Υπέρβαση

Εικόνα ligeri
Το δικαίωμα στην Υπέρβαση μου το έδωσε η αγάπη μου για την Μαρία, το παιδί μου με νοητική υστέρηση (ΝΥ). Μέσα από το όραμα και την ελπίδα έμαθα την τέχνη του επιχειρείν το ακατόρθωτο. Ύστερα από μια μεγάλη και πολύπειρη διαδρομή, σήμερα υπηρετώ, υπό την ιδιότητα της προέδρου την Πειραϊκή Ένωση Γονέων Κηδεμόνων και Φίλων ΑμεΑ και διευθύνω εθελοντικά, το Πειραϊκό Κέντρο για ΑμεΑ (ΠΕΚ/ΑΜΕΑ). Από την μέχρι σήμερα εμπειρία μου, έχω απόλυτα πεισθεί οτι η πολιτεία δεν έχει τις κατάλληλες δομές που απαιτούνται για εφήβους και ενήλικες (Νέες και Νέους) με ΝΥ. Στην καλλίτερη περίπτωση η φροντίδα της πολιτείας εξαντλείται στον εγκλεισμό σε κάποια ιδρύματα όπου τα κατασταλτικά φάρμακα αποτελούν μονόδρομο. Έχει ωριμάσει στην συνείδησή μου η πεποίθηση οτι η σύσταση ενός σχήματος που θα φιάξουμε εμείς οι γονείς που τα αγαπάμε, θα μάς επιτρέψει την δημιουργία ενός περιβάλλοντος όπου τα παιδιά μας θα διαβιούν με αξιοπρέπεια, προστασία και με την διακριτική βοήθεια των ειδικών,θα δημιουργούν συνειδητά,θα εισπράτουν την χαρά της δημουργίας με συνέπεια την προαγωγή της ψυχικής τους ισοροπίας και προσωπικής τους ανάπτυξης. Είμαι βεβαία οτι οι περισσότεροι από εσάς που βρίσκεσθε σε παρόμοια θέση με μένα, αντιμετωπίζετε τους ίδιους προβληματισμούς. Ο καθένας μόνος του είναι δύσκολο να προχωρήσει. Όλοι μαζί όμως θα μπορούσαμε να κάνουμε ουσιαστικά βήματα. Όσοι αναγνωρίζετε στον εαυτό σας το δικαίωμα στο όνειρο και την ελπίδα, επικοινωνείστε μαζί μου με E-mail μεσω του NOESI.gr ή τηλεφωνείστε μου στο 6997262343. Σημείωση: Το δικό μου παιδί ζει εδώ και δέκα χρόνια μέσα σε ενα πρόγρμμα προστατευόμης αυτόνομης διαβίωσης, στο δικό της σπίτι και το αποτέλεσμα είναι κ α τ α π λ η κ τ ι κ ό. Εξ ΄ού και η υπέρβαση...
Εάν σας αρέσει το "βιολόγιο" αυτό, επικοινωνήστε με τον/τη συγγραφέα του! Μπορείτε να στείλτε ένα e-mail ή δημοσιεύσετε το σχόλιό σας κάνοντας κλικ στο "σχολιάστε" παρακάτω!

Βρείτε ένα θέμα άμεσα!

Αφίσα της δράσης Μένουμε Ενωμένοι, μία πρωτοβουλία του noesi.gr για την εξ αποστάσεως υποστήριξη κατά την περίοδο της πανδημίας COVID-19.
✰ Ψηφιακή Αλληλεγγύη NOESI.gr
Η νόηση στο διαδίκτυο είναι μία κοινότητα μελών με Βιολόγια με προσωπικές εμπειρίες, που τροφοδοτούν συζητήσεις, και Οδηγούς, μία κοιτίδα γνώσης. Οι Ομάδες εμφανίζουν τα posts ανά τοποθεσία ή θέμα και η Αρχική τα πιο πρόσφατα.
Οδηγίες​ για να γράψετε "Βιολόγιο". Για να δημοσιεύσετε, μπείτε ως μέλος (Login). Μετά, από το μενού Πλοήγηση επιλέξτε Δημοσιεύστε νέο κείμενο. Επιλέξτε είδος ανάρτησης, συμπληρώστε τη φόρμα με κείμενο, πατήστε Ανάρτηση.