Παράλληλη στήριξη από γονιό;

Γειά σας! Έχω ένα αγοράκι 4 ετών με ΔΑΔ που θα τον ξεκινήσουμε προνηπιο σε δημόσιο παιδικό σταθμο. Κάνουμε με το ΙΚΑ εργοθεραπειες και λογοθεραπειες, με βάση το πλαφόν του ΙΚΑ. Θα ήθελα να ρωτήσω αν τον πάμε σε δημόσιο παιδικό σταθμό ή του χρόνου σε νηπιαγωγείο, θα μπορεί ο πατέρας να μπει σαν παράλληλη στήριξη σαν συγγενής 1ου βαθμού; Ισχύει αυτό που μου είπαν; Και αν ναι, θα πρέπει να κόψουμε τις θεραπείες στο Κέντρο που τον πάμε;

Σχόλια

Δεν ξέρω αν επιτρέπεται βάσει νόμου

Εικόνα Ντίνα

Καλημέρα σας.. Δεν ξέρω αν απαγορεύεται βάσει νόμου, το συζήτησα όμως με τη λογοθεραπεύτριά μας και ήταν αρνητική. Μου το αιτιολόγησε λέγοντάς μου ότι το παιδί δεν πρέπει να συγχέει το περιβάλλον του σπιτιού με αυτό του σχολείου.. Δεν ξέρω τί θα κάνω κι εγώ.. Του χρόνου θα πάει μεγάλα νήπια και λογικά θα δοθεί παράλληλη από το ΚΕΔΔΥ αλλά μέχρι να έρθει...;;;

Παρουσία και συμμετοχή γονέων σε τάξη

Εικόνα Άγγελος Κουτουμάνος

Κι εγώ θα σας συμβούλευα να το δείτε με μεγάλη προσοχή αυτό. Υπάρχει κίνδυνος το παιδί να μπερδευτεί από την παρουσία του πατέρα του στην τάξη. Επίσης, θα είναι δύσκολο και για τον σύζυγό σας. Είναι σημαντικό το σχολικό περιβάλλον να είναι άλλο από το οικογενειακό. 

Πάντως επιτρέπεται σε έναν βαθμό, δείτε το άρθρο: 
Παρουσία και συμμετοχή γονέων σε τάξη στο Δημοτικό και στο Νηπιαγωγείο

Βάλτε προσωρινά παράλληλη και να την πληρώνετε εσείς

Εικόνα Δήμητρα Παπά

Καλημέρα !!!! Μέχρι να δοθεί μπορείτε να βάλετε προσωρινά παράλληλη και να την πληρώνετε εσεις ομως. Ο μπαμπάς παράλληλη; Κι εμένα μου ακούγεται κάπως... Κάτω απο ειδικές συνθήκες ίσως θα μπορούσε όμως...  Μια φίλη μου απο νησί μπήκε η ίδια στο κοριτσάκι της αλλά επειδή καταλαβαίνετε στα νησιά αργεί πάρα πολύ η παράλληλη και πολλές φορές μπορεί να μην έρθει κ.λπ. κ.λπ.

Δυστυχώς είμαστε σε απόγνωση

Εικόνα Ελίνα Μανικα

Δυστυχώς όπως καταλαβαίνετε έχουμε να πάρουμε χρηματα απο το ΙΚΑ για εργοθεραπειες και λογοθεραπειες 5 μηνες (βαλτε απο 400€ το μηνα) και συνεχιζουμε και πληρωνουμε για αυτα. Εκτος αν του τα κοψω τελειως και βαλω παραλληλη στηρηξη. Ή η τελευταια "λυση" ειναι να το παω στον δημοτικο παιδικο σταθμο της περιοχης προνηπιο και το αφησω μεσα μονο του και φυγω, αφου δεν αφηνουν γονεις. Που στην τελικη, αυτο βλεπω να γινεται. 

