Όταν η κατάθλιψη δεν είναι δικαίωμα

Εικόνα Γλυκερία Καρύδη

Ακούω συνεχώς για ανθρώπους που πάσχουν από κατάθλιψη.Πόσοι από αυτούς έχουν πραγματικό λόγο και πόσοι απλά το χρησιμοποιούν ως άλλοθι για να μην έχουν οι άλλοι προσδοκίες από αυτούς και να τους λυπούνται;Δυστυχώς πολλοί. Η κατάθλιψη είναι μόδα πλέον μόνο που δεν μπορώ να λυπηθώ αυτούς που πέφτουν σε κατάθλιψη γιατί έχω μάθει να βλέπω το ουσιαστικό και να αγωνίζομαι για πράγματα που ίσως οι άλλοι θεωρούν ανέφικτα. Πιστέψτε με, μεγάλος αριθμός ανθρώπων που δεν βιώνουν δυσκολίες σαν και τις δικές μας παίρνουν αντικαταθλιπτικά. Γιατί; Διότι η ναρκοκουλτούρα πάντα ήταν και εξακολουθεί να είναι η εύκολη λύση. Είναι ο τρόπος να διαστρεβλώσεις την πραγματικότητα και να μην βλέπεις το πρόβλημα. Έτσι μας έμαθαν! να ζούμε σε εικονική πραγματικότητα πλασματικής ευτυχίας και όταν ανακαλύπτουμε ότι άλλη είναι η αλήθεια δεν μπορούμε να μαζέψουμε τα κομμάτια μας. Κατάθλιψη; Δεν προλαβαίνω να πάθω και ίσως να μην έχω το δικαίωμα ή την πολυτέλεια να την πάθω γιατί έχω άλλα πράγματα να κάνω. Πρέπει να φροντίσω να είμαι εγώ καλά και ισορροπημένη για να μπορώ να στηρίζω τις επιλογές μου και να αντιμετωπίζω όσα δεν είχα υπολογίσει. Πρέπει να αγωνιστώ για τον Οδυσσέα μου, να΄είμαι η φωνή του, να αποκωδικοποιώ όσα θέλει να μου πεί και δεν μπορεί, να αναγνωρίσω σε αυτόν τις ιδιαίτερες ικανότητες του και πιστέψτε με είναι πολλές και πάντα με εκπλήσσουν όταν συνειδητοποιώ την πολυπλοκότητα της ανθρώπινης φύσης και το μεγαλείο της. Πρέπει να σταθώ στα παιδιά μου, τα οποία ανήκουν σε διαφορετικές ηλικιακές ομάδες και να μην είμαι κομπάρσος στην ζωή τους. Πρέπει να τα διδάξω ξεχασμένες ανθρώπινες αξίες που τιμάνε τον άνθρωπο και να τα βοηθήσω να μάθουν πως να αντιμετωπίζουν πιθανές πτώσεις. Πρέπει να αγωνιστώ για τα δικαιώματά μου σε μία κατ΄ επιφαση δημοκρατική κοινωνία και να μην αφήσω να με φιμώσουν ή να με χαπακώσουν με το κίβδηλο,το πλαστό ,το δήθεν.Πρέπει να γωνιστώ για το δικαίωμά μου να κάνω όσα παιδιά θέλω και να μην δίνω λογαριασμό σε κανέναν γιατί έχω αποφασίσει να ζήσω έτσι αντισυμβατικά και γιατί συνεχίζω μετά από αυτά που μου έτυχαν. Κατάθλιψη; Ευχαριστώ δεν θα πάρω γιατί δεν έχω δικαίωμα όταν υπάρχουν μανάδες που στέκονται στα πόδια τους ακόμη, με τα παιδιά τους να έχουν μείζονα προβλήματα. Σε αυτές τις μανάδες είναι αφιερωμένες αυτές οι σκέψεις και όλες οι προσευχές μου γιατί αυτές είναι πραγματικές ηρωίδες. Γυναίκες που θέλουν να ουρλιάξουν, να εξαφανιστούν, να μην υπάρχουν και όμως είναι εκεί αγέρωχες κοντά στα παιδιά τους και όταν τους έρχεται να φωνάξουν τα αμέτρητα γιατί τους απλά θολώνει το βλέμμα τους και προσεύχονται για το ανεφικτο. Τίποτα δεν είναι αδύνατο όταν παλεύεις με την ψυχή σου.

Σχόλια

Ελπίδα...

Εικόνα Ιωάννα
Έτσι δωσε ελπίδα... Σε φιλώ, Ιωαννα
like7

...και όμως είναι εκεί αγέρωχες κοντά στα παιδιά τους

Εικόνα Λένα Γκαντιά
και όταν τους έρχεται να φωνάξουν τα αμέτρητα γιατί τους απλά θολώνει το βλέμμα τους και προσεύχονται για το ανέφικτο. Τίποτα δεν είναι αδύνατο όταν παλεύεις με την ψυχή σου.!!! Αχ!Ελπίδα μου καλή!Χίλια μπράβο...(όπως λέει και ο μικρούλης μου) Λένα
like8

Δωσε μου μια σταλα...

