Τέλη κυκλοφορίας σε μη αναπηρικά αυτοκίνητα

Εικόνα vaso1
Διαβαζοντας χτες το φορουμ ειδα καπου αλλα δεν θυμαμαι που για απαλλαγη τελων κυκλοφοριαςς σε μη αναπηρικα αυτοκινητα. Δεν προκειται για μενα γιατι εχω αναπηρικο αυτοκινητο. Προκειται για μια φιλη η οποια εχει τον γιο της με βαρια νοητικη υστερηση. Ολο τον χρονο της τον τρωει το παιδι. Πολυ δυσκολη περιπτωση. Να σας πω μονο οτι το παιδι κοιμαται απο τις 10 το βραδυ μεχρι τις 3-4 τα ξημερωματα και τον παιρνει και βγαινουν βολτα, στο κρυο, στη βροχη, στα χιονια. Δεν καθεται μεσα το παιδι με τιποτα!!!! χτυπιεται!! Οσο μπορω την βοηθαω,οταν ακουσω κατι της το λεω. Επικοινωνησα μαζι της σημερα και της ειπα για τα τελη γιατι αυτη δεν εχει αναπηρικο αυτοκινητο. Μου ειπε οτι πηγε στην εφορια γι αυτο το θεμα και της ειπαν οτι αυτος ο νομος καταργηθηκε απο περυσι και οτι πρεπει να πληρωσει κανονικα τα τελη. Μπορειτε να με βοηθησετε σ'αυτο το θεμα; Ισχυει αυτο που της ειπαν; Μηπως επεσε σε ασχετη προισταμενη; Σας ευχαριστω πολυ εκ μερους της.

Σχόλια

Vaso1

Εικόνα Ιωάννα
Δυστυχώς έτσι όπως της τα είπαν είναι...αν το αμάξι δεν είναι αναπηρικό πληρώνει τέλη κυκλοφορίας και δεν γνωρίζω και ποιες είναι οι πρυποθεσεις για να πάρει αυτοκίνητο αναπηρικό!!έχω την αίσθηση ότι μόνο οι κινητικά ανάπηροι έχουν το δικαίωμα..δλδ το παιδι πρπει να είναι εκτός απο π.χ νοητική στέρηση να έχει και κινητική αναπηρία και μάλιστα 80% και άνω αν δεν κάνω λάθος!! Περιμένετε ίσως σας απαντησει κ κανείς άλλος εδω που γνωρίζει περισσότερες λεπτομέρειες. Πάντως περισι χαρήκαμε με τον άντρα μου ότι θα γλυτωναμε ένα έξοδο στην αρχη μας είπαν οκ και όταν πήγαμε τα δικαιολογητικά μετα απο 2 μέρες μας λένε ...είστε άτυχοι ..προχθές ήρθε εγκύκλιος και καταργηθηκε αυτο για εσάς!!!σκέψου υπήρχαν και άλλοι που είχαν προλάβει και κλήθηκαν να πανε να πληρώσουν περισι!! Αυτα τα λίγα...
like1

σ'ευχαριστω dany d

Εικόνα vaso1
για να περει αναπηρικο αυτοκινητο η φιλη μου ειχε τις προυποθεσεις, ο γος της εχει νοητικη υστερηση. Ομως ειναι εγκλωβισμενη με το παιδι δεν μπορει να παει πουθενα. Βοηθεια απο τον πρωην συζυγο δεν υπαρχει. πρεπει να εχει γνωματευση απο δημοσιο νοσοκομειο, να περασει υγειονομικη επιτροπη, να βρει αυτοκινητο να τρεχει σστα τελωνεια για την ατελεια και μετα εφορια,υπουργειο. Ολα αυτα της φαινονταν βουνο και πηρε το αμαξι κανονικα. Τι να πω? Αυτοι αλλαζουν τους νομους ετσι για πλακα. Ας κερδισει τωρα το κρατος 250 ευρω απο την φιλη μου. Που ειναι το κρατος να την βοηθησει, που για να κοιμηθει λιγες ωρες πλρωνει κοπελα? Σε χαιρετω.
like1

Τέλη κυκλοφορίας

Εικόνα Eftihia
Εγώ ήμουν από εκείνους που πρόλαβαν τα μειωμένα τέλη τον προηγούμενο χρόνο και μετά από λίγες εβδομάδες με πήραν τηλέφωνο από την εφορία πως ο νόμος καταργήθηκε και πρέπει να πληρώσω κανονικά. Η λύση είναι να γίνει μεταβίβαση του αυτοκινήτου στο όνομα του παιδιού. Αυτό τουλάχιστον έκανα και πλήρωσα μειωμένα τέλη. Ελπίζω να ισχύει ακόμα αυτή η παράμετρος. Ας ρωτήσει στην εφορία και θα την καθοδηγήσουν από εκεί.
like1

Vaso1

Εικόνα Ιωάννα
Έχεις τόσο δίκιο...το κράτος είναι απών...ξέχασε το σαν να μην υπάρχει...εσείς που είστε κοντά της και οποίος άλλος την αγαπάει κα την πονάει να την στηρίξετε όσο μπορείτε! Φιλικά, Dany d
like0

Vaso1

Εικόνα Ιωάννα
Έχει δίκιο η eftihia ...αν μεταβιβάσεις το αυτοκίνητο στο όνομα του παιδιού ή απο την αρχη αν το αγοραζες στο ονοματου τώρα θα ήταν όλα πιοαπλα.
like2

Βρείτε ένα θέμα άμεσα!

Αφίσα της δράσης Μένουμε Ενωμένοι, μία πρωτοβουλία του noesi.gr για την εξ αποστάσεως υποστήριξη κατά την περίοδο της πανδημίας COVID-19.
✰ Ψηφιακή Αλληλεγγύη NOESI.gr
Η νόηση στο διαδίκτυο είναι μία κοινότητα μελών με Βιολόγια με προσωπικές εμπειρίες, που τροφοδοτούν συζητήσεις, και Οδηγούς, μία κοιτίδα γνώσης. Οι Ομάδες εμφανίζουν τα posts ανά τοποθεσία ή θέμα και η Αρχική τα πιο πρόσφατα.
Οδηγίες​ για να γράψετε "Βιολόγιο". Για να δημοσιεύσετε, μπείτε ως μέλος (Login). Μετά, από το μενού Πλοήγηση επιλέξτε Δημοσιεύστε νέο κείμενο. Επιλέξτε είδος ανάρτησης, συμπληρώστε τη φόρμα με κείμενο, πατήστε Ανάρτηση.