Θεέ μου

Εικόνα ligeri
Δεν είναι η πρώτη φορά. Ανταμώσαμε κάποτε όταν δευτερόλεπτα ανοξαιμίας λάβωσαν τα παιδιά μου ανεπανόρθωτα και μου κατάφεραν πισώπλατα, μαχαιριά στην ζωή μου. Κοιταχτήκαμε στα μάτια και μου ψιθύρισες τότε στο αυτί «Μη απελπίζεσαι, ο Θεός είναι μεγάλος». Εγώ είπα ΝΑΙ θα το παλέψω. Σε βρήκα πάλι μπροστά μου όταν ήλθα στα χέρια με τον θάνατο και απ' αυτήν την μάχη βγήκα νικημένη κι έμεινα μισή. Μου φώναξες τότε δυνατά. Κρατήσου όρθια δεν έχεις άλλη επιλογή. Εγώ είπα ΝΑΙ θα προσπαθήσω. Πρόσφατα σε ένοιωσα πλάι μου, όταν έφευγε η ζωή του παιδιού μου μέσα απ΄τα χέρια μου, να γονατίζεις δίπλα μου και να μου ψιθυρίζεις: «Εδώ είμαι κοντά σου, δεν τέλειωσαν όλα». Και έμεινες εκεί μέχρι που άνοιξαν τα μάτια της ακριβής μου Μαρίας. Και γώ είπα μόνο ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ κι ακόμη δεν έχω κλάψει….. Και τώρα, σήμερα, χτες – τι σημασία έχει πότε και για πόσο; Σε ανακαλύπτω μέσα στα λόγια, την ματιά, τα χτυποκάρδια μανάδων – πατεράδων της NOESI.gr. Αυτό κι αν είναι παρουσία παρήγορη, υποσχετική, ελπιδοφόρα, ανθρώπινη και Θεϊκή μαζί. Τελικά δεν είσαι ξένος. Κάνε να συναντηθούμε - κι aς είναι η τελευταία μου φορά - μέσα σ' ένα θαύμα. Το θαύμα της δικής σου σύμπραξης με την επιστήμη του ανθρώπου που θα βρεί το ελιξίριο της υγείας των ΑΜΕΑ. Μέχρι τότε σε παρακαλώ, φύλαγε όλου του κόσμου τα παιδιά και έχε το νου σου, λίγο περισσότερο στα δικά μας παιδιά. Είναι και δικά σου παιδιά ΘΕΕ ΜΟΥ. Λυγερή Βασιλείου

Σχόλια

Προσευχή!

Εικόνα Μαίρη Στεργίου Βελλή
Κα Λυγερή μου, εύχομαι η ζωή να εξακολουθήσει να δίνει ζωή, η ελπίδα να δίνει χαμόγελο, οι καρδιές να χαρίζουν ζεστασιά και όλοι οι άνθρωποι να νοιώσουμε ότι είμαστε πρώτα ψυχή και μετά σάρκα. Τι λόγος συκγινιτικός και μεστός! Τι δύναμη κρυμένη πίσω από τα δάκρυα! Ναι, κα Λυγερή μου, η προσευχή σας ας είναι το μήνυμα μας προς τον Δημιουργό μας, "..Φύλαγε και Προστάτευε τα παιδάκια όλου του κόσμου και ιδιαίτερα τα ..διαφορετικά που έχουν τόση ανάγκη από Σένα! Κάνε μας δυνατούς να ανταπεξέρθουμε στην δυσκολία, κράτησέ μας όρθιους στην τρικυμία, οδηγησέ μας σε απάνεμο λιμάνι, σφούγκισε τα δάκρυά μας, μετατρεψέτα σε γέλια χαράς. ΜΗ ΜΑΣ ΛΗΣΜΟΝΕΙΣ,ΘΕΕ ΜΟΥ". Μαίρη Βελλή
like0

Είναι εκεί ψηλά

Εικόνα Soula
Είναι εκει ψηλα μας κοιτα, μας δινει δυναμη. Καποιες φορες μας δινει πονο, καποιες αλλες χαρα, το παιχνιδι της ζωης ειναι δυσκολο και συναμα συναρπαστικο. Ειναι εκει ομως και μας φυλα.
like2

Κοιτάμε μόνο μπροστά!

Εικόνα Angela Papastavrou
Μετά τις τόσες σφαλιάρες που έχω φάει από τη ζωή, [ξέρεις εσύ Κα Λυγερή] το μόνο που με δίδαξε είναι να κοιτάω μπροστά και να ελπίζω για κάτι καλύτερο. Ξεχνάμε τα άσχημα, κρατάμε μόνο τα καλά και πάμε για άλλα! Δυστυχώς αυτό είναι η ζωή! Και η κόλαση και ο παράδεισος εδώ είναι!
like2

Και η Παναγιά μαζί μας

Εικόνα Κατερίνα Ζαρίφη
Και είναι και εκείνη κοντά μας όλες τις στιγμές. Εγώ το ξέρω και το νοιώθω κάθε στιγμή. Οποτε της ζητήσω να βοηθήσει την Ειρήνη, νοιώθω ότι το βλέμμα της μου χαμογελάει και με καθησυχάζει. Πάντοτε προστατεύει και βοηθά όταν η κατάσταση γίνεται πολύ σοβαρή. Γιατί τότε.. σε μια δύσκολη στιγμή, το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να σηκώσουμε τα μάτια ψηλά και να πούμε βοήθα Παναγιά μου... Κατερίνα Ζαρίφη
like3

Βρείτε ένα θέμα άμεσα!

Αφίσα της δράσης Μένουμε Ενωμένοι, μία πρωτοβουλία του noesi.gr για την εξ αποστάσεως υποστήριξη κατά την περίοδο της πανδημίας COVID-19.
✰ Ψηφιακή Αλληλεγγύη NOESI.gr
Η νόηση στο διαδίκτυο είναι μία κοινότητα μελών με Βιολόγια με προσωπικές εμπειρίες, που τροφοδοτούν συζητήσεις, και Οδηγούς, μία κοιτίδα γνώσης. Οι Ομάδες εμφανίζουν τα posts ανά τοποθεσία ή θέμα και η Αρχική τα πιο πρόσφατα.
Οδηγίες​ για να γράψετε "Βιολόγιο". Για να δημοσιεύσετε, μπείτε ως μέλος (Login). Μετά, από το μενού Πλοήγηση επιλέξτε Δημοσιεύστε νέο κείμενο. Επιλέξτε είδος ανάρτησης, συμπληρώστε τη φόρμα με κείμενο, πατήστε Ανάρτηση.