Πρωινό Πρόγραμμα Ενηλίκων Επαγγελματικής Κατάρτισης και Ένταξης από την "Πλοήγηση"

Εικόνα ΠΛΟΗΓΗΣΗ

Στόχος του προγράμματος είναι η επαγγελματική αποκατάσταση νεαρών ενηλίκων στο φάσμα του αυτισμού ή νεαρών με ψυχικές, νοητικές και άλλες δυσκολίες. Πρόκειται για ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα προετοιμασίας του ατόμου ώστε να μπορεί να ενταχθεί στο παραγωγικό κοινωνικό κομμάτι, να εργάζεται, να αμείβεται, πάντα με πλαισίωση από ειδικούς που θα τον συνοδεύουν σε όλη την πορεία.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει τα εξής:

  • Επαγγελματικό προσανατολισμό.
    [Ενημέρωση για τα επαγγέλματα και επισκέψεις σε επαγγελματικούς χώρους]
  • Επαγγελματική κατάρτιση.
    [Αγγλικά, Ηλεκτρονικοί υπολογιστές κ.α.]
  • Διασύνδεση με ιδιωτικούς και δημόσιους φορείς για επαγγελματική ένταξη.
  • Εξόδους 
    [ψυχαγωγικές, εξοικείωσης με χρήματα, δημόσιες υπηρεσίες και μέσα μαζικής μεταφοράς]
  • Βιωματικές δράσεις 
    [Role playing, Διαχείριση καθημερινότητας, Ομάδες Ανάπτυξης κοινωνικών Δεξιοτήτων]
  • Καλλιτεχνικά εργαστήρια.
    [Φωτογραφία, μουσική εικαστικά]

Μέσα από το πρόγραμμα οι συμμετέχοντες γνωρίζουν τον εαυτό τους και τις κλίσεις τους, δυναμώνουν ως προσωπικότητες και δουλεύουν χαρακτηριστικά που είναι απαραίτητα στην αγορά εργασίας όπως συνέπεια, ευγένεια, αποτελεσματικότητα. Επίσης, γνωρίζουν τα επαγγέλματα, τι τους αρέσει, τι μπορούν να καταφέρουν, επισκέπτονται επαγγελματικούς χώρους με ενδιαφέρον και μιλούν με εργαζόμενους. Παράλληλα καταρτίζονται σε κάποια βασικά αντικείμενα (αγγλικά, υπολογιστές), και με τη βοήθεια του προσωπικού φτιάχνουν το βιογραφικό τους.

Στο εξωτερικό κομμάτι του προγράμματος, επισκέπτονται επαγγελματικούς χώρους, εταιρίες, γραφεία, καταστήματα και μιλούν με εργοδότες και εργαζόμενους, ώστε να γνωρίσουν βιωματικά τα επαγγέλματα που τους ενδιαφέρουν. Επίσης, πραγματοποιούνται έξοδοι, ώστε οι νέοι να κοινωνικοποιούνται και να εξοικειώνονται με τα μέσα μαζικής μεταφοράς, τα χρήματα, συναλλαγές με δημόσιες υπηρεσίες  κ.λ.π. 

Μέσα από διασύνδεση με φορείς, η "Πλοήγηση" έχει στόχο την επαγγελματική αποκατάσταση, συνοδεύοντας τον ενήλικα στην εργασία του τον πρώτο καιρό και πλαισιώνοντάς τον για το υπόλοιπο διάστημα, κρατώντας παράλληλα επαφή με τον εκάστοτε εργοδότη ώστε να παρακολουθείται η πορεία του.

Επικοινωνία — Πληροφορίες

Το πρόγραμμα λειτουργεί στο χώρο της Πλοήγησης και εξωτερικά, κάθε Τετάρτη και Παρασκευή, ώρες 10:00 - 13:00. Οι εγγραφές έχουν ξεκινήσει και θα συνεχιστούν  έως και τις 10 Οκτωβρίου. Το μηνιαίο κόστος είναι 220 ευρώ.

