Πληροφορίες για θεραπευτική ιππασία και κολύμβηση

Εικόνα Alexatagalaki
Ενδιαφέρομαι να μάθω που θα μπορούσαμε να κάνουμε θεραπευτική ιππασία για την μικρή μου αλλά και ιππασία για τον Δημήτρη μου ο οποίος λατρεύει τα άλογα... [τα ντέι ντέι του!, όπως χαριτωμένα τα λέει] Επίσης με ενδιαφέρει και η κολύμβηση. Μένω στον Άγιο Στέφανο Αττικής. Παρακαλώ ενημερώστε με αν γνωρίζετε. Επίσης άκουσα πως το ΙΚΑ δίνει και ένα επίδομα μετακίνησης (ΤΑΞΙ) για τις θεραπείες των παιδιών. Αν κάποιος γνωρίζει κάτι θα παρακαλούσα να μας ενημερώσει. Εξυπακούεται πως ότι ανακαλύψω θα σας το γράψω αμέσως. Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Σχόλια

Πληροφορίες

Εικόνα Angela Papastavrou

Οι συνεδρίες Θεραπευτικής Ιππασίας πραγματοποιούνται στις εγκαταστάσεις του ΣΘΙΕ στην οδό Π. Κανελλοπούλου 10 (περιφερειακός Κατεχάκη) στο Γουδί. Αν θέλεις περισσότερες πληροφορίες και αν σε ενδιαφέρει να κλείσεις ένα ραντεβού κάλεσε στο 2107488566. Οι τιμές τους λογικές, 65,00 ευρώ τον μήνα για μία φορά την εβδομάδα!

Φυσικά σε όλο το νομό Αττικής και ιδιαίτερα στις περιοχές των Μεσογείων υπάρχουν πάρα πολλοί όμιλοι για ιππασία, απλά θα πρέπει να πας στο κάθένα και να ρωτήσεις από κοντά , πάντως οι τιμές τους τσούζουν και δεν ξέρω ακριβώς τι εμπειρία έχουν ως προς την θεραπεία πάντα! Επίσης δες και αυτές τις ιστοσελίδες με τις πληροφορίες: http://www.e-child.gr/AthlitismosIppasia.asp και http://www.e-child.gr/AthlitismosKolimvisi.asp (δεν λειτουργούν!)

Για τις μετακινήσεις με ΤΑΧΙ που τις καλύπτει το ΙΚΑ, εμείς που ρωτήσαμε στο ΙΚΑ Κορωπίου, κάνανε πως δεν ξέρανε τι τους ζητάγαμε και δεν το ξαναζητήσαμε !!! κακώς βέβαια αλλά...! Ελπίζω εσύ να την βρείς την άκρη και να μας ενημερώσεις και εμάς! Αγγελική

like1

Θεραπευτική ιππασία και κολύμβση

Εικόνα marmar

Εγώ απευθύνθηκα στο Σύλλογο Θεραπευτικής Ιππασίας Ελλάδας (Σ.Θ.Ι.Ε.) αλλά δουλεύουν με ακαδημαική χρονιά και δέχονται παιδιά άνω των 5 ετών. Έτσι απευθύνθηκα σε μία προπονήτρια, που είχα βρει στο Ίντερνετ αλλά τυχαία κάνει εκεί και το ένα γνωστό μας κοριτσάκι (με αυτισμό 'Ασπεργκερ, αλλά και κινητικά προβλήματα). Είναι στον Ιππικό Ομιλο Μεσογείων (κοντά στο "Ελευθέριος Βενιζέλος") αν θες τηλέφωνο στείλε μου Ε-mail. Δεν είναι και τόσο ακριβά. Η κοπέλλα είναι πολύ φιλική και το περιβάλλον όμορφο. Νομίζω ότι υπάρχει δυνατότητα και στον Ιππικό Ομιλο Βαρυμπόμπης. Ρώτα τους.

Όσο για την κολύμβηση... Εμεις πήγαμε σε έναν Ομιλο στην Γλυφάδα κάνα με λίγους μήνες με προπονητή αλλά δημιουργήθηκαν κάποια προβλήματα και φύγαμε. Τώρα τα πηγαίνει ο άντρας μου εναλλάξ (μία τον ένα μία τον άλλο) σε ιδιωτικό κολυμβητήριο) όποτε μπορεί λόγω καιρού, ιώσεων κ.λπ.. Και ασχολείται αυτός με τα παιδιά, γιατί δεν υπάρχει προπονητής γνώστης του αυτισμού. Τους εξήγησε το πρόβλημα και δέχθηκαν και είναι πολύ φτηνά, 7 ευρώ το άτομο για 1 ώρα, αν θυμάμαι καλά. Ρώτα όπου έχετε κοντά σας πισίνα. Νομίζω ότι κάτι υπάρχει στο ΟΑΚΑ. Για το ταξι - δεν ξέρω. Πρέπει να ρωτήσεις το ΙΚΑ γιατί αν ισχύει θα υπάρχει και διαδικασία.

like1

Πάρε με τηλέφωνο να σε κατατοπίσω

Εικόνα Μαίρη Στεργίου Βελλή

Αλεξάνδρα μου, πάρε με τηλέφωνο να σε κατατοπίσω σχετικά και για τα δύο ζητήματα. Φιλάκια,
Μαίρη

like0

Στις Σέρρες ένα από τα καλύτερα κέντρα

Εικόνα Anonymous

Στις Σέρρες υπαρχει αυτη την στιγμη ενα απο τα καλύτερα κέντρα, το Κέντρο Θεραπευτικής Ιππασίας Σερρών (ΚΕ.Θ.Ι.Σ.).

like2

Βρείτε ένα θέμα άμεσα!

Αφίσα της δράσης Μένουμε Ενωμένοι, μία πρωτοβουλία του noesi.gr για την εξ αποστάσεως υποστήριξη κατά την περίοδο της πανδημίας COVID-19.
✰ Ψηφιακή Αλληλεγγύη NOESI.gr
Η νόηση στο διαδίκτυο είναι μία κοινότητα μελών με Βιολόγια με προσωπικές εμπειρίες, που τροφοδοτούν συζητήσεις, και Οδηγούς, μία κοιτίδα γνώσης. Οι Ομάδες εμφανίζουν τα posts ανά τοποθεσία ή θέμα και η Αρχική τα πιο πρόσφατα.
Οδηγίες​ για να γράψετε "Βιολόγιο". Για να δημοσιεύσετε, μπείτε ως μέλος (Login). Μετά, από το μενού Πλοήγηση επιλέξτε Δημοσιεύστε νέο κείμενο. Επιλέξτε είδος ανάρτησης, συμπληρώστε τη φόρμα με κείμενο, πατήστε Ανάρτηση.