Σε σένα Σούλα

Εικόνα Γλυκερία Καρύδη
Ιουλιος του 97, η γεννα ευκολη και γρηγορη ομως τα νεα ηταν δυσαρεστα. Το παιδι θα επρεπε να μεταφερθει στο παιδων γιατι ειχε κυανωθει το οποιο ηταν δειγμα καρδιοπαθειας. Ηταν ενας κακος εφιαλτης η μια περιπετεια που δεν ειχε ποτε περασει απο το μυαλο της; Το παιδι επρεπε να χειρουργηθει αμεσα και εκεινη αντι να εχει το σπλαχνο της στην αγκαλια της δεν μπορουσε ουτε να το βλεπει. Πολλα ερωτηματικα, αγωνιες, πονος. Παρα τις συστασεις των γιατρων την 2η κιολας μερα βγηκε απο το μαιευτηριο και πηγε στο ΠΑΙΔΩΝ φοβουμενη μηπως δεν ξαναδει τον αγγελο της. Οταν ανοιξε η πορτα της εντατικης τα λαβωμενα απο την πρωτη στιγμη της ζωης τους πλασματα ηταν παραταγμενα το ενα διπλα στο αλλο ομως αυτη το αναγνωρισε αν και το ειχε δει και αγκαλιασει μονο μια στιγμη ,ενα πεταχτο φιλι . . . Για 2 μηνες εμεινε ο μικρος στην εντατικη και εκεινη μερα δεν εχασε ουτε ενε επισκεπτηριο. Ηταν παντα εκει μεχρι που τον εβγαλε απο το νοσοκομειο και τοτε ενιωσε να ξαναγεννιεται. Το παιδι αν και πηγαινε καλα και οι προοπτικες ευοιωνες χαθηκε σε ηλικια 2 ετων. Την θυμαμαι να κουτρουβαλιαζεται στις σκαλες τπυ νοσοκομειου αγκαλια με το παιδι γιατι το ασανσερ καθυστερουσε. Την θυμαμαι να αδειαζει ενα μπουκαλι νερο στο κεφαλι της και να λεει οτι τον ηθελε οπως και να ηταν ακομη και αν εμενε φυτο σε ολη του την ζωη. Αυτη θα ηταν εκει κοντα του και παλι. Την θυμαμαι να μυριζει για μηνες ολοκληρους ρουχα του για να τον εχει κοντα του. Την θαυμασα αυτη την γυναικα οπως και οσες δεν ειχαν το προνομιο να γευτουν την γλυκια χαρα της γεννας ,του θηλασμου,της λοχειας και ομως παλευουν και στεκονται στα ποδια τους και κοντα στα παιδια τους με κουραγιο,αυταπαρνηση και μεγαλειο ψυχης. Καθε φορα που γενναω φερνω αυτη την ηρωιδα μανα και ολες τις αλλες στο μυαλο μου και προσευχομαι καθε βραδυα που περναω στο μαιευτηριο για αυτες και θυμωνω οταν βλεπω γυναικες να παραπονιουνται για τα παντα ακομη και για το οτι ξενυχτανε ταιζοντας το μωρο τους και να μην ευχαριστουν την ζωη για οσα τους εχει προσφερει χωρις να τους εχει στερησει. Αυτο ειναι αφιερωμενο σε εκεινη την γυναικα που με συγκλονησε με το θαρρος της και σε ολες τις γυναικες με παρομοιες εμπειριες. Αυτο το βιολογιο ειναι αφιερωμενο και σε σενα. Σουλα με πολυ θαυμασμο και αγαπη. Ελπίδα

Σχόλια

Σε ευχαριστω, αλλά...

Εικόνα Soula
Σε ευχαριστω, αλλα πιστεψε με αυτο που περασα δεν ειναι τιποτα μπροστα σε αυτο που περιγραφεις η σε αυτα που ειδα και εζησα 10 μερες στην εντατικη. Οταν πηγαινεις να γεννησεις αυτη την εκβαση των γεγονοτων δεν την εχεις στο μυαλο σου. Αυτες τις εικονες και τις ιστοριες δεν παριμενεις να τις δεις και να τις ζησεις. Το συναισθημα ομως ειναι ιδιο. Η λαχταρα να το παρεις αγκαλια,να το χαιδεψεις ,να το ταισεις ειναι ιδια. Ο θυμος με την μανα απεναντι σου που ειναι το 1της παιδακι και δεν θελει να της το φερουν το βραδυ γιατι θελει να κοιμηθει ειναι ο ιδιος. Δεν μπορεις να κανεις τιποτε αλλο απο το να προσευχεσαι και να περιμενεις. Κι οταν εβλεπα τα ματια του μεγαλου μου γιου να μου λεει μαμα ποτε θα παμε σπιτι;; Οταν εβλεπα οτι απο το αγχος του ειχε φαει τα πετσακια του μεχρι την μεση σχεδον, εκει ενιωθα ασχημα για ολους. Δεν μπορουσα ομως να κανω τιποτα, μονο να περιμενω. Θεωρω οτι ειμαι απο τις τυχερες απο την στιγμη που τωρα ειμαστε ολοι σπιτι και ειμαστε καλα. Καθε φορα που περνω την μικρη αγκαλια θυμαμαι ποσο πολυ μου ειχε λειψει αυτη η τοσο γλυκια αγκαλια. Και παλι σε ευχαριστω για την αφιερωση αν και νομιζω οτι δεν την αξιζω. Καλη συνεχεια. Με εκτιμηση, Σουλα
like1

Βρείτε ένα θέμα άμεσα!

Αφίσα της δράσης Μένουμε Ενωμένοι, μία πρωτοβουλία του noesi.gr για την εξ αποστάσεως υποστήριξη κατά την περίοδο της πανδημίας COVID-19.
✰ Ψηφιακή Αλληλεγγύη NOESI.gr
Η νόηση στο διαδίκτυο είναι μία κοινότητα μελών με Βιολόγια με προσωπικές εμπειρίες, που τροφοδοτούν συζητήσεις, και Οδηγούς, μία κοιτίδα γνώσης. Οι Ομάδες εμφανίζουν τα posts ανά τοποθεσία ή θέμα και η Αρχική τα πιο πρόσφατα.
Οδηγίες​ για να γράψετε "Βιολόγιο". Για να δημοσιεύσετε, μπείτε ως μέλος (Login). Μετά, από το μενού Πλοήγηση επιλέξτε Δημοσιεύστε νέο κείμενο. Επιλέξτε είδος ανάρτησης, συμπληρώστε τη φόρμα με κείμενο, πατήστε Ανάρτηση.