Θέλω να καταθεσω την εμπειρία μου για την απαλλαγή τελών κυκλοφορίας

Εικόνα Panos65

Θέλω να καταθεσω την εμπειρία μου για την απαλλαγή τελών κυκλοφορίας. Πηγα σήμερα στη ΔΟΥ της πόλης μου. Αφου περίμενα 1 ώρα στην ουρά, εχοντας καθώς πίστευα όλα τα δικαιολογητικά έτοιμα, με παρέπεμψαν στο ΚΕΠΑ για να πάρω μία βεβαίωση οτι ο γιος μου εμπίπτει στον κατάλογο των παθήσεων που δικαιούνται απαλλαγής. Ο γιος μου 7 ετών έχει πάρει 80 τοις εκατό αναπηρίας λόγω αυτισμού με την ένδειξη Βαριά Νοητική Στέρηση για 5 Χρόνια. Περασε Επιτροπη το 2016, και η γνωμάτευση ισχύει μέχρι το 2021. Μου είπαν ότι ή γνωμάτευση που μου έδωσαν αναφέρει ότι είναι μόνο για το προνοιακό επίδομα κι όχι για την απαλλαγή από τα τέλη. Επισης, ότι πρέπει να περάσει εκ νέου Επιτροπη,ωστε ή βεβαίωση να αναφέρει και αυτή την αιτία κι ότι τώρα δεν προλαβαινω για τα φετινα τέλη να κάνω κάτι. Επίσης, ότι πρέπει πάλι να πληρωσω το παράβολο των 46 ευρώ.

Ο μικρός μου μετά απο την έκδοση της γνωμάτευσης του 2016 εκανε για μία και μόναδικη φορά το Γεναρη του 2017 επιληπτική κρίση και έχουμε τη γνωμάτευση του Παν/κου Νοσοκομείου Λαρισας όπου νοσηλεύτηκε. Εν τω μεταξύ εμαθα ότι άλλες περιπτώσεις σαν τη δικη μας πέρασαν από τη ΔΟΥ Λαμιας όπου πηγα, σχετικα εύκολα!

Τι τελικά ισχύει;

Να πω επίσης οτι η γνωματευση του ΚΕΠΑ ισχύει μεχρι το 2021 οπότε θα επανεξεταστει το παιδί.

Βρείτε ένα θέμα άμεσα!

Αφίσα της δράσης Μένουμε Ενωμένοι, μία πρωτοβουλία του noesi.gr για την εξ αποστάσεως υποστήριξη κατά την περίοδο της πανδημίας COVID-19.
✰ Ψηφιακή Αλληλεγγύη NOESI.gr
Η νόηση στο διαδίκτυο είναι μία κοινότητα μελών με Βιολόγια με προσωπικές εμπειρίες, που τροφοδοτούν συζητήσεις, και Οδηγούς, μία κοιτίδα γνώσης. Οι Ομάδες εμφανίζουν τα posts ανά τοποθεσία ή θέμα και η Αρχική τα πιο πρόσφατα.
Οδηγίες​ για να γράψετε "Βιολόγιο". Για να δημοσιεύσετε, μπείτε ως μέλος (Login). Μετά, από το μενού Πλοήγηση επιλέξτε Δημοσιεύστε νέο κείμενο. Επιλέξτε είδος ανάρτησης, συμπληρώστε τη φόρμα με κείμενο, πατήστε Ανάρτηση.