Συγνωμη που ακουγομαι καπως, αλλα οπως και οι περισσοτεροι γονεις ειμαστε σε απογνωση και πολυ ασχημα ψυχολογικα...

Μπορώ να συνδράμω;

Το noesi.gr αξιοποιεί την κοινωνική συνεισφορά για να αναπτύξει ακόμη περισσότερο το μη κερδοσκοπικό έργο του, παρέχοντας κοινωνικές υπηρεσίες δωρεάν σε άτομα και οικογένειες από ευάλωτες κοινωνικές ομάδες όπως, επίσης, σε ειδικώς αναγνωρισμένα φιλανθρωπικά σωματεία και συλλόγους γονέων ή ΑμεΑ, βάσει καταστατικού. Αν βλέπετε θετικά τη συμβολή του, μπορείτε να στηρίξετε την προσπάθεια. Δείτε πώς, παρακάτω.

ANANOESI ®

Δωρίστε χρόνο ομιλίας. Επισκεφτείτε ένα κατάστημα με είδη κινητής τηλεφωνίας και βάλτε χρόνο ανανέωσης ομιλίας π.χ. 10€, 20€ στα νούμερα:

Στείλετε γραμματόσημα. Αγοράσετε γραμματόσημα π.χ. 3€, 5€, 10€ από ΕΛΤΑ, βάλτε τα μέσα σε φάκελλο και ταχυδρομήστε τον στη διεύθυνση: NOESI.gr -- Μιστράλ 4 -- Ν. Ψυχικό 154 51.

Καταθέσετε χρήματα. Δεχόμαστε χρηματικές δωρεές μέσω Alpha Bank. Επικοινωνήσετε από τη σελίδα noesi.gr/contact για πληροφορίες, αποδοχή δωρεάς και έκδοση απόδειξης.

Στείλετε χρήματα μέσω κάρτας. Αν χρησιμοποιείτε πιστωτική ή χρεωστική κάρτα, internet banking ή PayPal, χρησιμοποιήστε τον σύνδεσμο "Donate" για τη δωρεά σας.

Στηρίξτε το NOESI.gr μέσω PayPal.

Μάθετε περισσότερα! Στη σελίδα www.noesi.gr/ananoesi διαβάστε αναλυτικά για τους σκοπούς που υποστηρίζονται δωρεάν από το noesi.gr.

Λαμβάνετε το ...Nousletter; Εγγραφείτε στο ενημερωτικό δελτίο καταχωρώντας το E-mail σας παρακάτω.
Δείτε παλιά ...Nousletter!

Γιατί συντονίζουμε δίκτυα;

Στόχο του NOESI.gr αποτελεί η δικτύωση επαγγελματιών, φορέων και οικογενειών, ώστε να διευκολύνονται η ενημέρωση, η υποστήριξη και η συμβουλευτική με απώτερο σκοπό τη δια βίου εκπαίδευση, την επαγγελματική κατάρτιση και εν γένει την κοινωνική ένταξη των ευπαθών κοινωνικών ομάδων. Οι Ομάδες είναι γειτονιές σ' όλη την Ελλάδα. Ενημερώστε, ρωτήστε, αναζητήστε, προσκαλέστε.

Βρείτε μια "γειτονιά" εδώ.
 

Νέος Οδηγός "Προνόησε"!

Κυκλοφορεί δωρεάν ο νέος Οδηγός υπηρεσιών "Εκπαίδευση - Υγεία - Πρόνοια" σε Ελλάδα και Κύπρο. Ο Οδηγός με τον διακριτικό τίτλο "Προνόησε" διατίθεται δωρεάν σε ηλεκτρονική ή έντυπη έκδοση. Απευθύνεται σε γονείς, επαγγελματίες, φοιτητές, εθελοντές, στελέχη εταιρικής κοινωνικής ευθύνης. Δοκιμάστε την αναλυτική πανελλαδική έκδοση ή την έκδοση ...τσέπης της περιοχής σας!

Μπορώ να συνδράμω τον Οδηγό;