Ισχαιμική - υποξική εγκεφαλοπάθεια !!!

Εικόνα Nikol

Καλησπέρα. Υπάρχει άραγε κάποιος να έχει κάτι αντίστοιχο; Έχω την Αναστασία 14μηνών με διάγνωση ισχαιμική - υποξική εγκεφαλοπάθεια. Έγινε στην διάρκεια του τοκετού. Έμεινε 2,5 μήνες στην ΜΕΝ. Η μικρή ακόμα δεν κάνει τίποτα, δεν μπαμπαλίζει, γελάει αραιά και που σε εμένα μόνο, δεν κάθεται, δεν στηρίζει το κεφάλι.

Έχει περάσει βρεφικούς σπασμούς που ξεπέρασε και πλέον έχουμε μπεί στην επιληψία. Όλοι μας λένε πως θέλει χρόνο και δεν ξέρει κανείς που θα φτάσει. Κάνει φυσικοθεραπείες από 2μηνών (ξεκίνησε μέσα στην εντατική). Άν γνωρίζει κανείς κάτι ας με ενημερώσει.. οι γιατροί είναι απαισιόδοξοι.. ευχαριστώ για το χρόνο σας και εύχομαι τα καλύτερα σε όλους!

Σχόλια

Κανείς δεν το έχει ακούσει;

Εικόνα Nikol
Κανείς δεν το έχει ακούσει ??? τι πρέπει να κάνουμε σε παιδιά που είναι πίσω στην ανάπτυξη ώστε να τα βοηθήσουμε; Κάνουμε φυσικοθεραπείες, όπως είπα, θα ξεκινήσουμε πισίνα και λογοθεραπεία. Μας είπαν οτι χρειάζεται να πάρουμε ορθοστάτη.αν έχετε στο νου σας κάτι άλλο να μπορέσουμε να βοηθήσουμε τη μικρή.. Ψάχνω για νευρολόγο να μου πεί μια δεύτερη γνώμη.. Αν γνωρίζετε κάποιον με τηλέφωνο θα με βοηθούσατε μιας και έχω ακούσει τόσους όμως θέλω κάποιον να μπορώ να μιλήσω μαζί του για όλα όσα με ανησυχούν. Ευχαριστώ πολύ
like3

Nikol σε καταλαβαίνω απόλυτα

Εικόνα Ιωάννα
σε κατανοω απολυτα..διαβαζω την αγωνια σου...θυμαμαι εμενα..λοιπον...δεν γνωριζω που μενεις αλλα....παρε...ντινοπουλος αθηνα( αττικο νοσοκομειο και ιατρειο εχει πισω απο το χιλτον), ευαγγελιου θανασης θεσσαλονικη στο παπαγεωργιου στην παιδιατρικη κλινικη θα παρεις και θα τον ζητησεις πρωινες , υπαρχουν και αλλοι αλλα...σου λεω αυτους γιατι πιστευω σε πρωτη φαση θελεις καποιουσ να σου μιλησουν για αυτο που εχει το παιδι σου και αυτοι οι 2 νομιζω θα το κανουν...επισης στην θεσσαλονικη υπαρχει εξαιρετικη φυσιοθεραπυτρια εχω το τηλεφωνο της να πας να δει το κοριτσακι σου ( στειλε μου mail μεσω φορμας επικοινωνιας να στο δωσω) για να σου εξηγησει καποια πραγματα που ισως καποιος αλλος δεν εκανε ακομα ενω θα επρεπε..εχεις πολλες αποροιες το ξερω σε καταλαβαινω...αλλα θα επρεπε καποιος να ειχε ασχοληθει μαζι σας στο θεμα αυτο...ξερω οτι οτι λενε το λενε σχεδον επιγραμματικα...μην απογοητευεσαι...κανεις ισως δεν γνωριζει ακομα...ισως να φανταζεται αλλα δεν μπορει να ξερει κανεις τι μελει γενεσθαι εντελως!!! θελει χρονο..ξερω δεν αντεχεις να περιμενεις...ποτε δεν θα αντεχεις να περιμενεις αλλα θα μαθεις να περιμενεις καρτερικα γιατι αλλιως δεν γινεται...υπομονη ( απαισια λεξη!!!) αλλα θα σου πριτεινα να γραψεις ολες σου τις αποριες σε ενα χαρτι με σειρα προτεραιοτητας και οταν πας στο γιατρο να σου τις απανταει μια μια....ετσι οφειλει να κανει!! πρεπει να σου λυσει αποριες για να βοηθησεις το παιδακι σου...καντο..μην ντραπεις...θα το εκτιμησει πιστευω ενας αξιολογος γιατρος...θα ειναι πιο ευκολο και για εκεινον και για σενα αλλα πιο πολυ για σενα για να φυγεις πιο ηρεμη ΓΙΑΤΙ ΠΛΕΟΝ ΘΑ ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΑΝ ΣΟΥ ΠΕΙ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΠΟΥ ΘΑ ΣΕ ΣΤΕΝΑΧΩΡΙΣΟΥΝ ΣΕ ΠΡΩΤΗ ΦΑΣΗ... οτι θελεις στην διαθεση σου..ακομα και αν θελεις να κλαψεις...η καπου να τα πεις!περιμενω νεα σου! μια αλλη μαμα!
like4