ΠΛΟΗΓΗΣΗ
25ης Μαρτίου 8, Νέα Σμύρνη 17121

  • Τηλέφωνα: 2167001730 & 6939791352

Υπεύθυνες προγραμμάτων: Βασιλεία Κατσαούνου, Μαρία Παπαρδάκη.

Λογότυπο για τον εξειδικευμένο Πολυχώρο Πλοήγηση.

Γνωρίζετε την ΠΛΟΗΓΗΣΗ;

Η "Πλοήγηση" είναι μια αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία, που ιδρύθηκε τον Οκτώβριο του 2014. Απευθύνεται σε παιδιά, εφήβους και νέους με Διάχυτη Αναπτυξιακή Διαταραχή. Σκοπός του προγράμματος της "Πλοήγησης" είναι το κάθε άτομο να πάρει προσωπική ικανοποίηση και ευχαρίστηση μέσα από την συνεργασία και την επικοινωνία, να κάνει σχέσεις, να αναπτύξει πρωτοβουλία και αυτονομία.


Λογότυπο του Οδηγού διαταραχών του NOESI.grΜάθετε περισσότερα για την ΠΛΟΗΓΗΣΗ στον Οδηγό υπηρεσιών στη σελίδα www.noesi.gr/pronoise/ploigisi

Διαφήμιση — Ζητήστε προσφορά

Ψηφιακό Γραφείο ® NOESI.gr | Τι είναι και πώς λειτουργεί;

Εικόνα NOESI.gr

Ψηφιακό Γραφείο ® NOESI.gr.Το Ψηφιακό Γραφείο ® NOESI.gr βασίζονται σε μία διαδικτυακή πλατφόρμα τηλεργασίας, προσαρμοσμένη στον τομέα της υγείας και της εκπαίδευσης. Η πλατφόρμα παρέχει πρόσβαση σε εργαλεία που λειτουργούν εξ αποστάσεως, μέσω internet. Το Ψηφιακό Γραφείο μπορεί να συνδέεται και να υποστηρίζεται από τη Γραμματεία του NOESI.gr, ώστε να εμπλουτίζεται διαρκώς με νέο υλικό. Παρέχεται με την τεχνική υποστήριξη της Google.

Εφαρμογές του Ψηφιακού Γραφείου από το NOESI.gr.

Εικόνα συνδέσμου προς επίσκεψη.​ Μάθετε περισσότερα.

Τι είναι και τι παρέχει το Δίκτυο επαγγελματιών (SPECIALS)

Λογότυπο Δικτύου επαγγελματιών SPECIALS ® NOESI.gr.Επαναφέρουμε τον κατάλογο επαγγελματιών, γνωστό με τον διακριτικό τίτλο Δίκτυο SPECIALS®. Ένα δίκτυο διαπιστευμένων μελών εξειδικευμένων σε διάγνωση και αξιολόγηση, εκπαίδευση - αποκατάσταση, υποστήριξη - συμβουλευτική, στους τομείς της ειδικής αγωγής, υγείας και πρόνοιας.

Εικόνα συνδέσμου προς επίσκεψη.​ Μάθετε περισσότερα.
Εικόνα συνδέσμου προς επίσκεψη.​ Βρείτε επαγγελματία.

Διαφήμιση — Ζητήστε προσφορά
Η νόηση στο διαδίκτυο είναι μία κοινότητα μελών με Βιολόγια με προσωπικές εμπειρίες, που τροφοδοτούν συζητήσεις, και Οδηγούς, μία κοιτίδα γνώσης. Οι Ομάδες εμφανίζουν τα posts ανά τοποθεσία ή θέμα και η Αρχική τα πιο πρόσφατα.
Οδηγίες​ για να γράψετε "Βιολόγιο". Για να δημοσιεύσετε, μπείτε ως μέλος (Login). Μετά, από το μενού Πλοήγηση επιλέξτε Δημοσιεύστε νέο κείμενο. Επιλέξτε είδος ανάρτησης, συμπληρώστε τη φόρμα με κείμενο, πατήστε Ανάρτηση.