Πρόταση για αναπτυξιολόγο, παιδοψυχίατρο στην Αθήνα ή την Πάτρα

Εικόνα Νέος πατέρας Πατρινός

Καλησπέρα σας! Θα ήθελα να με βοηθήσετε προκειμένου να μπορέσω να βάλω σε μία τάξη τις ενέργειες και τα πρόσωπα στα οποία πρέπει να απευθυνθώ.

Είμαι πατέρας αγοριού 27 μηνών. Προσωπικά εδώ και τουλάχιστον 4 μήνες ίσως και περισσότερο είχα υποψίες ότι κάτι δεν πάει καλά με την ανάπτυξη του γιου μου. Είχα δυσκολία στην επικοινωνία μαζί του, δεν εκτελούσε σχεδόν πάντα τις εντολές μου, μιλάει με έναν κωδικοποιημένο τρόπο, σε τρίτο πρόσωπο ή πρώτο πληθυντικό (δηλαδή δεν λέει "μαμά" αλλά όταν της απευθύνεται λέει "η μαμά, η μαμά", όταν θέλει νερό δεν λέει "θέλω νερό" αλλά ρωτάει "θέλεις νερό;". Κάνει συνεχώς ηχολαλίες και παλιλαλίες. Το παιχνίδι του είναι παράλληλο και όταν πάμε να φτιάξουμε μια ιστορία στο μισό λεπτό το πολύ φεύγει και αναζητάει άλλο παιχνίδι. Δεν χρησιμοποιεί το ναι και όχι και όταν δεν θέλει κάτι το λέει περιφραστικά με τον δικό του κώδικα, δηλαδή αν το ρωτήσεις αν θέλει νερό και θέλει θα πει "θα σου δώσω νεράκι" και αν δεν θέλει θα πει πχ "να κατέβεις κάτω;" αν τον κρατάω ή θα απομακρυνθεί. Έχει πολύ ευρύ λεξιλόγιο, και κάνει προτάσεις μέχρι και 3 τέσσερις λέξεις αλλά υποψιαζόμαστε κάπως ηχολαλιτικές-μιμητικές. Μιλάει πολύ και λέει φράσεις που θυμάται ή τραγουδάκια. 

Ζήτησα επίμονα από τον παιδίατρο να με βοηθήσει αλλά πιστεύω για να με ξεφορτωθεί περισσότερο με έστειλε σε λογοθεραπευτή για εκτίμηση. Ο λογοθεραπευτής, και ο πρώτος και ο δεύτερος-πήγα και σε δεύτερο- μας είπαν το ίδιο πράγμα: αυτή τη στιγμή ο γιος μου είναι στο φάσμα του αυτισμού κατά την άποψή τους. Και ότι απαιτείται πρώιμη παρέμβαση με καλή πρόγνωση. Μου είπαν ότι θα πρέπει να μας δει παιδαναπτυξιολόγος ή παιδοψυχίατρος για να οργανώσει τις απαιτούμενες παρεμβάσεις για το παιδί. 

Για την Πάτρα μας είπε μία φίλη μας για την κ Βασιλειάδου, αλλά δεν μπορέσαμε να πάρουμε περισσότερες συστάσεις. Προσανατολιζόμαστε να έρθουμε Αθήνα για γιατρούς.

Ψάχνοντας στο διαδίκτυο σταμάτησα λίγο στα ονόματα των κ Ντινόπουλου και Καραντανά,καθώς επίσης και στην κ Αντωνιάδου. 

Θα σας παρακαλούσα θερμά να μου πείτε τη γνώμη σας ή την εμπειρία σας, ή αν θα είχατε την καλωσύνη να μας προτείνετε και κάποιον άλλο γιατρό.

Σας ευχαριστώ πολύ!!!