σ'ευχαριστώ!

Εικόνα Nikol
αυτό που στην ουσία ψάχνω είναι έναν παιδονευρολόγο να μπορώ να του πω τις αγωνίες μου και να πάρω μια υπεύθυνη απάντηση.μου έχουν πεί κάποια γενικά πράγματα-άσχημα όλα-και ψάχνω κάποιον να μην προδικάζει ένα μωρό που πάλεψε να κρατηθεί στη ζωή ,όταν όλοι το είχαν ξεγραμμένο-στην κυριολεξία -και τα κατάφερε. ίσως οι ερωτήσεις μου να μην έχουν απαντήσεις ακόμα..κάποιος γιατρός όμως θα μπορούσε να κουβεντιάσει με 2γονείς που απ τη στιγμή που ήρθε στον κόσμο το παιδί τους παλεύουν για τα αυτονόητα και όχι να τους σηκώνει ένα τοίχο!! μπορώ να βρώ το mail σου κάπως?η φόρμα που λες που βρίσκεται?(δεν το ΄χω το θέμα:-)) σ'ευχαριστώ ειλικρινά πολύ και να χαίρεσαι τα κοριτσάκια σου.
like9

Νικολ κουραγιο!!!

Εικόνα σταματια
Καλησπερα Νικολ.Δεν ξερω αν βρηκες καποιον γιατρο,υπαρχει μια γιατρος στην κλινικη ΙΑΣΩ,ονομαζεται ΣΚΟΥΤΕΛΗ,δεν ξερω το τηλεφωνο τις,μπορεις να το βρεις απο την ΜΕΝ ΤΟΥ ΙΑΣΩ.Οταν ειχα την μικρη μου στην μοναδα την παρακολουθουσε η Σκουτελη.Ειναι πολυ καλη Παιδονευρολογος και πιστευω να σε βοηθησει.Ευχομαι να πανε ολα καλα!!! Μια μαμα!!!!
like5

Παιδονευρολόγος

Εικόνα Angela Papastavrou
Δεν την γνωρίζω προσωπικά όμως έχω ακούσει από γονείς πολύ καλά λόγια. ΣΚΟΥΤΕΛΗ ΕΛΕΝΗ του ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΠΑΙΔΟΝΕΥΡΟΛΟΓΟΣ Τα στοιχεία επικοινωνίας έχουν αφαιρεθεί για λόγους δεοντολογίας από το NOESI.gr. Μπορείτε να τα ζητήσετε εδώ με ένα απλό μήνυμα: http://noesi.gr/contact
like6

