Πόλεμος...

Εικόνα Γλυκερία Καρύδη

Πόλεμο έχω κυρήξει τον πόλεμο εδώ και πολλά χρόνια. Έχω κάνει τον πόλεμο τρόπο ζωής. Πόλεμος για τα πάντα. Και τώρα δίνουμε μια ακόμη μάχη μετά από 5 χρόνια ανακωχής. Δεν με νοιάζει να πολεμάω, έτσι έχω μάθει. Με νοιάζει όμως να ξέρω τι πολεμάω, ποιός είναι ο εχθρός μου. Και τώρα δεν ξέρω ούτε εγώ, ούτε η γιατροί. Ο Όδυσσέας πηγαίνει καλύτερα, όμως ταχυπνοεί και ενώ έχει αίσθηση δεν έχει κίνηση στα κάτω άκρα. Έχουμε κάνει άπειρες εξετάσεις (μεταβολικά νοσήματα, αξονικές, μυασθένειες, μαγνητική απο το κεφάλι μέχρι την οσφυική χώρα, δύο παρακεντήσεις στον μυελό) και δεν έχει βρεθεί τίποτα που να δικαιολογεί αυτά τα θέματά μας.

Μήπως κάποιος έχει κάποια παρόμοια περίπτωση και ποια είναι η διάγνωση;΄ Δεν γνωρίζουν τι είναι, επομένως δεν έχουμε και πρόγνωση. Υπάρχει περίπτωση να αποκατασταθεί σταδιακά, γιατί υπάρχει βελτίωση αλλά αργή. Πόλεμο έχω πόλεμο και εύχομαι να βγώ απο αυτόν με όσες δυνατόν λιγότερες απώλειες.

Σχόλια

Εύχομαι να βρεθεί ο εχθρός, να κατατροπωθεί

Εικόνα Μυρτώ Κ
Εύχομαι να βρεθεί ο εχθρός, να κατατροπωθεί και να τελειώσει πια ο πόλεμος για σας και τον μικρούλη σας... κουράγιο.
like1

Nα προσευχηθούμε μαζί

Εικόνα anna kal
Εγώ σας βάζω στην προσευχή μου από σήμερα. Την κατάλληλη στιγμή, ίσως και εκεί που δεν θα το περιμένει κανείς, θα αποκαλυφθεί η λύση. Χρειάζεται υπομονή και πίστη, παρά τις στιγμές απελπισίας που αναπόφευκτα υπάρχουν. Κάτω και πάλι πάνω. Δεν λέω λόγια του αέρα για ψεύτικη παρηγοριά, μιλώ βιωματικά. Η προσευχή των πολλών είναι πιο δυνατή από του ενός και κυρίως όταν δεν αφορά τον εαυτό μας αλλά ένα συνάνθρωπο.
like0

Εδώ και 2 χρόνια εγώ παλεύω με ένα τέρας χωρίς να ξέρω ποιο

Εικόνα Katerina Ch.
Εδώ και 2 χρόνια εγώ παλεύω με ένα τέρας χωρίς να ξέρω ποιο... όλες οι εξετάσεις της μικρής μου είναι φυσιολογικές, δεν έχει βρεθεί τίποτα αλλά η μικρή έχει σοβαρή ΨΚΚ. Σε νιώθω απόλυτα...
like1

Στη ΜΑΝΑ Ελπίδα

Εικόνα Ρήνα
Μολις τελειωσα το βιολογιο σου, τα χρονια του πολεμου σου, της δυναμης, της αυταπαρνησης, πανω απο ολα της αγαπης.... Οταν ηρθαν τα δυσκολα για μας βρηκα μια γνωστη μου μανα που ειναι στην ηλικια μου και αναστησε 9 παιδια, εδω στην Αθηνα και την παρακαλεσα να προσευχεται για μας. - Μου ειπε γιατι εγω; - Γιατι εσυ εχεις παρρησια στο Θεο που δεν απεφυγες τον τεραστιο κοπο της τεκνοποιιας εγω δεν τολμω. Εσυ Ελπιδα εχεις αυτη τη παρρησια αφ εαυτου σου, τωρα γεμιζεις το βιβλιο της ζωης σου με παρασημα, ποναει το τρυπημα του καρφιτσωματος αλλα το κερδος ειναι μεγαλο, πιστεψε με. Ειναι αληθεια οτι ο Θεος μεταχειριζεται πολλες φορες πικρα δολωματα για να μας αγκιστρωσει κοντα Του αλλα να ξερεις σιγουρα οτι αυτο το κανει σ αυτους που εχουν καλη προαιρεση και θα ειναι επ ωφελεια τους. Τωρα εισαι πανω στο καμινι και δεν θα σε κουρασω αλλο αλλα να ξερεις οτι προσευχομαι για τον Οδυσσεα, για σενα και για ολη σου την οικογενεια. Ευχομαι γρηγορα να μαθουμε ευχαριστα νεα.
like1

