Σημασία έχει η Μάχη

Εικόνα Ginka
Κάθε μέρα η Μαρία βρίσκεται όλο και πιο κοντά στην αυτόνομη και φυσιολογική ζωή. Μέσα σε έξι μήνες τα βηματάκια μετατράπηκαν σε άλματα. Άλματα εξέλιξης προς όλους τους τομεις. Η δασκάλα της πριν δύο μέρες μου μίλησε για "θαύμα" - εκεί έχουμε όλοι καταλήξει. Στις μέρες μας ακόμα γίνονται θάυματα. ...Τι να πρωτοθυμηθώ απο τα χρόνια που πέρασαν... μάχες ατέλειωτες και σκληρές. Και τώρα μάχη δίνουμε αλλά πατάμε σε στέραιη βάση, κάτι που δεν υπήρχε πριν. ...Σήμερα η Μαρία αποφάσισε να καθήσει μόνη της στο σπίτι. Δεν ήθελε να έρθει μαζί μου. Τολμησα και την άφησα μόνη της. Για μισή ώρα ήταν μόνη της. Οταν επέστρεψα την βρήκα να παίζει στον υπολογιστή μου (μου έχει κάνει κατάληψη πλέον) τον Mario forever. Ηθελε να φτάσει στο επίπεδο του δράκου. Ανταγωνίζεται τις δυνάμεις της ...πραγματικά ακούγεται απίστευτο... Ανταγωνίζεται και τους συμμαθητές της... θέλει όλες οι ασκήσεις που της δίνονται απο το σχολείο να είναι γραμμένες ανεξάρτητα αν μπορεί ή όχι να της κάνει μόνη της. Συχνά ακούω την κλαστική ατάκα "Τα παιδιά θα πάνε την εργασία τους , θέλω να γράψω και εγω την δική μου". Οταν ακουμε λοιπον εχω εργασία στη "σούστα" (φάκελος διαφανης με κόπιτσα) ξέρουμε ότι έχουμε εργασία. Ότι και να πω είναι λίγο..... Η ζωή δεν ξέρουμε τι μας επιφυλάσσει. Και όλα αυτά δεν έγιναν ξαφνικά απο το 0. Ο δρόμος υπήρξε και είναι μεγάλος ομως εμείς δεν το βάζουμε κάτω. Λέγοντας εμείς εννοω όλους εμάς. Είναι σαν να πιάνεις απο τα μαλλιά την ζωή σου και την τραβάς εσύ ...Μην αφήσετε να σας πλακώσει το πρόβλημα ...πλακώστε το εσείς. Ακόμα και στις περιπτώσεις που όλα φαίνονται μαύρα κάπου υπάρχει μια χαραμάδα φως - αρκεί να μπορέσουμε να στρίψουμε το κεφάλι μας και να την δούμε. Να μην φοβηθούμε το άγνωστο αλλα να προχωρήσουμε. Αυτή είναι η ζωή... μια πορεία προς το άγνωστο με μια λεπτή αχτίδα ελπίδας. ...Θυμάμαι μια γνωστή μου ηλικιωμένη κυρία που κάποτε μου είπε. Το παιδί μου μπορεί να ειναι σπαστικό όμως... βρήκα το περιβάλλον του και αυτήν την στιγμή αν πεθάνω ξέρω ότι βρίσκεται στα σωστά χέρια... Ακόμα και αυτή η τόσο θλιβερή κατάσταση βρήκε το φως της: "Το σωστο περιβάλλον". Προχωράμε λοιπόν με δύναμη και χαμόγελο προς το αυριο. και θα κλεισω με μια φράση ενός φίλου "Για όλους έχει ο Θεός" Καλημερα σε όλους. Να είστε πάντα καλά και μην ξεχνάτε οτι σε κάθε μάχη υπάρχει 1 νικητής και 1 ηττημένος. Σημασία όμως τελικά έχει η μάχη καθεαυτή και ο τρόπος που επιλέγουν οι συμμετέχοντες να δράσουν.

Σχόλια

Συγχαρητήρια

Εικόνα nota *
Μετά από τόσο καιρό ακούω καλά πράγματα. Χαίρομαι για εσάς, μα πιο πολύ για το παιδί. Σε ζηλεύω που μπορείς και κάνεις όλα αυτά ενώ εγώ δεν μπορώ. Σε φιλώ, Νότα
like1