Nicol και μεις έχουμε την ίδια διάγνωση

Εικόνα Axpan
Nicol και μεις έχουμε την ίδια διάγνωση μόνο που λένε και για περικοιλιακή λευκομαλάκυνση και εγκεφαλική παράλυση. αν κατάλαβα το υποξική- ισχαιμική εγκεφαλοπάθεια δηλώνει την προέλευση και τα υπόλοιπα την κλινική εικονα. μέχρι να γίνει η μικρή μου 2 - 2.5 χρονών και γω ήμουν στο σκοτάδι. ένας παιδονευρολόγος μου'λεγε να μην ανησυχώ καθόλου όλα θα παν τέλεια, η φυσιοθεραπεύτρια με πήγαινε από χριστούγενα σε πάσχα για το πότε θα περπατήσει το παιδί, ενώ ήταν προφανές οτι αυτό δεν θα γινόταν άμεσα (αν θα γίνει ποτέ..) κοντά 3 όταν ήταν τελικά κατασταλάξαμε σε μια ομάδα ανθρώπων που μας βοηθάν και επιτέλους έχουμε μια καλή επικοινωνία να ξέρουμε όλοι τι γίνεται. αν ο γιατρός σου δεν μπορεί να σου πει αυτά που θες να μάθεις ψάξε άλλον. η πραγματικότητα όμως ειναι πως πριν γίνει 2 ή 3 δεν μπορεί κανείς να πει τίποτα. τώρα που η μικρή μου είναι σχεδόν 5 καταλαβαίνω πως αλήθεια δεν μπορούσε κάτι να προβλέψει κανείς τότε και πόσο αυτά που μου λέγαν ήταν μπαρούφες για να μου τα παίρνουν κάθε τόσο...είναι μεγάλη ανακούφιση να βρεις γιατρό που εμπιστεύεσαι.... που μένετε; θεσ/νίκη εγώ απογοητεύτηκα από αρκετούς και τελικά καταστάλαξα στον Παύλου για παιδονευρολόγο. μου δείνει χρόνο, με ακούει, μου εξηγεί, απαντά στις λίστες από ερωτήσεις που του πηγαίνω, σέβεται τις αποφάσεις μου (πχ. για τα εμβόλια) και όταν δεν ξέρει να πει κατι το λέει έντιμα. ποτέ δεν κάνει πρόγνωσεις πριν την ώρα τους. για ορθοστάτη που λες μας είχαν πει και μας αλλά μετά προχώρησε αλλιώς και δεν το χρειαστήκαμε. τότε πάντως είχε το φυσιοθεραπευτήριο που πηγαίναμε και μας είπαν να πηγαίνουμε πριν την καθορισμένη ώρα και να την βάζουμε εκεί. ίσως να ξεκινούσατε έτσι αντί να πάρτε στο σπίτι; φιλιά και καλή δύναμη σε σένα και στο μωρό σου. τι υπέροχο που σου χαμογελάει!!!
like9

Σας ευχαριστώ όλες για όσα λέτε

Εικόνα Nikol
σας ευχαριστώ όλες για όσα λέτε.ειλικρινά θεωρώ πως οι καλύτεροι γιατροί είναι οι γονείς μιας και ζούν το παιδί τους κάθε μέρα. axpan πως είναι τώρα το παιδάκι σου?ξέρω πως είναι νωρίς να κάνουν πρόγνωση-όσες έχουν κάνει, έχουν πέσει έξω- αλλά σαν γονιός ψάχνω να βρώ όσα περισσότερα μπορώ για το μωρό μου..τι εννοείς οτι περπάτησε αλλιώς και πως?αν θες στείλε μου Mail να σε ρωτήσω κάποια πράγματα.και όποια άλλη μανούλα θέλει να μοιραστούμε τις εμπειρίες μας..nikol_sei@yahoo.gr σας ευχαριστώ και πάλι..καλή δύναμη σε όλους μας!
like6

Πώς ήμαστε τώρα...

