Προσδιορισμός αριθμού θεραπειών ειδικής αγωγής

Εικόνα Γιάννης_1970

Εκδόθηκε σε ΦΕΚ η απόφαση του ΔΣ ΕΟΠΥΥ που καθορίζει τον αριθμό των συνεδριών ειδικής αγωγής. Αποτελεί προσθήκη στον βασικό ΕΚΠΥ (Άρθρο 45).

Ενημερώστε τους γιατρούς για τη σωστή έγκριση των θεραπειών.

Σχόλια

Σχετικά με τις αποζημιώσεις των θεραπειών

Εικόνα Kelly Vlassopoulou

Γεια σας, το ΦΕΚ με ημερομηνία Ιουνίου δεν ισχύει πια καθώς 1η Νοεμβρίου δημοσιεύτηκε τροποποίηση του ΕΚΠΥ στο ΦΕΚ Β 4898/2018. 

Θεωρητικά, το παράρτημα με τις θεραπείες ανά διαταραχή δεν ισχύει εφόσον δεν ισχύει ο ΕΚΠΥ του Ιουνίου για τον οποίο δημοσιεύτηκε. Άλλωστε στην τροποποίηση Νοεμβρίου αναφέρεται ότι θα ακολουθήσει παράρτημα... μάλλον νέο (;).

Επίσης στις 8 Νοεμβρίου ο ΕΟΠΥΥ δημοσίευσε ανακοίνωση στο site του όπου αναφέρει ότι: 

"Σε συνέχεια της από με αριθμό ΔΒ3Α/Φ115/11/οικ44276 εγκυκλίου του Οργανισμού σας γνωρίζουμε ότι: 

Μέχρι την προσαρμογή των μηχανογραφικών συστημάτων του ΕΟΠΥΥ στις διατάξεις του ισχύοντος ΕΚΠΥ, οι γνωματεύσεις που εκδίδονται και μετά την 1/11/2018, εκτελούνται και αποζημιώνονται σύμφωνα με τους όρους  και προϋποθέσεις που ίσχυαν μέχρι και την 31/10/2018."

Βέβαια η προηγούμενη απόφαση στην οποία αναφέρεται, μιλάει μόνο για το άρθρο 14 του νέου ΕΚΠΥ Νοεμβρίου, το οποίο δεν αφορά την ειδική αγωγή... (;)

Περιμένουμε διευκρινίσεις... 

Γονείς και θεραπευτές... μας περιμένει ταλαιπωρία μέχρι να δημοσιευτούν οι διευκρινίσεις.

Κ.Ψ.Υ., Ιατροπαιδαγωγικά και υποκαταστήματα ΕΟΠΥΥ δεν είναι ενημερωμένα επαρκώς κι επισήμως...  

like2

Θεραπείες Ειδικής Αγωγής

Εικόνα Γιάννης_1970

Στη σελίδα του Πανελ. Συλλόγου Φυσιοθεραπευτών βρήκα αυτό 

https://www.psf.org.gr/psf-news-5679.htm

Προσεχώς θα επικαιροποιηθεί το σύστημα παραπομπών ωστε οι γιατροι να αναγραφουν συμφωνα με τον νεο ΕΚΠΥ.

like2

Νέο ΦΕΚ

Εικόνα Θεόδωρος

Καλημέρα. Δημοσιεύθηκε το παράρτημα του άρθρου 45 με τους κωδικούς ασθενειών που αποζημιώνονται. ΦΕΚ 5571 Β' 12.12.2018. Δυστυχώς, στον αυτισμό περιλαμβάνονται μόνο τρεις κωδικοί F84.0, F84.1 και F84.4. Το σύνδρομο Άσπεργκερ πχ δεν περιλαμβάνεται. 

  • Παραπομπή (NOESI.gr):

Δείτε ή κατεβάστε το ΦΕΚ 5571 Β' 12.12.2018 με τίτλο "Προσθήκη παραρτήματος στο άρθρο 45 περί Ειδικών Θεραπειών (Λογοθεραπείες, Εργοθεραπείες, Ψυχοθεραπείες, Φυσικοθεραπείες) παιδιών και εφήβων του ΦΕΚ 2456/Β΄/3-11-2011 περί Ενιαίου Κανονισμού Παροχών Υγείας (Ε.Κ.Π.Υ.) του Εθνικού Οργανισμού Παροχών Υπηρεσιών Υγείας (Ε.Ο.Π.Υ.Υ.), όπως αντικαταστάθηκε με την αριθμ. ΕΑΛΕ/Γ.Π. 80157/1-11-2018 κοινή υπουργική απόφαση (ΦΕΚ Β' 4898/2018)" στο αρχείο των συνεργατικών ομάδων.

like5

Κανονισμός ΕΟΠΥΥ

Εικόνα Θεόδωρος

Καλησπέρα. Να επισημάνω ότι σύμφωνα με την παράγραφο 10 του άρθρου 45 του νέου κανονισμού (ΕΚΠΥ) του ΕΟΠΥΥ (Ν.4549/2018), σε περίπτωση πάθησης που δεν περιλαμβάνεται στο παράρτημα του άρθρου 45, τότε υποβάλλεται από τον θεράποντα ιατρό αίτημα για καθ' υπέρβαση έγκριση των θεραπειών προς το αρμόδιο ελεγκτικό Τμήμα του ΕΟΠΥΥ.

like3

Γνωμάτευση για Ειδική Αγωγή από ιδιώτες

Εικόνα Γ Β

Μέχρι σήμερα οι γνωματεύσεις πρέπει να είναι από γιατρό του δημοσίου (που είναι δυσεύρετοι και με πολλούς μήνες αναμονή). Έχει ακουστεί ότι θα μπορούν να συνταγογραφούν και οι ιδιώτες, ξέρει κανείς πότε και αν θα γίνει;

like0

Ανάγκη για νέες γνωματεύσεις ....

