2 Απριλίου: Παγκόσμια Ημέρα Ενημέρωσης και Ευαισθητοποίησης για τον Αυτισμό - Ημερίδα και δράσεις ευαισθητοποίησης

Εικόνα ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΑΥΤΙΣΤΙΚΩΝ ΑΤΟΜΩΝ (Ε.Ε.Π.Α.Α.)
Δελτίο τύπου της Ελληνικής Εταιρείας Προστασίας Αυτιστικών Ατόμων
Κυρ, 02/04/2017 - 10:00

Η 2 Απριλίου έχει ορισθεί Παγκόσμια Ημέρα Ενημέρωσης και Ευαισθητοποίησης για τον Αυτισμό. Απευθύνεται σ’ ολόκληρη την κοινωνία, με απώτερο σκοπό την ενημέρωση, την γνώση και την επαφή με τα Άτομα που ανήκουν στο Φάσμα του Αυτισμού.

Τσεκούρα Αναστασία, Ψυχολόγος - Ειδική Παιδαγωγός (MSc)

Εικόνα NOESI.gr

Απόφοιτη του Τμήματος Ψυχολογίας (Παν/μιο Luton, Αγγλία), με μεταπτυχιακό (MSc) στην Ειδική Αγωγή – Εξειδίκευση σε παιδιά και εφήβους με νοητικές και σωματικές αναπηρίες (Παν/μιο Λονδίνου, Αγγλία), κάτοχος άδειας ασκήσεως επαγγέλματος Ψυχολόγου και εγγεγραμμένο μέλος του Πανελληνίου Συλλόγου Ψυχολόγων Ελλάδος και του British Psychological Society. Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια κοινωνικής ψυχιατρικής - παιδοψυχιατρικής, επιληψίας και αυτισμού. Είναι κάτοχος πτυχίου επάρκειας της Ελληνικής Νοηματικής Γλώσσας και του συστήματος της γραφής τυφλών Braille. Έχει πτυχίο επάρκειας διδασκαλίας της Αγγλικής γλώσσας καθώς και πτυχίο πληροφορικής (ECDL) και έχει λάβει μέρος ως ομιλήτρια σε τρία συνέδρια. Τέλος, έχει πιστοποίηση για τη χορήγηση του Ελληνικού Wisc Test III (εργαλείο αξιολόγησης για τη νοητική ικανότητα του παιδιού) και του Α΄ Τεστ Σχολικής Ετοιμότητας. Από το 2003 έχει εργαστεί σε διάφορους φορείς ατόμων με αναπηρία  (αυτισμό – σύνδρομα – νοητική υστέρηση – κώφωση – μαθησιακές δυσκολίες) ως ψυχολόγος και ειδική παιδαγωγός.

Ξεκίνησαν οι αιτήσεις για ένταξη νέων παιδιών στο Τμήμα Πρώιμης Παρέμβασης της ΕΛΕΠΑΠ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Εικόνα ΕΛΕΠΑΠ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Ξεκίνησαν οι αιτήσεις για ένταξη νέων παιδιών στο Τμήμα Πρώιμης Παρέμβασης της ΕΛΕΠΑΠ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ.Ξεκίνησαν οι αιτήσεις για την ένταξη νέων παιδιών στο Τμήμα Πρώιμης Εκπαιδευτικής και Θεραπευτικής Παρέμβασης της ΕΛΕΠΑΠ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ – Μονάδα Ειδικής Προσχολικής Αγωγής, για τη σχολική χρονιά 2017-2018. Σε κατάλληλα διαμορφωμένους χώρους παρέχεται ένα πρότυπο ολιστικό πρόγραμμα που στοχεύει στην γνωστική ανάπτυξη, στη ψυχοσυναισθηματική ωρίμανση και αποσκοπεί στη σχολική και κοινωνική ένταξη.

Το Δημαρχείο Χαλκίδας ανάβει μπλε φως για τον αυτισμό σε συνεργασία με το Ειδικό Νηπιαγωγείο Χαλκίδας

Εικόνα Zacharenia
Παγκόσμια Καμπάνια "Light It Up Blue - Άναψε Μπλε Φως" για τον Αυτισμό
Κυρ, 02/04/2017 - 09:00

Το Ειδικό Νηπιαγωγείο Χαλκίδας, σε συνεργασία με τον ΔΟΑΠΠΕΧ, φωτίζουν ΜΠΛΕ το κτίριο του Δημαρχείου (στην παραλία Χαλκίδας), στα πλαίσια της Παγκόσμιας Καμπάνιας "Light It Up Blue - Άναψε Μπλε Φως για τον Αυτισμό", με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Αυτισμού (2/4).