Εικόνα Axpan
η μικρή μου τώρα περπατάει μόνη από τη μια άκρη του δωματίου στην άλλη!!! αργά και λίγο σαν πινγκουινακι αλλά περπατάει. ίσως μέσα στον επόμενο χρόνο να καταφέρει να περπατά αυτόνομα, ίσως όμως όχι για πολυ και όχι στην κίνηση, σε ανισόπεδο έδαφος αλλά ποιός ξέρει... ξεκινήσαμε φυσιοθεραπεία όταν ήταν 1. νομίζω αργήσαμε. μας αποτρέψαν να πάμε νωρίτερα και μου λέγαν παιδίατροι πως όλα είναι μια χαρά ενώ προφανώς δεν ήταν. 3 παιδίατροι μου είπαν όλα είναι μια χαρά και με αντιμετωπίσαν σαν υστερική μαμά ενώ το παιδί προφανώς είχε θέμα. ακόμα και ο πρώτος νευρολόγος ελαχιστοποίησε την σημαντικότητα του θέματος τις πρώτες φορές που την είδε. ξεκινήσαμε λογοθεράπεία όταν ήταν 3.5 πάλι γιατί μας αποτρέψαν οι "ειδικοί" απ΄το να ξεκινήσουμε νωρίτερα. αν είχαμε παει νωρίτερα νομίζω πως θα είχε λιγότερη δυσκολία στην κατάποση και θα ειχε μάθει να ελεγχει το στόμα της νωρίτερα. όταν ξεκινήσαμε τελικά με δική μου επιμονή από εκεί που είχε μόνο λίγες λέξεις τώρα μιλάει σε προτάσεις και παραγράφους αλλά δεν έχει την καλύτερη άρθρωση πάντα. προχωράει καθημερινά και με εκπλήσει με την επιμονή και υπομονή της. αγωνίζεται για να προχωρήσει. με τον ορθοστάτη δεν προχωρήσαμε γιατί ξεκίνησε να μπορεί να βάλει βάρος στα πόδια της, στηριζόμενη σε κάποιο έπιπλο και αντί ορθοστάτη την βάζαμε όσο μπορούσε και μπορούσαμε να είναι όρθια. όχι όμως σε περπατούρα που κάνει κακό, όρθια μπροστά σε ένα τραπεζάκι ή κρατώντας την να πατά τα πόδια της όταν μπορούσε να το κάνει έστω για λίγη ώρα. δεν μπορεί κανείς να προβλέψει το μέλλον αλλά κάποιες ενδείξεις είναι η έκταση και η τοποθεσία της ζημιάς στον εγκέφαλο. άρχισα να καταλαβαίνω τι μπορώ να περιμένω όταν ρωτούσα πράγματα όπως "τι βαθμό λευκομαλάκυνσης έχει;" "τι βαθμό εγκεφαλικής παράλυσης έχει;" (π.χ. ήπια, μέτρια ή βαρια;) "ποιές περιοχές του εγκεφάλου έχον επηρεαστεί περισσότερο; τι ελέγχουν αυτές οι περιοχές; σου έχουν απαντήσει τέτοιες ερωτήσεις; κάτι που ανακάλυψα μόνη μου είναι οτι η λευκομαλάκυνση επηρεάζει δυνητικά όλους τους μυς του σώματος που σημαίνει πως μπορεί να επηρεάζει τους μυες των ματιών, της καρδιάς, του εντέρου κλπ κλπ οπότε ότι βλέπεις στην μικρή μπορεί να είναι μυικό και πρέπει να εξετάζεται από ειδικούς. ο παιδίατρος δεν αρκεί και δεν μπορεί πάντα να κάνει τη σύνδεση που πρέπει. για παράδειγμα, πόσο ταλαιπωρήθηκε η μικρή μου από δυσκοιλιότητα επειδή οι μύες του εντέρου δεν μπορουσαν να δουλέψουν, τι δυσκολίες στη όραση είχε που οι μύες των ματιών δεν μπορούσαν να ελέγξουν την κίνησή τους. ψάχνοντας βρήκα λύσεις μονο λυπάμαι κάποιες φορές που δεν τις βρήκα νωρίτερα και πόσο κουράστηκα μόνη μου να τις βρω... σου απαντώ στο φόρουμ γιατί πιστεύω πως μπορεί και κάποια άλλη μαμά να διαβάσει κάτι χρήσιμο αλλά βέβαιως αν νομίζεις θα χαρώ να τα πούμε και με μαιλ. ότι άλλο μπορώ να σου πως που ίσως είναι βοηθητικό μη διστάσεις. και γω ρωτώντας σε φόρουμ ξεκίνησα να ξεδιαλύνω τις μας συμβαίνει γιατί από τους ειδικούς άργησα να βγάλω άκρη...
like7