Σχόλια

Επισκεφθήκαμε την κυρία Αλεξάνδρα Κλημεντοπούλου

Εικόνα Ελένη Π

Καλημέρα σας . Εμείς επισκεφθήκαμε την κυρία Αλεξάνδρα Κλημεντοπούλου μετά από προτροπή του παιδιάτρου μας. Είναι παιδίατρος - αναπτυξιολόγος και έχει ιατρείο στο Χολαργό. Έμπειρη γιατρός, καλή στη δουλειά της.Πολύ φιλική και συνεργάσιμη, τόσο με εμάς, όσο και με το παιδί (το πιο σημαντικό). Μείναμε αρκετά ευχαριστημένοι . Πιστεύω πως θα σας κατευθύνει σωστά. 

Σας εύχομαι ό,τι καλύτερο. 

Ελένη 

like3

Σας πρότεινε και κάποιο παιδοψυχολόγο ή παιδοψυχίατρο;

Εικόνα Νέος πατέρας Πατρινός

Σας ευχαριστώ πολύ κ Ελένη!

Θα κρατήσω τα στοιχεία της κ Κλημεντοπούλου.

Ήθελα να σας ρωτήσω, μήπως σας παρέπεμψε ή σας πρότεινε και κάποιο παιδοψυχολόγο ή παιδοψυχίατρο, γιατί ο γιος μου πέραν των παραπάνω εκδηλώνει έντονους φόβους, φοβίες θα έλεγα. 

Και πάλι ευχαριστώ!

Ουσιαστικά σας ρωτάω γιατί σκέφτομαι ερχόμενος Αθήνα αν μπορώ να κλείσω αυθημερόν όσα περισσότερα ραντεβού είναι δυνατόν

like5

Εμείς ξεκινήσαμε συμβουλευτική γονέων

Εικόνα Ελένη Π

Εμείς ξεκινήσαμε συμβουλευτική γονέων με παιδοψυχολόγο σχεδόν αμέσως μετά την πρώτη επίσκεψη.  Δεν ξέρω τι ακριβώς μπορεί να σας προτείνει. Σε κάθε περίπτωση όμως δε νομίζω ότι θα είναι εύκολο να κλειστούν όλα τα ραντεβού μαζί, καθώς δε θα γνωρίζετε από πριν που μπορεί να σας παραπέμψει (παιδοψυχολόγο, παιδοψυχίατρο, εργοθεραπεία, λογοθεραπεία κτλ). Επίσης θα χρειαστείτε την έκθεση της γιατρού με τη διάγνωση, την οποία δεν την παίρνετε αμέσως αλλά τη στέλνει με mail έπειτα από μερικές ημέρες. 

like7

Προφανώς ο μικρός θα πρέπει να ξεκινήσει κάποιες παρεμβάσεις

Εικόνα A.Philolog.

Αγαπητέ γονέα, 

Προφανώς ο μικρός θα πρέπει να ξεκινήσει κάποιες παρεμβάσεις (εργοθεραπεία, λογοθεραπεία, κλπ.) Με βάση την νέα νομοθεσία, αυτές οι θεραπείες θα πρέπει να συνταγογραφηθούν ηλεκτρονικά. Πολλοί γονείς βρίσκονται σε αναζήτηση γιατρού, ακόμη και ιδιώτη,  για ηλεκτρονική συνταγογράφηση των θεραπειών. Θα δεις σχετικά εδώ στο site. Δεν ξέρω αν η κ. Κλημεντοπούλου εντάσσεται σε αυτούς, μπορείς να το ρωτήσεις όταν θα πάρεις για ραντεβού. Απευθύνσου και σε δημόσια νοσοκομεία για απογευματινά ραντεβού. Τα πρωινά θα σε πάνε μάλλον για του χρόνου. Α, επίσης όπως θα δεις και στο site, ειδικός στον αυτισμό θεωρείται ο κ. Καμπάκος στο ΕΘΜΑ*. Απευθύνσου κι εκεί.

