 ας στεφθεί μόνο με επιτυχίες!!!" ΑΜΗΝ
like2

Βρείτε ένα θέμα άμεσα!

Αφίσα της δράσης Μένουμε Ενωμένοι, μία πρωτοβουλία του noesi.gr για την εξ αποστάσεως υποστήριξη κατά την περίοδο της πανδημίας COVID-19.
✰ Ψηφιακή Αλληλεγγύη NOESI.gr
Η νόηση στο διαδίκτυο είναι μία κοινότητα μελών με Βιολόγια με προσωπικές εμπειρίες, που τροφοδοτούν συζητήσεις, και Οδηγούς, μία κοιτίδα γνώσης. Οι Ομάδες εμφανίζουν τα posts ανά τοποθεσία ή θέμα και η Αρχική τα πιο πρόσφατα.
Οδηγίες​ για να γράψετε "Βιολόγιο". Για να δημοσιεύσετε, μπείτε ως μέλος (Login). Μετά, από το μενού Πλοήγηση επιλέξτε Δημοσιεύστε νέο κείμενο. Επιλέξτε είδος ανάρτησης, συμπληρώστε τη φόρμα με κείμενο, πατήστε Ανάρτηση.