Η μικρή μου έκανε μαγνητική

Εικόνα Nikol
η μικρή μου έκανε μαγνητική 16ημερών.εκεί φάνηκε οτι είχε πολλά μικρά αιματώματα σε σημεία του εγκεφάλου που επηρρεάζουν την κίνηση ,μας είπαν τότε.δεν έχει πειραχθεί ούτε ο φλοιός του εγκεφάλου ,ούτε έχει κάποια διάταση κοιλίων. έχει ξεκινήσει φυσικοθεραπεία μέσα στην εντατική όταν κατάφερε να αποσωληνωθεί.2μηνών δηλαδή.θεωρώ πως όλα τα έχουμε ξεκινήσει νωρίς.ακολουθεί αγωγή για επιληψία που έχει, μετά από τους βρεφικούς σπασμούς που ξεπέρασε με αγωγή ενός φαρμάκου. σε ποιά ηλικία στεκόταν το παιδάκι σου?λέμε να ξεκινήσουμε λογοθεραπεία για να μπορέσει να μασήσει αν και την προσπαθώ κ εγώ με κομματάκια. η μικρή δεν έχει τη δύναμη να σταθεί και θεωρώ πως ο ορθοστάτης θα τη βοηθήσει. θα ήθελα να ρωτήσω αν ξέρει κάποιος για την μπλέ κάρτα που βγάζουμε για να μην πληρώνουμε σε διόδια.Είμαστε επαρχία και τα έξοδα για την καλύτερη αποκατάσταση της μικρής πολλά. σας ευχαριστώ για άλλη μια φορά.καταλαβαίνεται την ανησυχία μου γιατί έχετε ζήσει κάτι ανάλογο.χαίρομαι να διαβάζω κατορθώματα των μικρών ηρώων σας... καλημέρα και καλό μήνα να έχουμε!!!
like4

Mπλε κάρτα

Εικόνα Axpan
πρόσφατα το έψαξα και βρήκα τα εξής: στη δική μας περίπτωση που το πρόβλημα είναι κινητικό (και όχι νοητικό) μας είπαν να πάρουμε γνωμάτευση από ορθοπαιδικό και νευρολόγο δημοσίου νοσοκομείου,βεβαίωση μόνιμης κατοικίας από δήμο, φωτοτυπία ταυτότυτας, υπεύθυνη δήλωση οτι δεν έχουμε ξανακάνει την διαδικασία και μ'αυτά καταθέτουμε αίτηση για ποσοστό αναπηρίας από την ΑΥΕ (διεύθυνση υγειηνής-πρόνοια) για ατελή εισαγωγή αυτοκινήτου. περνά το παιδί επιτροπή και γνωματεύουν. με την γνωμάτευση πας στα κτεο και σου δίνουν την κάρτα. δικαιούσαι μετά να αγοράσεις και αυτοκίνητο με ατέλεια ή να σου κάνουν θέση πάρκινγκ έξω από το σπίτι. είναι μια διαδικασία για όλα. εμάς μας ενδιαφέρει μόνο η θέση πάρκινγκ και η μπλε κάρτα όχι ν'αγοράσουμε αυτοκίνητο αλλά η διαδικασία είναι το ίδιο. για νοητικά θέματα θέλουν άλλα δικαιολογητικά που όμως δεν τα ξέρω.
like6