(*) Δείτε την παρουσίαση της ΕΘΜΑ στον Οδηγό υπηρεσιών του NOESI.gr στη σελίδα https://noesi.gr/pronoise/ethma

like3

Είμαι κι εγώ απο την Πάτρα

Εικόνα Vaso Br

Είμαι κι εγώ απο την Πάτρα. Έχω ένα αγοράκι 23 μηνών κ έχουμε και εμείς ραντεβού με την κα Κλημεντοπούλου 3 Απριλίου. Έχει αναμονή κανα μήνα γι' αυτό να μην καθυστερείς. 

like5

Υπάρχει κορυφαίο κέντρο ημέρας ΕΨΥΠΕΑ στο Μεσολόγγι

Εικόνα Γεώργιος Παπαγεωργίου

Υπάρχει κορυφαίο κέντρο ημέρας ΕΨΥΠΕΑ στο Μεσολόγγι, εκεί μπορείτε να απευθυνθείτε και για εκτίμηση από την κ. Καραϊβάζογλου, διάγνωση και παρέμβαση. Από τα καλύτερα στην Ελλάδα αν όχι το καλύτερο! Εμείς μετακομίσαμε από Πάτρα μόνο και μόνο λόγω του συγκεκριμένου Κέντρου. Τηλ.επικοινωνίας 2631055661.

(*) Μάθετε περισσότερα για το Κ.Η. ΕΨΥΠΕΑ στον Οδηγό υπηρεσιών του NOESI.gr στην ιστοσελίδα https://www.noesi.gr/pronoise/epsypea

like1

Κλημεντοπούλου;

Εικόνα Ελίνα Μανικα

κ. Κλημεντοπούλου;;;

Αλήθεια μείνατε ευχαριστημένοι;;;

like3

Ακόμα περιμένω τη διάγνωση με Email

Εικόνα Vaso Br

Πήγα τον μικρό πρίν απο ένα μήνα. Ακόμα περιμένω την διάγνωση με email. Κατά τα άλλα όλα καλά. Καλή αντιμετώπιση. 

like3

Η εικόνα που αποκομίσαμε δεν ήταν θετική

Εικόνα Νέος πατέρας Πατρινός

Κοιταξτε γενικα η εικονα που αποκομισαμε δεν ηταν πολυ θετικη. Σαν να προσπαθουσε να φανει ευγενικη και οτι εχει ενσυναισθηση και οτι συμπονάει αλλα ολο αυτο σαν να ειναι καπως επιφανειακό. Δεν μας εδωσε θαρρος να την παρουμε τηλέφωνο, δεν μας ελυσε απορίες, γενικοτερα νιωσαμε βιασυνη, την αισθηση ενος ανθρωπου πολυφορτωμενου κ μια λεπτή ειρωνια. Δεν ανακουφιστηκαμε, δεν πηραμε θαρρος, δεν αισθανθηκαμε σοφότεροι για αυτο που συμβαινει στο παιδι μας... Η εξεταση ηταν περιπου είκοσι λεπτα, η αμοιβη της διαφορετικη με αποδειξη και διαφορετικη χωρις, κατι που μας προταθηκε και βεβαια υψηλη. Δηλαδη ειχαμε την αισθηση οτι πηγαμε σε ενα γιατρο του δημοσιου που μας ειδε δωρεαν και οτι οφείλουμε χαρη... ειμαστε πολυ προβληματισμενοι...

like3

Ο μικρός έχει ξεκινήσει θεραπείες;

Εικόνα Vaso Br

Ο μικρός έχει ξεκινήσει θεραπείες; ούτε εμείς μείναμε ευχαριστημενοι από την Κλημεντοπούλου. 

like3

Ναι έχει ξεκινήσει

Εικόνα Νέος πατέρας Πατρινός

Ναι εχει ξεκινησει λογοθεραπειες και εργοθεραπειες. Υπαρχει μικρη διαφοροποιηση που δεν εχει ομως ακομα εμπεδωθει απο το παιδι νιωθω, περιπου πέντε μηνες. Ισως ειναι νωρις ακομα.

like1

Προταση αναπτυξιολόγου / παιδοψυχιάτρου για επανεκτίμηση

Εικόνα Νέος πατέρας Πατρινός

Καλησπέρα σας! 