Ελπίδα, καλή δύναμη

Εικόνα georgiake
Εύχομαι ο αγωνιστής Οδυσσέας να τα καταφέρει και να νικήσει σαν Ήρωας που είναι!! Να κερδίσετε και αυτή τη μάχη ενωμένοι και δυνατοί...
like0

Όλοι μαζί για τον Οδυσσέα

Εικόνα Kyriaki Fili
Όπως έγραψε και η Άννα, η προσευχή πολλών μαζί είναι πιο δυνατή... Εύχομαι να φτάσει ψηλά και να σου στείλει έναν άγιο για τον Οδυσσέα σου! Κράτα γερά, προσευχόμαστε μαζί σου... και πάρε δύναμη απ' τη σκέψη αυτή!
like1

Υπομονή

Εικόνα georgina
Κυρία Ελπίδα σας εύχομαι καλή δύναμη και μέσα απο την καρδιά όλων μας τις καλύτερες ευχές για τον μικρό Οδυσσέα. Μήπως αυτό που έχει ο μικρούλης είναι κάποια παρενέργεια απο κάποιο φάρμακο που του δίνουν ή που του έδωσαν στο νοσοκομείο; Το κοιτάξατε; Όλοι μαζί είμαστε κοντά σας νοερά και προσευχόμαστε όλοι για τα παιδιά μας, στην προσευχή μας είναι και ο Οδυσσέας...
like1

Ελπίδα μου, σου στέλνω μέσα από τα βάθη της ψυχής μου

Εικόνα megd
Ελπίδα μου σου στέλνω μέσα από τα βάθη τής ψυχής μου τις καλύτερες ευχές για τον ΓΕΝΝΑΙΟ ΟΔΥΣΣΕΑ. Καλή δύναμη, κουράγιο και πίστη για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.
like1

Κουραγιο Μητέρα

Εικόνα irene_08
Ελπίδα μου μην χανεις το κουραγιο σου. Σου στέλνω όλη μου την θετική σκέψη και ενέργεια και πολύ αγάπη για το αγορακι σου. Ευχομαι να πάνε όλα καλά και σύντομα ο γιος σου να μην χρειάζεται άλλο τους γιατρούς και το νοσοκομείο παρά μόνο την οικογενεια του που τόσο τον αγαπά και υποστηρίζει.
like1

Με αγάπη και σεβασμό για τον Οδυσσέα και εσάς

Εικόνα aspasiapaxinou
Κα Ελπίδα , έχω δύο παιδάκια. Τον Γιαννάκη 8 ετών με αυτισμό και τον Γιωργάκη 6 ετών. ‘Εμαθα για πρώτη φορά ότι ο Γιάννης έχει αυτισμό όταν ήταν περίπου τριών ετών. Πριν από ενάμιση χρόνο γνώρισα έναν γιατρό που άλλαξε ριζικά την ζωή μας. Όλες αυτές τις μέρες σκεφτόμουν πολύ πριν αποφασίσω να σας μεταφέρω μία απλή πληροφόρηση για κάποιον που γνωρίζω από προσωπική εμπειρία ότι πρόκειται για έναν χαρισματικό άνθρωπο και επιστήμονα (όχι μόνο στην δική μου περίπτωση του παιδιού μου ) . Ο κος Γεωργακόπουλος Ελευθέριος - Γενετιστής Νευροφυσιολόγος. Αποφάσισα να σας γράψω γιατί θυμάμαι ότι κάπως έτσι , τυχαία κάποια άγνωστη προς εμένα μαμά μου σύστησε να γνωρίσω τον κο Γεωργακόπουλο που μας έκανε την μεγάλη αλλαγή στην ζωή μας. Με απέραντη αγάπη και πολύ σεβασμό προς τον Οδυσσέα και εσάς. Αν θελήσετε να επικοινωνήσουμε το email μου είναι aspasiapaxinou@gmail.com Θα σας σκέφτομαι πάντα όπως και όλους που γνωρίζω εδώ .
like0

Για την Ασπασία (πώς σε βοήθησε ο γιατρός;)

