Το θαύμα της ζωής - Ευχές για το Πάσχα

Εικόνα marmar
"Θαύμα δεν είναι να πετάς στον αέρα ή να βαδίζεις πάνω στο νερό, αλλά να περπατάς στη ζωή"[Κινεζικη Παροιμία]. Σας το αφιερώνω, αντί για ευχές. Θαύμα είναι ο αγώνας που δίνουμε καθημερινά για τα παιδιά μας που δεν ευλογήθηκαν με το πιο απλό, το πιο πολύτιμο από όλα τα αγαθά,την υγεία τους. Τα παιδιά μας που οι νεράιδες τα ξέχασαν και που εμείς τα κοιτάμε με απέραντη αγάπη και περίσσιο καμάρι γιατί είναι τα καλύτερα, τα δυνατότερα και τα εξυπνότερα, αφού μπορούν και νικούν την φύση τους και πάνε παραπέρα. Θαύμα είναι να αντέχεις την θλίψη, τον πόνο, τις τύψεις, την απελπισία του να φέρνεις στη ζωή ένα ανάπηρο παιδί. Αναρωτιέμαι πως και γιατί, ποιός άφησε να γίνει κάτι τέτοιο, αναρωτιέμαι και συνάμα προσεύχομαι. Θαύμα είναι να περπατάς το δικό μας (όλων εμάς) δρόμο, την ανηφόρα του Γολγοθά και να αρνιέσαι το τετελεσμένο,να αρνιέσαι να δεχτείς τίποτα περισσότερο από το απολύτως καλύτερο για το παιδί σου. Θαύμα δεν είναι να νικάς τον θάνατο. Θαύμα είναι να νικάς την ίδια την ζωή, όταν αυτή δεν είναι αυτή θα έπρεπε. ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ - ΚΟΥΡΑΓΙΟ ΣΕ ΜΑΣ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ - ΚΑΛΗ ΤΥΧΗ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ - ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΜΙΑ ΑΝΑΣΤΑΣΗ -ΕΝΑ ΒΗΜΑ ΠΙΟ ΚΟΝΤΑ ΣΤΗΝ ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΑΣ. Η μητέρα του Γιάννη και του Μάριου

Σχόλια

Υγεία!

Εικόνα Angela Papastavrou
Μοιραζόμαστε όλοι τις ίδιες ανησυχίες και το μόνο που ζητάμε είναι το αυτονόητο την ΥΓΕΙΑ των παιδιών μας αλλά και την δική μας για να μπορέσουμε να υπάρχουμε ακέραιοι δίπλα τους!!! ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ λοιπόν και ΥΓΕΙΑ σε όλους!!! Αγγελική Η μαμά του Νεκτάριου
like2

Με τις θερμότερες ευχές

Εικόνα Κυριάκος Καραμπατζιάκης
Σας εύχομαι Καλή Ανάσταση, σε εσάς και τα παιδιά σας. Θα ήθελα μόνο να πω ότι ο αυτισμός, η ΔΑΔ, δεν είναι αναπηρία. Ένας αυτιστικός δεν είναι ανάπηρος. Τουλάχιστον, εγώ, δεν το βλέπω έτσι. Θα ήθελα να δείτε και πώς ένας αυτιστικός βλέπει την κατάστασή του, λέει ότι ο αυτισμός είναι "ένας τρόπος ύπαρξης" στην ιστοσελίδα του με τίτλο "Μη θρηνείτε για μας". Εύχομαι καλή δύναμη στον αγώνα που έχετε και Υγεία όπως και αν την εννοείτε. Φιλικά, Κυριάκος
like1

Ευχαριστώ για το σχόλιο

Εικόνα marmar
Ευχαριστώ για το σχόλιο. Βρήκα την σελίδα που μου προτείνατε, είναι πάντα πολύ ενδιαφέρον να μαθαίνεις τι σκέφτονται οι αυτιστικοί για τον εαυτό τους. [Έχω διαβάσει και άλλα του ίδιου ανθρώπου και έχω εντυπωσιαστεί από την εκφραστικότητα του]. Όμως, είναι ένα κομμάτι αυτιστικών ανθρώπων που μπορούν να σκεφτούν έτσι. Επειδή ασχολείστε επαγγελματικά με αυτιστικά παιδιά, γνωρίζετε τι εννοώ. Εκείνο που δεν γνωρίζετε είναι ο τρόπος που ζούν αυτά και οι οικογένειες τους, η καθημερινότητα μας είναι διαφορετική των άλλων ανθρώπων, και σας εύχομαι ΠΟΤΕ να μη μάθετε πέρα από το επαγγλματικό σας κομμάτι τι εννοώ. Κατανοώ την πρόθεση σας να μου δώσετε μία άλλη οπτική γωνία μπας και μου κάνει καλό και κάνει καλό και στα παιδιά μου και σας ευχαριστώ πολύ. Αλλά αυτό το χρόνιο και ανίατο και το ότι πάντα θα πρέπει να τους φροντίζει κάποιος, το βλέμμα των ανθρώπων, το ότι μας αποφεύγουν, μας λυπούνται, το ότι η κοινωνία που ζούμε δεν είναι για μας και δεν υπάρχει και κάπου αλλού να πάμε (πού ανήκουμε αλήθεια;). Δίνουμε την μάχη για μία αξιοπρεπή ζωή, χωρίς εκμετάλλευση, περιθωριοποίηση, διαπόμπευση, κακοποίηση για όλα τα παιδιά με αναπηρία σωματική, ψυχική, πνευματική, μειονεξία, διαφορετικότητα,ή όπως αλλιώς ονομάζεται. Η αναφορά μου είναι για όλα αυτά τα παιδιά και τους γονείς, γιατί νοιώθω πιο κοντά σε αυτούς παρά οπουδήποτε αλλού. Σας ευχαριστώ, αλλά αυτά τα δύο ποτήρια πίκρας που πίνω κάθε μέρα, δεν καταπίνονται με τίποτα !
like2