Εικόνα Γιάννης_1970

Γεια σε όλους/όλες

Σύμφωνα με την νέα οδηγία του ΕΟΠΠΥ 

https://www.eopyy.gov.gr/article/6fa88d04-601b-40fc-87c7-7bfa3c358ba9 

οι αιτήσεις για θεραπείες που θα γίνουν τον Μαρτιο θα πρεπει να συνοδευονται απο τον νεο τύπο γνωματεύσεων που εχει δημοσιευσει σε παλιοτερη ανακοινωση ο ΕΟΠΥΥ (ενα 4σελιδο με ιστορικο του παιδιου). 

like4

Αλλαγές απο Μάρτιο

Εικόνα Νατάσα R.

Καλημερα σε ολους. Εμεις ειχαμε παρει διαγνωση αρχες Οκτωβρη .. πιστευα πως θα παιρναμε παρατασεις αλλα απο οτι βλεπω απο την ανακοινωση μεχρι Μαρτιο μας βγαζει... και πολυ μας ητανε...τωρα τι κανουμε πρακτικα μιλωντας; Πρεπει να επικοινωνησουμε με τον/την παιδοψυχιατρο που παρακολουθει το παιδι να μας βγαλει νεα διαγνωση συμφωνα με τις νεες οδηγιες; Τι αλλο πρεπει να εχουμε κατα νου; Εχει κανει κανεις ηδη τη διαδικασια να μας πει καποια πραγματα;

Ευχαριστω πολυ για τις απαντησεις σας εκ των προτερων. 

like1

Κανείς δεν ξέρει ακόμα τί θα γίνει από Μάρτη

Εικόνα Ευγενία Παύλου

Είχανε δώσει παράταση για Γενάρη, έπειτα για Φλεβάρη και τώρα Μάρτη. Οπότε πολύ πιθανόν αν δεν λειτουργήσει το καινουριο σύστημα (που πολύ αμφιβάλλω αν μπορεί να λειτουργήσει έτσι όπως το περιγράφουν), να πάρει και άλλη παράταση.

Πάντως σύμφωνα με την τελευταία εγκύκλιο από Μάρτη και μετά παλιές και νέες γνωματεύσεις θα πρέπει να εναρμοστούν με τον νέο ΕΚΠΥ. Άρα, μείωση των συνεδριών, μείωση του ποσού, γνωματεύσεις με ισχύ 4 και 6 μήνες κλπ...Επίσης σημαντικό που έχω δεο σε αρκετά δικά μου παιδιά είναι ότι υπάρχουν παλιές γνωματεύσεις που δεν έχουν πάνω κωδικούς, δηλαδή περιγράφουν την διαταραχή χωρίς τον κωδικό F. Αυτό πλέον θα είναι υποχρεωτικό να υπάρχει σε όλες τιςγνωματεύσεις (και παλιότερα δηλαδή ήταν αλλά καποιες δομές δεν το γράφαν).
Άρα μέχρι Φλεβάρη οι παλίες γνωματεύσεις όπως ίσχυαν και οι γνωματεύσεις από Νοέμβρη και μετά σύμφωνα με τον νέο ΕΚΠΥ. Αυτό τουλάχιστον έχω καταλάβει εγώ, γιατί ακόμα και οι διευκρυνήσεις τους δεν είναι κατανοητές.

Υπομονή σε όλους και ευχή κάποιος να τους βάλει μυαλό να σκεφτούν την Ειδική Αγωγή!

like1

Πήγαμε σε ιδιώτη παιδοψυχιατρο

Εικόνα Αριστέα Μανδαράκη

Καλησπέρα εμείς πήγαμε σε ιδιώτη παιδοψυχιατρο ....κανονικά πλέον κ σε παιδονευρολογους... χωρίς λόγο βέβαια δ έχουν δώσει το δικαίωμα σε ιδιώτες αναπτυξιολογους....δ ξέρω αν έχει αλλάξει κάτι....έγινε το αίτημα γ έγκριση πριν ένα μήνα κ πριν κάτι μέρες πήρα ενημέρωση από τη γιατρό...

like1

Βρείτε ένα θέμα άμεσα!

Αφίσα της δράσης Μένουμε Ενωμένοι, μία πρωτοβουλία του noesi.gr για την εξ αποστάσεως υποστήριξη κατά την περίοδο της πανδημίας COVID-19.
✰ Ψηφιακή Αλληλεγγύη NOESI.gr
Η νόηση στο διαδίκτυο είναι μία κοινότητα μελών με Βιολόγια με προσωπικές εμπειρίες, που τροφοδοτούν συζητήσεις, και Οδηγούς, μία κοιτίδα γνώσης. Οι Ομάδες εμφανίζουν τα posts ανά τοποθεσία ή θέμα και η Αρχική τα πιο πρόσφατα.
Οδηγίες​ για να γράψετε "Βιολόγιο". Για να δημοσιεύσετε, μπείτε ως μέλος (Login). Μετά, από το μενού Πλοήγηση επιλέξτε Δημοσιεύστε νέο κείμενο. Επιλέξτε είδος ανάρτησης, συμπληρώστε τη φόρμα με κείμενο, πατήστε Ανάρτηση.