Σχετικά με την αξιολόγηση του ΚΔΑΥ

Εικόνα marmar
Επειδή ενδιαφέρει και άλλους γονείς, θα σας πω κατά την γνώμη μου τι νομίζω ότι αξιολογούν για την φοίτηση σε νηπιαγωγείο.
  • Έπαιξε σημαντικό ρόλο ότι πήγε σε δημόσιο παιδικό σταθμό - μου το ρωτούσαν συνέχεια ακόμα και στο Υπουργείο Παιδείας.
  • Ότι προσκόμισα γραπτές και ενυπόγραφες αξιολογήσεις όσων ασχολούνται εκπαιδευτικά με το παιδί. Ειλικρινείς και χωρίς σκοπό να εξωραίσουν την εικόνα του παιδιού - ανέφεραν αναλυτικά την συνεχή βελτίωση και πρόοδο του αλλά και τις δυσκολίες του.
  • Η εικόνα των γονέων και της οικογένειας μας - πόσο ενημερώμένοι είμαστε, τι κάνουμε για το παιδί, πως λειτουργούμε ως οικογένεια, τι περιμένουμε από το ΚΔΑΥ.
  • Είμασταν αγχωμένοι αλλά και πολύ ήρεμοι και καθόλου επικριτικοί για κανένα δημόσιο φορέα.
  • Πιστεύω πως είναι σημαντικό το ότι το παιδί μιλάει και ο λόγος του εξελίσσεται διαρκώς.
  • Η συμπεριφορά του, η προσαρμοστικότητα του, η συνεργασία του, τόσο στο χώρο του ΚΔΑΥ αλλά το σημαντικότερο στο χώρο του Σταθμου - στην τάξη του με τους συμμαθητές του και τις δασκάλες του αλλά και την συνοδό του.
  • Το γνωστικό του επίπεδο - γράφει αριθμούς, σχήματα, γράμματα, μετράει ως το εκατό, παίζει συμβολικό παιγνίδι, έχει καλή κινητικότητα, π.χ. κόβει με το ψαλίδι .Δεν έχει πάνα και λέει πότε θέλει τουαλέτα.
Δεν ξέρω αν πέφτω έξω σε κάτι ή μου διαφεύγει αυτή την στιγμή κάτι. Αλλά πάνω κάτω από την γραπτή αξιολόγηση που μας δώσανε αυτά νομίζω. Να συμπληρώσω ότι θα γίνει επαναξιολόγηση του παιδιού στα μέσα της χρονιάς για να διαπιστωθεί αν μπορεί να ανταπεξέλθει. Όπως επίσης ότι τα περισσότερα παιδιά κάνουν και δεύτερη χρονιά νηπιαγωγείο και δεν πάνε απαραίτητα σε κανονικό δημοτικό σχολείο. Μπορεί να πάνε κανονικό νηπιαγωγείο και μετά να πρέπει να πάνε σε τμήμα ένταξης ή ακόμα και σε ειδικό σχολείο. Αξιολογούνται κάθε χρόνο.

Βρείτε ένα θέμα άμεσα!

Αφίσα της δράσης Μένουμε Ενωμένοι, μία πρωτοβουλία του noesi.gr για την εξ αποστάσεως υποστήριξη κατά την περίοδο της πανδημίας COVID-19.
✰ Ψηφιακή Αλληλεγγύη NOESI.gr
Η νόηση στο διαδίκτυο είναι μία κοινότητα μελών με Βιολόγια με προσωπικές εμπειρίες, που τροφοδοτούν συζητήσεις, και Οδηγούς, μία κοιτίδα γνώσης. Οι Ομάδες εμφανίζουν τα posts ανά τοποθεσία ή θέμα και η Αρχική τα πιο πρόσφατα.
Οδηγίες​ για να γράψετε "Βιολόγιο". Για να δημοσιεύσετε, μπείτε ως μέλος (Login). Μετά, από το μενού Πλοήγηση επιλέξτε Δημοσιεύστε νέο κείμενο. Επιλέξτε είδος ανάρτησης, συμπληρώστε τη φόρμα με κείμενο, πατήστε Ανάρτηση.