Εικόνα Ρήνα
Καλως ηρθες, καλη δυναμη στον αγωνα. Ο γιατρος αυτος σε βοηθησε σε νευρολογικα προβληματα ή πανω στον αυτισμο; Μου εκανε εντυπωση η θερμη σου συσταση. Γραψε σε παρακαλω κατι παραπανω.
like2

Ρήνα, ο γιατρός με βοήθησε ως γενετιστής

Εικόνα aspasiapaxinou
Ρήνα ο γιατρός με βοήθησε ως γενετιστής σε όλες τις διαταραχές του φάσματος του Γιαννάκη συμπεριλαμβανομένου και ως νευροφυσιολόγος των νευρολογικών θεμάτων. Το πολύ βασικό είναι ότι ο εγκέφαλός του κάνει την καλύτερη βιοχημική λειτουργία που μπορεί να κάνει αυτή την στιγμή και αυτό δίνει έμπρακτα αποτελέσματα που προλαβαίνω και τα νιώθω, αμέσως μετά τα βλέπω και το πολύ καλό για μένα ότι συμμετέχω σε αυτά. Μπορώ να μοιραστώ την εμπειρία μου με το παιδί μου αναλυτικά από τότε που ξεκινήσαμε, με όποιον ενδιαφέρεται. Ποιος ήταν ο Γιάννης όταν αρχίσαμε, τι ακριβώς κάναμε, πως εξελίχθηκε σιγά σιγά και σε ποιο στάδιο έχουμε φτάσει. Και συνεχίζουμε. Εκείνο που πρέπει να πω είναι ότι ο Γιάννης κατάφερε να εξελιχθεί με τον γιατρό και με την υποστήριξη στο σπίτι μιάς εξαιρετικής γυναίκας ψυχολόγου την Λένα Αυλακιώτου, κάτω από δεδομένα περιβάλλοντος που δεν τον βοηθούσαν καθόλου. Η Λένα, ψυχολόγος με εντελώς διαφορετική νοοτροπία (ήταν στην Αγγλία 18 χρόνια ειδικευμένη σε παιδιά με ειδικές ανάγκες και υποστήριξη γονέων) φέρνοντας τα συστήματα που είχε ζήσει εκεί, είχε αναλάβει την στήριξή μας (εμένα και των δύο παιδιών μου) για να ευδοκιμεί και να μην ακυρώνεται η αγωγή του γιατρού. Μέσα σε ενάμιση χρόνο εγώ έχω ένα παιδί που δεν θα μπορούσα πριν να το φανταστώ. Φυσικά όλοι γνωρίζουμε ότι το κάθε παιδί είναι μοναδικό και διαφορετικό από ένα άλλο. Αλλά αυτό είναι και ο ρόλος του συγκεκριμένου γιατρού να χτίσει μέσα του σύμφωνα με την μοναδικότητά του. Το email μου aspasiapaxinou@gmail.com για όποιον γονιό θα ήθελε να πληροφορηθεί μέσα και από τηλεφωνική επικοινωνία. Με πολλή αγαπή σε όλους μας.
like1

Γεωργακοπουλος

Εικόνα Φιλιώ Σιδεράκου
Ασπασια μου,πολυ θα ηθελα την πολυτιμη εμπειρια σου απο το γιατρο,εχοντας περασει τωρα 2 χρονια.Εμεις εχουμε κλεισει ραντεβου για την επομενη εβδομαδα...το μειλ μου ειναι fsiderakou@yahoo.com
like1

Βρείτε ένα θέμα άμεσα!

Αφίσα της δράσης Μένουμε Ενωμένοι, μία πρωτοβουλία του noesi.gr για την εξ αποστάσεως υποστήριξη κατά την περίοδο της πανδημίας COVID-19.
✰ Ψηφιακή Αλληλεγγύη NOESI.gr
Η νόηση στο διαδίκτυο είναι μία κοινότητα μελών με Βιολόγια με προσωπικές εμπειρίες, που τροφοδοτούν συζητήσεις, και Οδηγούς, μία κοιτίδα γνώσης. Οι Ομάδες εμφανίζουν τα posts ανά τοποθεσία ή θέμα και η Αρχική τα πιο πρόσφατα.
Οδηγίες​ για να γράψετε "Βιολόγιο". Για να δημοσιεύσετε, μπείτε ως μέλος (Login). Μετά, από το μενού Πλοήγηση επιλέξτε Δημοσιεύστε νέο κείμενο. Επιλέξτε είδος ανάρτησης, συμπληρώστε τη φόρμα με κείμενο, πατήστε Ανάρτηση.