ΙΚΑ-Προνοια

Εικόνα Γιάννης_1970
Αν εχει ασφαλεια ΙΚΑ το παιδι τοτε εχει επιτροπες το ΙΚΑ για κινητικη αναπηρια και ξεχωριστη επιτροπη για εργοθεραπειες-λογοθεραπειες-ειδικο παιδαγωγικο. Παντως δεν ξερω αν ισχυουν ακομα στο ΙΚΑ οι επιτροπες, να ρωτησετε. Ενας νομος θα καταργουσε ολες και θα εκανε ενιαια κεντρα αξιολογησης-επιτροπες ανεξαρτητα του ασφαλιστικου Ταμειου. Αν εχετε ΙΚΑ θα παρετε απο εκει επιδομα , αλλιως απο την Προνοια των πρωην Νομαρχιων, τωρα με τον Καλικρατη μεταφερθηκαν στους δημους.
like5

Ισχαιμική - υποξική εγκεφαλοπάθεια

Εικόνα mama2
Γέννησα πριν 2 μήνες μια κουκλιτσα την Μαρία. Λόγω περιγεννητικής ασφυξίας διαχνώστηκε με Ισχαιμική - υποξική εγκεφαλοπάθεια .... Οι γιατροί μας λένε οτι θα πρέπει να περιμένουμε να μεγαλώσει για να δούμε πως θα επηρεαστουν οι ικανότητες της να μιλά, να περπατα, κτλ. Ψάψνωντας στο διαδύκτιο για απαντήσεις ανακάλυψα τα σχόλια σας. Το άγχος μας το μεγάλο είναι να μην έχει νοητικά προβλήματα. Εσάς ποιες οι εμπειρίες σας? Κάνουμε φυσιοθεραπεία1 φορά τη βδομαδα. τι άλλο μπορούμε να κάνουμε? ευχαριστώ
like6

Καλως ηρθατε, κάνατε μαγνητική και ΗΕΓ

Εικόνα Γιάννης_1970
Καλως ηρθατε Κανατε φανταζομαι μαγνητικη και ΗΕΓ, στη μαγνητικη θα φαινεται σε ποιο/α σημειο/α εχει επηρεαστει ο εγκεφαλος. Μια πρωτη ιδεα θα εχετε απο εκει. Απο κει και περα κανεις δεν ειναι σιγουρος ... Μια φορα την εβδομαδα νομιζω ειναι λιγο, σαν μωρο κουναει χερακια ποδαρακια οταν κλαιει? Ευχομαι το καλυτερο Να εχετε δυναμη εσεις και η κορουλα σας
like6

Mama2 να σου ζήσει η μικρη σου

Εικόνα Ιωάννα
Να σου ζήσει η μικρη σου...εύχομαι τα καλύτερα...κατανοώ το άγχος σου....αυτο ήταν και το δικό μας σαν γονείς αρχικά...ελπίζω η μικρη σου να μην έχει τίποτα δλδ ελπίζω που λένε να βγήκε απλά απο όλο αυτο με μια μικρη γρατζουνια...οι θεραπευτες τι λένε που κανείς φυσιοθεραπεια;;; Αυτοί θα πρέπει να αντιλαμβάνονται σε αυτή τη φάση που ακριβώς εστιαζεται το θέμα της κόρης σου....Αθήνα μένεις ή Θεσσαλονίκη; Να ξέρεις είναι σημαντική η πρώιμη παρέμβαση δλδ αυτο που κανείς με τις φυσιοθεραπειες,,,πρόωρη ήταν η μικρη σου ή όχι; Με εκτίμηση, Ιωαννα
like7

Να σας ζήσει η μικρούλα σας

Εικόνα Λένα Γκαντιά
εύχομαι όλα να παν καλά!Συμφωνώ με τον Γιάννη,μήπως χρειάζεται κι άλλη ώρα φυσιοθεραπείας; Ευχαριστώ, Λένα
like6

