Σκόρπιες σκέψεις

Εικόνα Ginka
Προσπαθώ να κατανοήσω εδώ και 3 χρόνια τι είναι αυτισμός και πως μπορώ να βοηθήσω το παιδί μου. Παρακολουθώ ανελλειπώς σεμινάρια του είδους και ψάχνω σε επιλεγμένες και μη βιβλιογραφίες, ακούω σχόλια γονέων... και πραγματικα αναρωτιέμαι μήπως τα αυτιστικά παιδιά του 2006 γίνονται πειραματόζωα αθελά μας; Ψάχνουμε να βρούμε την πηγή του προβλήματος - με ποια κοινωνική, πολιτική και πολιτειακή στήριξη; Έστω ότι την βρήκαμε! Υπάρχει τρόπος να καταπολεμήσουμε το πρόβλημα την στιγμή που όλοι οι "ειδικοί" θεωρούν οτι ο αυτισμός είναι μια μόνιμη αναπηρία; Εκπαιδεύσιμη θα μου απαντήσετε. Σαφώς, αρκεί να έχεις κάθε μήνα στην τσέπη σου 1000 με 1500 ευρώ για τα ιδιαίτερα μαθήματα που απαιτούνται προκειμένου να βελτιώσεις κάπως την κατάσταση. Ολοι μιλάνε για τον αυτισμό - Σύλογος για άτομα με διαχυτες αναπτυξιακές διαταραχές υπάρχει; Πόσο είμαστε ενημερωμένοι για να βοηθήσουμε τα παιδιά μας; Αλήθεια εμείς οι γονείς θεωρούμαστε ψυχικά υγιείς;

Σημ. από το NOESI.gr:
Σας αρέσει το "βιολόγιο" αυτό; Επικοινωνήστε με τον/τη συγγραφέα του!


Μπορείτε να στείλτε ένα e-mail, δηλώνοντας τα στοιχεία σας ή όχι, ή δημοσιεύσετε το σχόλιό σας κάνοντας κλικ στο "σχολιάστε" παρακάτω!

Σχόλια

Υπάρχουν ελπίδες

Εικόνα Κατερίνα Ζαρίφη
Γεωργία, όλα αυτά που λες είναι πολύ σωστά. Δεν πρέπει όμως να βλέπεις αυτά τα παιδιά σαν πειραματόζωα. Δες τα σαν παιδιά που έχουν αξιόλογους γονείς που ψάχνονται για να μπορέσουν κάποια μέρα τα παιδιά τους να λειτουργήσουν σαν φυσιολογικοί άνθρωποι. Ξέχνα ότι ο αυτισμός είναι μόνιμη αναπηρία. Αυτό που όλοι βλέπουν σε αυτά τα παιδιά και το θεωρούν ελάττωμα στην ανθρώπινη συμπεριφορά, δεν είναι τίποτα άλλο από την υπερβολική αναζήτηση ερεθισμάτων αναφοράς. Υπάρχει πλέον τρόπος να βοηθηθούν. Εσείς όλοι οι γονείς παίρνετε δύναμη για να είστε υγιείς και έτσι τα καταφέρνετε στο δύσκολο δρόμο σας. Θέλει υπομονή, επιμονή και πίστη. Μη σταματάς αυτό που κάνεις, θα δεις όλα θα πάνε καλά. Φιλικά Κατερίνα Ζαρίφη
like1

Υπάρχει απάντηση;;;