Καλή μου Νότα

Εικόνα Ginka
Μπορείς και εσύ να κάνεις πολλά πράγματα για το παιδί σου , αρκεί να δεχτείς την κατάσταση του. Επειδή εισαι φίλη μου στο λέω ωμά. Πρόοδο με το παιδί σου θα κάνεις μόνο και μόνο αν καταλάβεις την φάση που βρίσκεται. Τότε θα μπορέσεις με καθαρό μυαλό και μάτι να προχωρήσεις σε ό,τι ειναι κατάλληλο για το δικό σου παιδί. Και πρόσεξε σε παρακαλώ και τα άλλα παιδιά σου. Και αυτά σε έχουν ανάγκη , εξίσου το ίδιο. Θέλω και να προσέξεις και λίγο τον εαυτό σου. Η ιατρική δεν κάνει πάντα θαυματα. Εμείς όμως μπορούμε να κάνουμε μικρά θαυματα για εμάς και για τους γύρω μας. Σε φιλώ Γωγώ
like0

Το αποτέλεσμα της μάχης είναι προκαθορισμένο

Εικόνα Ιωάννα
Συγχαρητήρια για τη στάση σας και τη θετική ματιά σας. Σίγουρα έχετε επιλέξει τον καλύτερο τρόπο δράσης με το να αντιμετωπίζετε τις δυσκολίες του αυτισμού με αισιοδοξία και χωρίς να το βάζετε κάτω. Το πίστευα και το πιστεύω, οτι ακόμη και στη κόλαση υπάρχει έξοδος. Επιβεβαίωσή μου, είναι η πρόοδος του παιδιού μου, που όλο και πιο συχνά, ο αυτισμός του μοιάζει μακρυνή ανάμνηση.Το αποτέλεσμα της μάχης είναι προκαθορισμένο! Είναι σίγουρα υπέρ σας! Είναι υπέρ μας!
like1

Φιλενάδα δυστυχώς στη δική μας περίπτωση

Εικόνα ανώνυμο
Φιλενάδα, δυστυχώς στη δική μας περίπτωση δε γίνεται τίποτα. Στείλατε τις εξετάσεις Γερμανία και μας τα απέκλεισαν όλα. Το παιδί σας δεν μπορεί να διορθωθεί γιατί αυτό που έχει δεν υπάρχει φάρμακα ούτε χειρουργείο, μη κάνετε τίποτα θα χαλάτε λεφτά και δεν θα μπορέσει να αλλάξει. Ο άνδρας μου στον κόσμο του και γω πνίγομαι. Τώρα με τη βοήθεια ενός πατέρα παιδιού φτιάχνω το δικό μου παιδικό σταθμό και μετά θα φτιάξω ένα οικοτροφείο. Αν θες να μιλήσουμε στο Facebook είμαι η GIWTA MAKH. Φιλενάδα η δική μου κατάσταση δε διοθρώνεται δυστυχώς. Φιλιά.
like2

Ελπίδα; Υπάρχει;

Εικόνα ελενη.α
βοηθεισε με! Ειμαι ακομα στην αρχη, η μικρη ειναι 3 και εχει ελαφριας μορφης αυτισμο. Εφαρμοζουμε την μεθοδο Παντοβαν, αναγκαστηκα να πηγαινω μαζι της παιδικο γιατι δεν μπορουσαν να την κανουν να ακολουθησει το συνολο. Ειναι λιγο καλητερα αλλα και παλι συμμετεχει μονο εκει που θελει. Σημερα πραγματικα νιωθω πολυ απαισιοδοξη για το αν θα τα καταφερουμε. Ουτε καν μιλαει... μονο μερικες λεξουλες... οποτε θελει..
like0

Παντοβαν

Εικόνα dimang14
Το ανηψάκι μου είναι 2,5 ετών και πάσχει από αυτισμό αγνώστου βαθμού όπως λενε οι γιατροί μέχρι τώρα λόγω μικρής ηλικίας.Εχω μάθει για κάποιο κέντρο στην Τουρκία και την Ιταλία.Εδώ στην Ελλάδα δεν βλέπω φως. Θα ήθελα να μάθω λίγες λέξεις για την μέθοδο Πάντοβαν.
like4

Βρείτε ένα θέμα άμεσα!

Αφίσα της δράσης Μένουμε Ενωμένοι, μία πρωτοβουλία του noesi.gr για την εξ αποστάσεως υποστήριξη κατά την περίοδο της πανδημίας COVID-19.
✰ Ψηφιακή Αλληλεγγύη NOESI.gr
Η νόηση στο διαδίκτυο είναι μία κοινότητα μελών με Βιολόγια με προσωπικές εμπειρίες, που τροφοδοτούν συζητήσεις, και Οδηγούς, μία κοιτίδα γνώσης. Οι Ομάδες εμφανίζουν τα posts ανά τοποθεσία ή θέμα και η Αρχική τα πιο πρόσφατα.
Οδηγίες​ για να γράψετε "Βιολόγιο". Για να δημοσιεύσετε, μπείτε ως μέλος (Login). Μετά, από το μενού Πλοήγηση επιλέξτε Δημοσιεύστε νέο κείμενο. Επιλέξτε είδος ανάρτησης, συμπληρώστε τη φόρμα με κείμενο, πατήστε Ανάρτηση.