Επανερχόμενος στη συλλογική σοφία και την ηδη εκφρασθείσα αλληλεγγυη του ιστολογίου θα ηθελα να ζητησω το εξης: 

Το παιδι μας, 3 ετων, παρουσίασε καποιες ενδειξεις και υστερα απο συμβουλες κ μεσα απο το παρον ιστολόγιο εξεταστηκαμε απο την κα Κλημεντοπουλου, παιδιατρο αναπτυξιολογο. Μας εδωσε διαγνωση για ΥΛΑ ( αυτισμο παιδικης ηλικιας υψηλης λειτουργικοτητας). 

Θα θελαμε να μας προτεινετε γιατρο για μια δευτερη εκτιμηση κ κυριως καποιο γιατρο που θα ειχε την ικανοτητα, τα μεσα, τους πορους για follow up - με συγχωρειτε για τον ξενογλωσσο ορο - να ειναι προσβασιμος και μετα την εξεταση, να μας λυνει αποριες, να ειναι βατος κ ανθρώπινος. 

Να μας συντονιζει και να μοιραζεται τους προβληματισμους μας στο μακρυ και δυσβατο δρομο αντοχης που εχουμε μπροστα μας. Εξυπακουεται οτι οπως μεχρι τωρα εχουμε κανει δε θα καταχραστουμε ουτε το χρονο ουτε την καλωσυνη του.

Εχουμε ακουσει για τον κο Καμπακο, την κα Νικολαου, την κα Γκόλτσιου και την κα Αντωνιαδου!

Θα ειχατε την καλωσυνη να μοιραστειτε τις γνωμες σας και τις εμπειριες σας μαζι μας;

Σας ευχαριστω προκαταβολικα!

like3

Σας ευχαριστω πολυ κ. Γιώργο!

Εικόνα Νέος πατέρας Πατρινός

Σας ευχαριστω πολυ κ. Γιώργο! Συγγνωμη για την καθυστερημενη απαντηση, δεν την ειχα δει!

Ισως τελικα η Αθηνα να μην ειναι η μονη επιλογη! Το παιδι μας εχει μια πρωτη διαγνωση για ΑΔΑ ΥΛΑ, υψηλης λετουργικοτητας αυτισμο. Πραγματικα θα θελαμε κια μια δευτερη γνωμη αλλα και κυριως στηριξη στηριξη σε ο,τι ακολουθει!  

like2

Μας παρακολουθεί η κ. Γκόλτσιου

Εικόνα Sofia Sotiriou

Καλησπέρα

εμάς από 19 μηνών έως σήμερα 6 ετών μας παρακολουθεί η κα Γκόλτσιου και είμαι ευχαριστημένη. Η διάγνωση της είναι ακριβής. Μας βλέπει 2 φορές το χρόνο και μας παραπέμπει στις κατάλληλες λογοθεραπείες κ.λπ. Το μόνο πρόβλημα έιναι ότι είναι κλεισμένη για τους επόμενους 3-4 μήνες, οπότε πρέπει να πας νωρίς. 

like3

Μεγάλο ρόλο παίζουν οι θεραπευτές

Εικόνα Vaso Br

Πιστεύω πως μεγάλο ρόλο παίζουν οι θεραπευτες. Μην περιμένεις στήριξη από τους γιατρούς. Σου μιλάω σαν μαμά ενός παιδιού στο φασμα του αυτισμού. Να διαβάσεις για τον αυτισμό, να ενημερωθείς. Να βοηθήσεις και εσύ ο ίδιος τον μικρό σου. Χωρίς να τον πιέζεις. Παίζει μεγάλο ρόλο η αποδοχή.