Είμαστε από Κύπρο

Εικόνα mama2
ειμαστε απο κύπρο. γεννήθηκε πρόωρα, 36 βδ, 2.5 κιλά, με φυσιολογικό τοκετό - αλλα δεν ξέρουμε τι προκαλεσε την ασφυξία. η φυσιοθεραπετρια την βρισκει μια χαρα , αν καποιος δεν ξερει το ιστορικο της μικρης δεν μπορει να δει απο τις κινησεις της οτι εχει κάποιο προβλημα μας λέει. αλλα πάλι αυτο δεν ειναι αρκετο μας λεν οι γιατροι. καναμε μαγνητικό κ εγκεφαλογραφημα αλλα και παλι οι γιατροι δεν ειναι συγκεκριμένοι στο τι θα αντιμετωπίσουμε στο μέλλον. σκεφτομαστε να ερθουμε να δουμε τον ντινοπουλο στην αθηνα αλλα επειδη η μικρη είναι μόλις 2 μηνών διερωτουμαστε αν θα οφελέσει ή να περιμένουμε να μεγαλώσει λίγο ακόμη? την παρακολουθει παιδονευρολογος στην κύπρο.
like8

Mama2

Εικόνα Ιωάννα
Λοιπόν,ηρεμησε...αυτο που λέει η φυσιοθεραπευτρια της είναι πολυ σημαντικο!!!Πίστεψε με,,,να ακούς τους θεραπευτες...για να σε βάλει μόνο μια ώρα δεν είναι τυχαίο!!!Πιστεύω ότι θα έχει μια μικρη γρατζουνια τελικά η μικρη ΔΟΥ θα το δεις!!!
like8

Ανάπτυξη περιμέτρου κεφαλής (οι εμπειρίες σας;)

Εικόνα mama2
Ο παιδιατρος βρηκε της κορουλας μου (2 μηνων) οτι η περιμετρος της κεφαλής της δεν αναπτύζεται όσο θα έπρεπε (1 εκ αντί 2 εκ σενα μήνα). Ποίες οι εμπειρίες οι δικές σας; Επίσης, η πρόσθια πηγή της είναι πάρα πολύ μικρή. Και σε εσάς το ίδιο; ευχαριστώ
like4

Καινούργια στην παρέα, υποξική ισχαιμική εγκεφαλοπάθεια (ΥΙΕ)

Εικόνα Vagia 93

Καλησπέρα! Ψάχνοντας για την πάθηση αυτή βρήκα τα βιολόγια. 

Γέννησα πριν 4 μήνες ένα υπέροχο πλασματάκι, που διαγνώστηκε με υποξική ισχαιμική εγκεφαλοπάθεια (ΥΙΕ) 2ου βαθμού. Παρακολουθείται απο παιδονευρολόγο κάνουμε 2 φορές την εβδομάδα φυσικοθεραπείες και περνούμε αγωγή για ΓΟΠ και Keppra. 

Το μωράκι μου όταν γέννησα δεν το είδα καθόλου, γιατί γέννησα με καισαρική, δεν με έπιασε η επισκληρίδειος και μου έκαναν ολική νάρκωση. Το μωρό έμεινε 41 μέρες στην ΜΕΝ, από την στιγμή που διαγνώστηκε με τη ΥΙΕ, δεν μου είπαν τίποτε άλλο. Απλά περιμέναμε να φάει με μπιμπερό και να βγούμε. Μου είπαν ακόμη ότι έκανε επιληπτικούς σπασμούς. 

Βγαίνοντας μου είπαν ότι πόλεων δεν θα μας παρακολουθούν καθόλου εκεί κ να βρω τους γιατρούς μου. Πέρασα 2 μήνες τρέχοντας σε γιατρούς και νοσοκομεία για το καλύτερο που θα μπορούσα να κάνω για το μωράκι μου. 