Εικόνα georafa
Ελπιδας.. Εισαι αξια θαυμασμου... Ολα τα καταλαβαινω στα λογια,στη θεωρια..αλλα στην πραξη ειμαι ακομη κατω..κ δεν εχω καν διαγνωση στα χερια μου..η περιπτωση μας δεν ειναι καν απο τις σοβαροτερες..κι ομως εχω πεσει κατω.. ναι στεκομαι αλλα δεν ειμαι η ιδια...Νομιζω οτι δε θα μαι ποτε.. Δεν εχω λογια να σου εκφρασω το τι ενιωσα για σενα οταν διαβασα ολα αυτα που εχεις περασει..απλα εκλαιγα...κ ευχομουν μακαρι να σου μοιασω εστω κ λιγο.. με απειρη εκτιμηση
like1

Δε χρειάζεται να είσαι η ίδια

Εικόνα Γλυκερία Καρύδη
Η ζωή από μόνη της επιβάλει την αλλαγή γιατί είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την εξέλιξη του ανθρώπου.Να μου πεις πρέπει με αυτόν τον τρόπο να μπω στην διαδικασία να αλλάξω; Έχεις δίκιο ,πονάει,σε πιάνει αγκύλωση στην ψυχή και σφάχτες στην καρδιά σου. Άρνηση, θυμός,απομόνωση, αγωνία για το μέλλον,αποδοχή, συμφιλίωση, προσπάθεια, αγώνας ,πρόοδος ,συνειδητοποίηση της ουσίας της ευτυχίας. Ίσως να είναι νωρίς ακόμη.Απλά πρέπει να σταθείς στα πόδια σου για να είσαι αποτελεσματική στο παιδί σου και στην οικογένειά σου.Μην δεχτείς το συναίσθημα της αυτολύπησης ή του οίκτου των γύρω σου.Χρειάζεσαι πιστούς συντρόφους στο ταξίδι σου αυτό ,ανθρώπους που να σε αγαπάνε και εσένα και το παιδί και να μπορείς να ανοίγεσαι.Η καλύτερη ψυχοθεραπεία.Οι φίλοι και το γέλιο.Σε συζήτηση με την καλύτερη μου φίλη για τον επαγγελματικό προσανατολισμού του γιου της (ετών 8 όπως και ο Οδυσσέας)της είπα ότι εγώ το έχω λύσει το θέμα .Θα τον κάνω αρχιεπίσκοπο που δεν κάνουν και πολλά και αν δεν καταφέρει να μιλήσει μέχρι τότε θα του γράψω τις λειτουργίες σε cd και θα τον εκπαιδεύσω να λέει ΑΜΗΝ. Από τότε τον Οδυσσέα το αποκαλούμε χαριτολογώντας "αρχιεπίσκοπο". Όσο για το "άξια θαυμασμού" που γράφεις ...πιστεύω ότι όλοι όσοι έχουμε θέματα ή θεματάκια με τα παιδιά μας είμαστε άξιοι θαυμασμού γιατί αναπτύσσουμε λειτουργίες ψυχικές και νοητικές που μας άλλοι δεν πρόκειται ούτε σε 7 ζωές να αναπτύξουν. Στάσου στα πόδια σου καλή μου και να ξέρεις ότι η ΕΛΠΙΔΑ είναι σπόρος που υπάρχει μέσα σου αρκεί να την ποτίζεις .
like2

Μπραβο Ελπιδα!

Εικόνα χριστινα-j
Μαζι σου Ελπιδα!Εγω λεω στους φιλους μου οτι ο Γιαννης θα γινει φωτομοντελο! επειδη μου λενε συνεχεια ολοι ποσο ομορφος ειναι! Δεν ειναι δυσκολο να κανει τη ΄'γλαστρα'.....Αρχιεπισκοπος!δεν το ειχα σκεφτει!ΚΑΛΟΟΟΟ! Μου αρεσει που εξακολουθεις να εχεις χιουμορ, μονο αυτο θα μας σωσει
like7

Χιλια μπραβο!!!!

Εικόνα σταματια
ελπιδα!!! ο τροπος που σκεφτεσαι ειναι σιγουρα αξιος θαυμασμου!!! οι γονεις που εχουμε παιδια με καποια ιδιαιτεροτητα,νομιζω οτι δεν εχουμε την πολυτελεια να σκεφτουμε κατι αλλο περα απο το να προσφερουμε οτι καλυτερο μπορουμε στα παιδια μας!!! και ναι πρεπει να σταθουμε στα ποδια μας και διπλα στα παιδια μας!!! μπραβο σου!!! καλο κουραγιο σε ολους μας!!! με αγαπη και κατανοηση μια μαμα!!!
like4

Βρείτε ένα θέμα άμεσα!

Αφίσα της δράσης Μένουμε Ενωμένοι, μία πρωτοβουλία του noesi.gr για την εξ αποστάσεως υποστήριξη κατά την περίοδο της πανδημίας COVID-19.
✰ Ψηφιακή Αλληλεγγύη NOESI.gr
Η νόηση στο διαδίκτυο είναι μία κοινότητα μελών με Βιολόγια με προσωπικές εμπειρίες, που τροφοδοτούν συζητήσεις, και Οδηγούς, μία κοιτίδα γνώσης. Οι Ομάδες εμφανίζουν τα posts ανά τοποθεσία ή θέμα και η Αρχική τα πιο πρόσφατα.
Οδηγίες​ για να γράψετε "Βιολόγιο". Για να δημοσιεύσετε, μπείτε ως μέλος (Login). Μετά, από το μενού Πλοήγηση επιλέξτε Δημοσιεύστε νέο κείμενο. Επιλέξτε είδος ανάρτησης, συμπληρώστε τη φόρμα με κείμενο, πατήστε Ανάρτηση.