Σύνδρομο Άσπεργκερ και ΕΟΠΥΥ

Εικόνα Γιάννα

Παρακαλώ θα ήθελα να ξέρω πως γίνεται να πληρωθώ απο τον ΕΟΠΥΥ συνεδρίες που αφορούν ενήλικα με Άσπεργκερ.

Iωάννα Aλεξοπούλου

 

Σχόλια

ΕΟΠΥΥ και ενήλικες

Εικόνα Ιγνάτιος Καφαντάρης
Γεια σας! Σχετικά με την Ειδική Αγωγή ενηλίκων, υπάρχει πια ο Ενιαίος Κανονισμός Παροχών του ΕΟΠΥΥ, άρθρο 14 αν θυμάμαι σωστά. Ο ενήλικος θα πρέπει να είναι άμεσα ή έμμεσα ασφαλισμένος (στην δεύτερη περίπτωση, θα πρέπει να έχει διαπιστωμένη αναπηρία). Οι παροχές που αναφέρει ο Κανονισμός είναι λίγες και αυτή τη στιγμή ασκούνται πιέσεις για να αλλάξουν, εφόσον η ενηλικίωση δεν αλλάζει ορισμένες ανάγκες. Ο ΕΟΠΥΥ ακόμη δεν δίνει αποζημιώσεις ωστόσο, και όλοι απευθύνονται στα ταμεία τους όπως πέρυσι. Επίσης, "ακούγεται" ότι ο ΕΟΠΥΥ έχει επαφές με το Υπουργείο Υγείας για την ανατιμολόγηση των θεραπειών, χωρίς να ξέρουμε τι ακριβώς είναι αυτό που επιδιώκεται. Αξίζει να τονιστεί ότι ο προϋπολογισμός του ΕΟΠΥΥ, όπως αποφασίστηκε πέρσι, δεν πρόκειται να αλλάξει προς τα πάνω, και τίθεται σοβαρό θέμα πώς θα εξυπηρετηθούν οι παροχές σε χρήμα (έτσι λέγονται τα χρήματα που εισπράττουν οι γονείς για ειδικές θεραπείες / ειδική αγωγή). Πάντως, η λογική και οι ανάγκες του ΕΟΠΥΥ λένε ότι αυτά τα θέματα θα έχουν ξεκαθαρίσει μέσα στο πρώτο εξάμηνο της χρονιάς.
like1

Βρείτε ένα θέμα άμεσα!

Αφίσα της δράσης Μένουμε Ενωμένοι, μία πρωτοβουλία του noesi.gr για την εξ αποστάσεως υποστήριξη κατά την περίοδο της πανδημίας COVID-19.
✰ Ψηφιακή Αλληλεγγύη NOESI.gr
Η νόηση στο διαδίκτυο είναι μία κοινότητα μελών με Βιολόγια με προσωπικές εμπειρίες, που τροφοδοτούν συζητήσεις, και Οδηγούς, μία κοιτίδα γνώσης. Οι Ομάδες εμφανίζουν τα posts ανά τοποθεσία ή θέμα και η Αρχική τα πιο πρόσφατα.
Οδηγίες​ για να γράψετε "Βιολόγιο". Για να δημοσιεύσετε, μπείτε ως μέλος (Login). Μετά, από το μενού Πλοήγηση επιλέξτε Δημοσιεύστε νέο κείμενο. Επιλέξτε είδος ανάρτησης, συμπληρώστε τη φόρμα με κείμενο, πατήστε Ανάρτηση.