Σοφά τα λόγια

Εικόνα Γονιός
Σοφά τα λόγια σου ανταποκρίνονται πλήρως στην πραγματικότητα. Οσοι έιναι έξω από τον χορό πολά τραγούδια λένε. Πολλές φορές νοιώθω ότι όσοι έχουμε παιδιά με αναπηρία ήμαστε από άλλο πλανήτη. Καθημερινή απόγνωση και αγωνία για το μέλλον. Τι θα γίνει άραγε όταν πεθάνουμε; Τι θα γίνουν αυτά τα παιδιά; Νοιώθω ότι έιμαι σε μια διαρκή τιμωρία από τη οποία δεν μπορώ να ξεφύγω. Απεναντίας πρέπει να ζήσω όσο το δυνατόν περισσότερο για να βοηθήσω το παιδί μου άσχέτως άν λέω είκοσι φορές την ημέρα ¨Θεέ μου δεν αντέχω άλλο καλύτερα να πεθάνω". Η ανηφόρα δεν θα τελειώσει ποτέ και το ξέρω. Οι επαγγέλματίες του χώρου σαφώς και δεν γνωρίζουν τίποτα για την καθημερινότητα των οικογενειών που έχουν την ατυχία να έχουν ανάπηρο παιδί. Είναι σαν να νοιώθουν την αγωνία και την λύπη αυτών που πάνε σε μια κηδεία. Δεν νοιώθουν το μόνιμο πένθος που έχουμε στην καρδιά μας όσοι ζόυμε αυτόν τον θάνατο καθημερινά. Τον θάνατο των ονείρων μας και των προσδοκιών μας που μέρα με την μέρα σβήνουν ένα ένα. Απαισιόδοξα τα λόγια μου αφήνω να τα κρίνετε εσείς.
like1

Καλή Ανάσταση

Εικόνα Κυριάκος Καραμπατζιάκης
Το μήνυμα των ημερών ίσως είναι ότι μετά το Γολγοθά, ακόμη και μετά τη Σταύρωση, υπάρχει ελπίδα, υπάρχει Ανάσταση! Παρόλο που ασχολούμαι επαγγελματικά με παιδιά με αναπτυξιακές διαταραχές, γράφω κάποιες φορές εδώ ΟΧΙ από επαγγελματικό ενδιαφέρον. Προτιμώ να στηρίζω τον αγώνα των γονιών απέναντι στην περιθωριοποίηση, τον κοινωνικό ρατσισμό, τον αγώνα για αξιοπρέπεια, από προσωπική μου ανάγκη. Μπορεί να έχουμε διαφορετικές οπτικές του θέματος. Όμως μιλάω με αγάπη για τα παιδιά και τους γονείς τους και πάντα προσπαθώ να τους νιώσω. Και αληθινά πιστεύω ότι η κοινωνία αυτή είναι για όλους μας, σας ανήκει και με το παραπάνω, ΜΑΣ ανήκει, περπατώντας κάθε μέρα στη ΖΩΗ.
like3

Ανάταση

Εικόνα ligeri
Το θαύμα είναι να γεννιόνται, άνθρωποι, γυναίκες, μάνες σύμβολα σαν εσένα Μαρκέλλα. Μέσα από τέτοιες Γέννες η φύση ζητά την συγνώμη μας για τις αδικίες της. Προσωπικά ευχαριστώ για την Α ν ά τ α σ η. Χαρούμενη Πασχαλιά, Λυγερή Βασιλείου
like1

Βρείτε ένα θέμα άμεσα!

Αφίσα της δράσης Μένουμε Ενωμένοι, μία πρωτοβουλία του noesi.gr για την εξ αποστάσεως υποστήριξη κατά την περίοδο της πανδημίας COVID-19.
✰ Ψηφιακή Αλληλεγγύη NOESI.gr
Η νόηση στο διαδίκτυο είναι μία κοινότητα μελών με Βιολόγια με προσωπικές εμπειρίες, που τροφοδοτούν συζητήσεις, και Οδηγούς, μία κοιτίδα γνώσης. Οι Ομάδες εμφανίζουν τα posts ανά τοποθεσία ή θέμα και η Αρχική τα πιο πρόσφατα.
Οδηγίες​ για να γράψετε "Βιολόγιο". Για να δημοσιεύσετε, μπείτε ως μέλος (Login). Μετά, από το μενού Πλοήγηση επιλέξτε Δημοσιεύστε νέο κείμενο. Επιλέξτε είδος ανάρτησης, συμπληρώστε τη φόρμα με κείμενο, πατήστε Ανάρτηση.