Εικόνα Basilios
Οι σκέψεις αυτές γεννήθηκαν και σε μένα μόλις άκουσα τον παιδοψυχίατρο να μου λέει οτι το παιδί μου είναι στο φάσμα του αυτισμού. Σιγά σιγά συνειδητοποίησα οτι μπορεί μέσα στην πρεμούρα μας να δώσουμε την κατάλληλη "εκπαίδευση" στο παιδί ίσως το αντιμετωπίζαμε σαν πειραματόζωο. Έχω πιάσει τον εαυτό μου να σκέφτεται οτι η προσπάθεια δεν γίνεται για τον Άγγελό μου ...αλλά ...ίσως για εμάς... Σκληρό το ξέρω αλλά είμαι άνθρωπος όχι πέτρα. Δεν είναι μόνο τα χρήματα... Tο πιστεύω. Είναι γιατί όταν εμείς θα είμαστε σε κάποιοα ηλικία που αντικειμενικά δεν θα μπορούμε να στηρίζουμε όπως τώρα το παιδί μας, και ακόμα χειρότερα όταν εμείς θα πάψουμε να υπάρχουμε τί θα ακολουθήσε;;; Επειδή αυτό δεν το έχω δεί να το αναφέρει κανείς σαν εγνοια ίσως υπάρχει μια κάποια απάντηση που μέσα στη αναμπουμπούλα του μυαλού μου να μη την έχω σκεφτεί. ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΝΑ ΜΟΥ ΤΗΝ ΠΕΙΤΕ.
like0

Υπάρχει;

Εικόνα Angela Papastavrou
http://www.noesi.gr/node/903 Ένα είναι σίγουρο ότι η ελπίδα πεθαίνει τελευταία, και μετά εμείς!!!
like0

Τι;

Εικόνα Soula
Τι ειναι αυτισμος; Τι ειναι διαχυτες αναπτυξιακες διαταραχες; Θα σου πω με δυο λογια. Το κουμπι που κανει τα παιδια μας να βλεπουν τα πραγματα διαφορετικα. Να δυσκολευονται να καταλαβουν την γλωσσα του σωματος, ποτε καποιος ειναι πονηρος κ.τ.λ.. Η συμβουλη καποιου ειδικου που μου δόθηκε πριν απο ενα μηνα ηταν: "ο,τι διαβασες διαβασες, τωρα οχι αλλα βιβλια και σεμιναρια, εχεις το καλυτερο υλικο και βιβλιο μπροστα σου, δουλεψε με αυτο". Οχι το παιδι μου δεν επιτρεπω να γινει πειραματοζωο οι ανθρωποι που ασχολουνται μαζι του δεν το βλεπουν ετσι. Ψυχικα υγιης; Ενας καθηγητης καποτε μου ειπε οτι το 30% σε ενα λεωφορειο ειναι ψυχικα ασταθης, οποτε; Ακομα και εγω ειμαι ατομο με κρισεις πανικου, κρισεις κλειστοφοβιας κτλ οποτε; Παρολαυτα ομως δεν σταματω ποτε να το βαζω κατω και προσπαθω οσο χαλια και αν πανε τα πραγματα μερικες φορες να βλεπω αυτο το ατιμο το ποτηρι μισογεματο. Φιλικα Σουλα
like1

Βρείτε ένα θέμα άμεσα!

Αφίσα της δράσης Μένουμε Ενωμένοι, μία πρωτοβουλία του noesi.gr για την εξ αποστάσεως υποστήριξη κατά την περίοδο της πανδημίας COVID-19.
✰ Ψηφιακή Αλληλεγγύη NOESI.gr
Η νόηση στο διαδίκτυο είναι μία κοινότητα μελών με Βιολόγια με προσωπικές εμπειρίες, που τροφοδοτούν συζητήσεις, και Οδηγούς, μία κοιτίδα γνώσης. Οι Ομάδες εμφανίζουν τα posts ανά τοποθεσία ή θέμα και η Αρχική τα πιο πρόσφατα.
Οδηγίες​ για να γράψετε "Βιολόγιο". Για να δημοσιεύσετε, μπείτε ως μέλος (Login). Μετά, από το μενού Πλοήγηση επιλέξτε Δημοσιεύστε νέο κείμενο. Επιλέξτε είδος ανάρτησης, συμπληρώστε τη φόρμα με κείμενο, πατήστε Ανάρτηση.