Τα νέα μας έναν χρόνο μετά τη διάγνωση

Εικόνα Tsarli
Να 'μαστε λοιπον ενα χρονο μετα τη διαγνωση ΔΑΔ στα διδυμακια μου. Για να υπενθυμισω την ιστορια μας αναφερω οτι εχω δυο αξιολατρευτα διδυμακια περιπου 3 ετων που γεννηθηκαν επειτα απο μεγαλη ταλαιπωρια σε προσπαθειες γονιμοποιησης. Μεχρι ενος ετους ειχαν μια τυπικη αναπτυξη αλλα καπου εκει "κολλησαμε". Περιπου 22 μηνων μετα απο ακοογραμμα που ειχε προηγηθει πηγαμε στη πρωτη αναπτυξιολογο και πηραμε τη διαγνωση ΔΑΔ.Ακολουθησαν και πολλοι αλλοι γιατροι διαφορων ιδικοτητων που γραφαν τα ιδια και τα ιδια...και εμεις βυθιζομασταν σε απεραντη θλιψη και απογνωση... Η Βασουλα μας χαρακτηριστικε ως μεσης και ο Βαγγελης μας ως υψηλης λειτουργικοτητας. Ξεκινησαμε αμεσως προγραμμα αισθητηριακης ολοκληρωσης και portage στο σπιτι. Ο Βαγγελης πηγαινε σχετικα καλα αλλα η Βασουλα με βημα σημειωτον. Η αναπτυξιολογος μας ειπε οτι πρεπει να κανουμε επιπλεον εξετασεις για να δουμε τι φταιει. Προχωρησαμε λοιπον σε μαγνητικη εγκεφαλου,μοριακο καρυοτυπο καθως και εξεταση για συνδρομο rate. Ευτυχως ολα καθαρα αλλα τα ερωτηματα σχετικα με τη πορεια της Βασουλας παρεμεναν αναπαντητα... Καπου εκει πηρα την αποφαση να αλλαξουμε εκπαιδευτικο πλαισιο (περιπου πριν 1,5 μηνα) με την αγωνια στα υψη μηπως εν τελει κανω κακο αντι για καλο στο παιδι. Ηθελα ενα προγραμμα που να ειναι πολλες ωρες καθε μερα γιατι πλεον το θεωρω βεβαιο οτι 3 σαρανταπενταλεπτα την εβδομαδα σε ενα παιδι με αυτισμο δεν φτανουν. Ψαχνοντας και μελετωντας τα παντα αυτη τη φορα, βρηκα το κεντρο ημερας που πληρουσε ολα αυτα που ηθελα, πολλες ωρες εκπαιδευσης με κοστος που να αντεχει η τσεπη μας. Απο 'κει και περα η Βασουλα εγινε αλλο παιδι χωρις καμια υπερβολη.Κανει καθημερινα αλματα και απο εκει που ελεγε μονο 2 λεξεις σημερα κανει ακομα και προτασεις (εστω των δυο και τριων λεξεων...για εμενα ειναι σαν να κανει διαλεξη...) Μεσα σε 1,5 μηνα μετα απο πολυωρη συστηματικη δουλεια και με πολυ καθοδηγηση εγινε το ακατορθωτο...η Βασουλα μιλαει και θελει να επικοινωνει με ολους μας. Ο Βαγγελης μας πλεον εχει ελαχιστες διαφορες με παιδακια της ηλικιας του και ειμαι πλεον σιγουρη πως θα παει ακομα καλυτερα. Μεσα λοιπον απο αυτο το κειμενο θελω να δωσω ενα μηνυμα ελπιδας σε ολους εμας τους γονεις με τα υπεροχα ιδιαιτερα παιδια μας αλλα να πω και ενα μεγαλο ευχαριστω στον Κο Αγγελακη,τον υπευθυνο στην ασπιδα του Δαυιδ που απο τη πρωτη στιγμη μας καθησυχασε και μας μιλησε για αυτο το μοναδικο προγραμμα εκπαιδευσης που εφαρμοζει καθως επισης και στη Κα Δελεφε και ολο το υπεροχο προσωπικο της που εκαναν τα φετινα μας Χριστουγεννα να ειναι τα πιο ευτυχισμενα της ζωης μας.

Σχόλια

Ποιο Κέντρο εννοείς και πού είναι?

Εικόνα Βικτώρια

Επειδη όλοι μας θα θέλαμε να ξερουμε ποιος εχει βοηθησει αποτελεσματικά αλλα παιδακια ενημερωσε μας για το κένρο με το οποίο είσαι ευχαριστημένη ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

like0

Το Κέντρο που πηγαίνουμε είναι η Ασπίδα του Δαυίδ

Εικόνα Tsarli

Το κεντρο εκπαιδευσης μας ειναι η Ασπιδα του Δαυιδ. Μπορεις να μπεις εδω για να παρεις πλοιροφοριες http://www.mitos-aspida.gr/ Δεν θελω σε καμια περιπτωση να θεωρηθει οτι κανω καποια διαφημηση, εξαλου η πορεια μας ειναι γνωστη απο τη πρωτη στιγμη που πηραμε τη διαγνωση. Θα ηθελα ομως παρα πολυ η σωστη και καλη δουλεια να γινεται γνωστη γιατι αξιζει να βοηθηθουν κι αλλα παιδακια οπως εχουν βοηθηθει τα δικα μου. Ευχομαι οτι καλυτερο και σε σας.

like1

Βρείτε ένα θέμα άμεσα!

Αφίσα της δράσης Μένουμε Ενωμένοι, μία πρωτοβουλία του noesi.gr για την εξ αποστάσεως υποστήριξη κατά την περίοδο της πανδημίας COVID-19.
✰ Ψηφιακή Αλληλεγγύη NOESI.gr
Η νόηση στο διαδίκτυο είναι μία κοινότητα μελών με Βιολόγια με προσωπικές εμπειρίες, που τροφοδοτούν συζητήσεις, και Οδηγούς, μία κοιτίδα γνώσης. Οι Ομάδες εμφανίζουν τα posts ανά τοποθεσία ή θέμα και η Αρχική τα πιο πρόσφατα.
Οδηγίες​ για να γράψετε "Βιολόγιο". Για να δημοσιεύσετε, μπείτε ως μέλος (Login). Μετά, από το μενού Πλοήγηση επιλέξτε Δημοσιεύστε νέο κείμενο. Επιλέξτε είδος ανάρτησης, συμπληρώστε τη φόρμα με κείμενο, πατήστε Ανάρτηση.