Κανενας δεν μου λέει τίποτα όλοι ότι είναι μωρό και ο εγκέφαλος αναπλάθετε. 

Εσείς πως το περνάτε;; Κάνετε κάτι παραπάνω από φυσικοθεραπείες; Πώς μπορούμε να κάνουμε το καλύτερο για το παιδί μας. 

like3

Κι εμείς παρόμοια κατάσταση

Εικόνα Despina Pap.

Γεια σου Βάγια! Κι εμείς παρόμοια κατάσταση αντιμετωπίζουμε. Η μικρή γεννήθηκε όψιμα τελειομηνη και ζοριστηκε στον τοκετό καθώς και έπειτα στην κλινική άργησαν να αντιληφθούν ότι έκανε σπασμούς νόμιζαν είχε άπνοια. Έμεινε στη ΜΕΝΝ ένα μήνα ακριβώς και από διασωληνωση και 6 φάρμακα για έλεγχο σπασμών έφτασε να πίνει κανονικά με μπουκάλι, στο σπίτι θήλασε και μας είπαν μόνο για υπερτονία από το νοσοκομείο. Πλέον είμαστε 4,5 μηνών και δεν έχουμε πάρει ακόμα κάποια απάντηση όλοι μας λένε ότι θα δούμε. Η μικρή έχει γελάσει και ακούει και βλέπει αλλά δεν κρατάει το ενδιαφέρον της κάποιο αντικείμενο για πάνω από 2-3". Στα κινητικά της ενώ μπορεί να κρατήσει το κεφαλάκι της το ρίχνει πολλές φορές και δεν πιάνει τα ποδαράκια της να γυρίσει ούτε εύκολα απλώνει τα χέρια να πιάσει πράγματα τα έχει κοντά στο σώμα της λόγω υπερτονίας. Ο φυσιοθεραπευτής μας είπε ότι ανάσκελα και μπρούμυτα είναι σαν 2,5 μηνών και ότι στην καθιστή θέση είναι σαν 5,5 που το βρίσκω περίεργο. Η παιδονευρολογος δεν βρήκε στα ηλεκτροεγκεφαλογράφηματα σπασμους αλλά συνεχίζουμε το keppra κι εμείς. Η μαγνητική μας ήταν άσχημη που έκανε όταν ήταν 2,5 μηνών...έδειξε λέπτυνση του φλοιού, διάταση της 3ης κοιλίας και λευκομαλακία με κύστες... πιστεύω θα κάνουμε σύντομα και Εργοθεραπεία και λογοθεραπεία κάποια στιγμή. Δεν ξέρω πώς θα εισάγουμε τις τροφές αφού δεν δείχνει ενδιαφέρον για πράγματα ιδιαίτερα. Η λέξη υπομονή και η αναμονή μας έχουν καταβάλει αρκετά...εσένα πως είναι το παιδάκι σου τώρα;

like4

Βρείτε ένα θέμα άμεσα!

Αφίσα της δράσης Μένουμε Ενωμένοι, μία πρωτοβουλία του noesi.gr για την εξ αποστάσεως υποστήριξη κατά την περίοδο της πανδημίας COVID-19.
✰ Ψηφιακή Αλληλεγγύη NOESI.gr
Η νόηση στο διαδίκτυο είναι μία κοινότητα μελών με Βιολόγια με προσωπικές εμπειρίες, που τροφοδοτούν συζητήσεις, και Οδηγούς, μία κοιτίδα γνώσης. Οι Ομάδες εμφανίζουν τα posts ανά τοποθεσία ή θέμα και η Αρχική τα πιο πρόσφατα.
Οδηγίες​ για να γράψετε "Βιολόγιο". Για να δημοσιεύσετε, μπείτε ως μέλος (Login). Μετά, από το μενού Πλοήγηση επιλέξτε Δημοσιεύστε νέο κείμενο. Επιλέξτε είδος ανάρτησης, συμπληρώστε τη φόρμα με κείμενο, πατήστε Ανάρτηση.