like3

Κα Γκόλτσιου

Εικόνα Ειρήνη Kojo

Εμείς τα τελευταία χρόνια πάμε και για τα δυο παιδιά στην Κα Γκολτσιου στην Αθηνα. Είναι πολύ έμπειρη, και μείναμε πάρα πολύ ικανοποιημένοι. Τη συστηνω ανεπιφυλακτα

like1

Οι θεραπευτές παίζουν μεγάλο ρόλο

Εικόνα Virginie Artemis

Όντως, οι θεραπευτές παίζουν μεγάλο ρόλο και θα είναι οι καθημερινοί σας σύμβουλοι. Όσον αφορά σε αναπτυξιολογο, εμείς πηγαίνουμε στην κα Γκολτσιου (4 χρονων αγοράκι) δυο φορές τον χρόνο για να μας κατευθύνει. Είναι πολύ καλή. Για ότι θέλετε μπορείτε να μου στείλετε και μήνυμα να τα πούμε,  να σας πούμε εμείς τι κάναμε και τι κάνουμε γενικά. Στην αρχή είστε στο σκοτάδι αλλά σιγά σιγά θα μάθετε πολλά και θα δείτε ότι δεν είστε μόνοι!

Επισης, ένα καλό site είναι το autismspeaks.

like2

Στην αρχή είμαστε όλοι στο σκοτάδι

Εικόνα Vaso Br

Εννοείται ότι στην αρχή είμαστε όλοι στο σκοτάδι!! Η κυρία Γκολτσιου έχει ιδιωτικό ιατρείο; 

like2

Ιατρείο Γκόλτσιου

Εικόνα Sofia Sotiriou

Στο site της μπορείτε να το βρείτε:
https://www.gkoltsiou.gr/

like2

Αναπτυξιολόγος Βαλαβανη Ελένη;

Εικόνα Νέος πατέρας Πατρινός

Ο εργοθεραπευτης που μας παρακολουθει μας εκανε νυξη για την παιδιατρο - αναπτυξιολογο Ελένη Βαλαβανη, επιστημονικη συνεργατιδα του Νοσοκομείο Παιδων, η οποια ιατρειο στο Αγρινιο. Εμεις κατοικουμε Πατρα. Θα ηθελα να σας ρωτησω μηπως η συγκεκριμενη ιατρος παρακολουθει το παιδι σας ή αν εχετε καποια εικονα, θα ηταν πολυ χρησιμη για εμας! 

like4

Αναπτυξιολόγος Κλημεντοπούλου

Εικόνα Μαρίνα Χ.

Αν και εχει περασει καιρος απο αυτη την αναρτηση, ουτε εμεις μειναμε ευχαριστημενοι με συγκεκριμενη γιατρο (που αναφέρεται παραπάνω)! Μας εδωσε λαθος διαγνωση απο το πρωτο κιολας ραντεβου!!! Βιαστικη, απολυτη και αγενης θα ελεγα.

like5

Βρείτε ένα θέμα άμεσα!

Αφίσα της δράσης Μένουμε Ενωμένοι, μία πρωτοβουλία του noesi.gr για την εξ αποστάσεως υποστήριξη κατά την περίοδο της πανδημίας COVID-19.
✰ Ψηφιακή Αλληλεγγύη NOESI.gr
Η νόηση στο διαδίκτυο είναι μία κοινότητα μελών με Βιολόγια με προσωπικές εμπειρίες, που τροφοδοτούν συζητήσεις, και Οδηγούς, μία κοιτίδα γνώσης. Οι Ομάδες εμφανίζουν τα posts ανά τοποθεσία ή θέμα και η Αρχική τα πιο πρόσφατα.
Οδηγίες​ για να γράψετε "Βιολόγιο". Για να δημοσιεύσετε, μπείτε ως μέλος (Login). Μετά, από το μενού Πλοήγηση επιλέξτε Δημοσιεύστε νέο κείμενο. Επιλέξτε είδος ανάρτησης, συμπληρώστε τη φόρμα με κείμενο, πατήστε Ανάρτηση.