Την Κυριακή 2 Απριλίου 2017 στις 21.00 το βράδυ ανάβουμε μπλε φως για τον αυτισμό!

Υποστηρίζουμε τα άτομα με αυτισμό και το δηλώνουμε με κάθε τρόπο!

Δράση Ειδικού Νηπιαγωγείου Χαλκίδας για την Παγκόσμια Ημέρα Αυτισμού

Εικόνα Zacharenia
Δράση Ενημέρωσης - Ευαισθητοποίησης με την υποστήριξη του ΔΟΑΠΠΕΧ
Παρ, 31/03/2017 - 10:00

Δράση Ενημέρωσης - Ευαισθητοποίησης για την Παγκόσμια Ημέρα Αυτισμού (2 Απριλίου) την Παρασκευή 31 Μαρτίου 2017, στις 10:00 το πρωί, στην παραλία της Χαλκίδας, στο Στρογγυλό, θα συγκεντρωθούμε για να γνωριστούμε, να χορέψουμε, να τραγουδήσουμε και να γιορτάσουμε την Παγκόσμια Ημέρα Αυτισμού.

Δράση Ειδικού Νηπιαγωγείου Χαλκίδας για την Παγκόσμια Ημέρα Αυτισμού (02/04)

Πώς λειτουργεί το σύστημα διαχείρισης ιστότοπου (Webmaster)

Εικόνα NOESI.gr

Το σύστημα διαχείρισης του ιστότοπου www.noesi.gr (NOESI.gr Webmaster) σκοπεύει στη διαρκή αξιολόγηση αναρτήσεων, που περιέχουν πληροφορίες ιατρικής φύσης (συμβουλές), και λογαριασμών μελών, που δημιουργούνται

Ερµηνεία του σχεδίου της ανθρώπινης φιγούρας (παιδικό ιχνογράφημα) με βάση τους Κρότι & Μάνι (2003)

Εικόνα ΣΥΝΕΡΓΑΤΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ

Μικρό σχέδιο (διάσταση) δηλώνει χαµηλή αυτοεκτίµηση. Το παιδί φοβάται τη σύγκριση µε τους άλλους και το περιβάλλον του γενικότερα.

Αξιολόγηση σε Ιατροπαιδαγωγικό Κέντρο και στο ΚΕΔΔΥ

Εικόνα Μαρία

Καλημέρα. Ο γιος μου πηγαίνει Πέμπτη δημοτικού. Μετά από συζήτηση με τη δασκάλα έκανα αίτηση στο ΚΕΔΔΥ και στο Ιατροπαιδαγωγικό Κέντρο στην Ηπείρου. Στην Ηπείρου μου έκλεισαν ραντεβού τον Οκτώβρη, στο ΚΕΔΔΥ άγνωστο πότε.

Σε ποιο Ιατροπαιδαγωγικό μπορώ να απευθυνθώ;

Εικόνα Ελένη

Καλημέρα σας, θα ηθελα την βοηθειά σας στο πρόβλημα που αντιμετωπίζω. Πέρσι τέτοια αποχή είχαμε περάσει από το ιατροπαιδαγωγικό της Ν. Σμύρνης, όπου μια παιδοψυχολόγος υποτίθεται ότι θα εξέταζε το παιδί μου για να βγάλει μια διάγνωση. Η κυρία αυτή μόνο την είδε από μακρυά, δεν ασχολήθηκε καθόλου με την κόρη μου, δεν την πλησίασε δεν έκανε τίποτα. Εγώ έδωσα στην κόρη μου ένα παιχνίδι για να ασχοληθεί και γύρισε η κυρία αυτή και μου είπε ότι το παιδί μου είναι αυτιστικό και έκανα την πιο απλή ερώτηση, που μπορεί να κάνει μια μάνα όταν ακούει κάτι τέτοιο..

Σελίδες

Βρείτε ένα θέμα άμεσα!

Η νόηση στο διαδίκτυο είναι μία κοινότητα μελών με Βιολόγια με προσωπικές εμπειρίες, που τροφοδοτούν συζητήσεις, και Οδηγούς, μία κοιτίδα γνώσης. Οι Ομάδες εμφανίζουν τα posts ανά τοποθεσία ή θέμα και η Αρχική τα πιο πρόσφατα.
Οδηγίες​ για να γράψετε "Βιολόγιο". Για να δημοσιεύσετε, μπείτε ως μέλος (Login). Μετά, από το μενού Πλοήγηση επιλέξτε Δημοσιεύστε νέο κείμενο. Επιλέξτε είδος ανάρτησης, συμπληρώστε τη φόρμα με κείμενο, πατήστε Ανάρτηση.