Τραχειοστομία (νεότερα από τον Οδυσσέα)

Εικόνα Γλυκερία Καρύδη
Τελικα η περιπέτεια μας πιθανον να τελειώσει με παράσημο τραχειοστομια, διότι ο μικρός δεν μπορει να βήξει και να παροχετευει τις εκκρίσεις των πνευμόνων του. Μετά από κατάκλιση περίπου 2 μηνών και όλα αυτά που έχει περάσει, ούτε και εγω θα μπορούσα. Ελπίζουμε να είναι κάτι προσωρινό και να γίνει συρραφή όταν επανέλθει σε μια καλή κατάσταση. Ο Θεός ξέρει πότε!! Ο Οδυσσέας δεν είχε αρρωστήσει σχεδόν ποτέ, αυτά τα 9 χρόνια και τώρα του πέσαν όλα μαζι. Η περιπέτεια αρχίζει με status epilepticus, συνεχίζει με κώμματώδη κατάσταση λόγω του ότι ένα απο τα φάρμακα του ανέβασαν την αμμωνία στο συκώτι, ουρολοίμωξη από τον ουροκαθετήρα και, σαν ανα μην εφταναν αυτα, από την κατακλιση και ολα αυτα τα μυοχαλαρωτικα πιθανόν άρχισε να κάνει ατελεκτασίες, γιατί δεν μπορεί να βήξει και να παροχετευσει τις εκκρίσεις του. Οι παιδίατροι μας πρότειναν τραχειοστομία γιατί δεν μπορεί να μένει στην εντατική για αυτό τον΄λόγο και εκτός αυτού του κάνει κακό και ψυχολόγικα και μας έχει παει πίσω ψυχοκινητικά. Το παιδί είναι θλιμμένο, τρομαγμένο, ακινητοποιημένο και χωρίς ερεθίσματα. ΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΓΟΝΙΟΣ ΕΧΕΙ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΑΠΟ ΤΡΑΧΕΙΟΣΤΟΜΙΑ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΑΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΕΙ ΣΤΟ MAIL MOY. Eλπίζω να γυρίσουμε συντομα σπιτι μας, έστω και με παράσημο. Διάβασα κάτι όμορφο και προσπαθώ να το έχω κατα νού Μη φοβηθείς αυτόν, που στήριξε στην Πίστη επάνω την ελπίδα. Τον είδα στη ζωή να μάχεται μα πάντα ανίκητο τον είδα. Ι. Πολέμης

Σχόλια

Οδυσσέας και τραχειοστομία

Εικόνα annakyrozi
Μπορεί να μην είναι τόσο καλή αυτή η λύση, όμως σκέψου το όσο μπορείς και από την θετική της πλευρά. Το παιδάκι θα βγει από την εντατική και θα μπορέσει να επιστρέψει στο σπίτι του. Η τραχειοστομία θέλει μια ειδική περιποίηση όμως με προσοχή και υπομονή θα τα καταφέρεις! Ο καιρός θα περάσει πριν το καταλάβεις και σύντομα θα γίνει η συρραφή και θα επανέλθει! Κουράγιο!!!
like1

Σας εύχομαι πραγματικά μέσα απο την καρδιά μου καλή δύναμη

Εικόνα georgina
Σας εύχομαι πραγματικά μέσα απο την καρδιά μου καλή δύναμη να ξέρετε πως ενώ είμαστε μόνοι σε αυτές τις μάχες στην πραγματικότητα δεν είμαστε μόνοι γιατί είμαστε εδώ..
like0

Είναι δυνατό το μανάρι μου, αγωνιστής, ήρωας

Εικόνα Λένα Γκαντιά
Όλα γρήγορα να περάσουν με το καλό, είναι δυνατό το μανάρι μου, αγωνιστής, ήρωας! Δύναμη και ελπίδα καλή μου, η Παναγίτσα δίπλα του. Φιλιά
like0

Όταν μου είπαν "πρέπει να μάθω να κάνω αναρρόφηση στο παιδί μου"

Εικόνα froso
Όποια πληροφορια χρειαστεις πες μου γνωριζω το θεμα πολυ καλα ο γιος μου ειναι τραχειοτομημενος 11 χρονια τωρα και ειμαστε σπιτι. Κι εγω οταν πρωτοεμαθα οτι θα κανει τραχειοστομια νομιζα οτι ηρθε το τελος του κοσμου, ομως αποφασισα πως αν αυτο χρειαζετε δεν μπορω παρα να μαθω οτι πρεπει ωστε να τον παρω εγω στα χερια μου μετα απο 8 μηνες Μ.Ε.Θ. μη φανταστεις οτι ετσι απλα εγινε αυτο ομως ακουσε με, γινεται αν το θελεις και για το καλο των παιδιων μας εμεις οι μητερες μπορουμε να κανουμε ΤΑ ΠΑΝΤΑ.. Να ξερεις οτι οπως ερχεται η δοκιμασια μαζι ακολουθει η δυναμη και η βοηθεια αρκει να την ζητησεις. Οταν μου ειπαν οτι πρεπει να μαθω να κανω αναρροφηση στο παιδι μου εχασα τη γη κατω απο τα ποδια μου, το θεωρουσα πολυ μεγαλο για μενα να κανω κατι υετοιο στο μωρο μου - ηταν 22 μηνων οταν αρωστησε. Οταν τα εβαλα κατω και ειδα οτι δεν ειχα αλλη επιλογη το δεχτηκα και πολλη γρηγορα εξοικειώθηκα, ασε που εγω το φροντιζα καλυτερα και πιο ηπια απο τους νοσηλευτες. Οσο το εβλεπα να ανακουφιζεται δε, αγαλιαζε η καρδια μου. Ειπαμε πως εμεις οι μητερες με τα ιδιαιτερα αυτα αγγελουδια το μονο που μας νοιαζει ειναι να τους προσφερουμε οτι μα οτι χρειαζονται... Γι αυτο, λοιπον, ψυχραιμια και να μη καταλαβει το παιδακι σου ποσο φοβασαι και αγωνιας για ολο αυτο γιατι απο σενα παιρνει δυναμη να τα καταφερει με ολα οσα του ετυχαν, αλλο τοσο κι εσυ παιρνεις κουραγιο απο εκεινον. Ολα θα πανε καλα μη φοβασαι, εχεις οση βοηθεια χρειαζεσαι και ζητας μη το ξεχνας οπως μη ξεχνας να προσευχεσαι..
like3

Βρείτε ένα θέμα άμεσα!

Αφίσα της δράσης Μένουμε Ενωμένοι, μία πρωτοβουλία του noesi.gr για την εξ αποστάσεως υποστήριξη κατά την περίοδο της πανδημίας COVID-19.
✰ Ψηφιακή Αλληλεγγύη NOESI.gr
Η νόηση στο διαδίκτυο είναι μία κοινότητα μελών με Βιολόγια με προσωπικές εμπειρίες, που τροφοδοτούν συζητήσεις, και Οδηγούς, μία κοιτίδα γνώσης. Οι Ομάδες εμφανίζουν τα posts ανά τοποθεσία ή θέμα και η Αρχική τα πιο πρόσφατα.
Οδηγίες​ για να γράψετε "Βιολόγιο". Για να δημοσιεύσετε, μπείτε ως μέλος (Login). Μετά, από το μενού Πλοήγηση επιλέξτε Δημοσιεύστε νέο κείμενο. Επιλέξτε είδος ανάρτησης, συμπληρώστε τη φόρμα με κείμενο, πατήστε Ανάρτηση.