Αξιολόγηση σε Ιατροπαιδαγωγικό Κέντρο και στο ΚΕΔΔΥ

Εικόνα Μαρία

Καλημέρα. Ο γιος μου πηγαίνει Πέμπτη δημοτικού. Μετά από συζήτηση με τη δασκάλα έκανα αίτηση στο ΚΕΔΔΥ και στο Ιατροπαιδαγωγικό Κέντρο στην Ηπείρου. Στην Ηπείρου μου έκλεισαν ραντεβού τον Οκτώβρη, στο ΚΕΔΔΥ άγνωστο πότε. Αυτό που θέλω να ρωτήσω είναι αν μπορώ να εξεταστώ και στα δύο γιατί η κυρία μου μου έκλεισε το ραντεβού στο ιατροπαιδαγωγικο κέντρο μου είπε ότι, αν εξεταστώ σε αυτούς, δεν μπορώ να πάω και στο ΚΕΔΔΥ.

Σχόλια

Τα ιατροπαιδαγωγικά κέντρα

Εικόνα Άγγελος Κουτουμάνος

Τα Ιατροπαιδαγωγικά Κέντρα, όπως και τα δημόσια Νοσοκομεία Παίδων, διαγιγνώσκουν την πάθηση ή διαταραχή, που ενδεχομένως έχει ένα παιδί. 

Τα Κέντρα Διάγνωσης Διαφοροδιάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕΔΔΥ), με βάση την πάθηση ή την διαταραχή που ενδεχομένως έχει ένα παιδί, γνωματεύουν ποιο είναι το κατάλληλο πλαίσιο φοίτησης.

Επομένως, αυτό που σας είπαν δεν έχει καμία βάση. Για την ακρίβεια, καλό θα ήταν να απευθυνθείτε τόσο στο Ιατροπαιδαγωγικό Κέντρο για το θέμα της διάγνωσης ή και σε ένα δημόσιο Νοσοκομείο Παίδων, όσο και στο ΚΕΔΔΥ για το θέμα των ειδικών εκπαιδευτικών αναγκών του παιδιού σας και το κατάλληλο πλαίσιο φοίτησης για να υποστηριχθεί ως μαθητής.

Παρακαλώ, όταν έχετε λίγο χρόνο, διαβάστε το άρθρο με τίτλο "Ποιες είναι οι αρμοδιότητες των ΚΕΔΔΥ;" από τον Οδηγό Υπηρεσιών του NOESI.gr στην ιστοσελίδα http://noesi.gr/pronoise/keddy-armodiotites.

Μπορώ να συνδράμω;

Το noesi.gr αξιοποιεί την κοινωνική συνεισφορά για να αναπτύξει ακόμη περισσότερο το μη κερδοσκοπικό έργο του, βάσει καταστατικού. Αν βλέπετε θετικά τη συμβολή του, μπορείτε να στηρίξετε την προσπάθεια. Δείτε πώς, παρακάτω.

ANANOESI ®

Δωρίστε χρόνο ομιλίας. Επισκεφτείτε ένα κατάστημα με είδη κινητής τηλεφωνίας και βάλτε χρόνο ανανέωσης ομιλίας π.χ. 10€, 20€ στα νούμερα:

WIND F2G 6907643701, 6907643658

COSMOTE 6984751366

Στείλετε γραμματόσημα. Αγοράσετε γραμματόσημα π.χ. 3€, 5€ κ.ο.κ. από ΕΛΤΑ, βάλτε τα μέσα σε φάκελλο και ταχυδρομήστε τον στη διεύθυνση: NOESI.gr — Μιστράλ 4 — Ν. Ψυχικό 154 51.

Καταθέσετε χρήματα. Δεχόμαστε χρηματικές δωρεές μέσω Alpha Bank. Επικοινωνήσετε από τη σελίδα noesi.gr/contact για πληροφορίες, αποδοχή δωρεάς και έκδοση απόδειξης.

Στείλετε χρήματα μέσω κάρτας. Αν χρησιμοποιείτε πιστωτική ή χρεωστική κάρτα, internet banking ή PayPal, χρησιμοποιήστε τον σύνδεσμο "Donate" για να κάνετε τη δωρεά του ποσού που θέλετε.

Στηρίξτε το NOESI.gr μέσω PayPal.

Στη σελίδα www.noesi.gr/ananoesi μπορείτε να διαβάσετε αναλυτικά για τους σκοπούς, που υποστηρίζονται δωρεάν από το noesi.gr.

Λαμβάνετε ...Nousletter; Εγγραφείτε στο ενημερωτικό δελτίο καταχωρώντας το E-mail σας εδώ.
Δείτε παλιά ...Nousletter!

Γιατί συντονίζουμε δίκτυα;

Στόχο του NOESI.gr αποτελεί η δικτύωση επαγγελματιών, φορέων, οικογενειών, ώστε να διευκολύνονται ενημέρωση, υποστήριξη και συμβουλευτική, με απώτερο σκοπό τη δια βίου μάθηση, την επαγγελματική κατάρτιση και εν γένει την κοινωνική ένταξη ευπαθών κοινωνικών ομάδων. Οι Ομάδες είναι γειτονιές. Ρωτήστε, αναζητήστε, ενημέρωστε.

Βρείτε μια "γειτονιά" εδώ.
 

Νέος Οδηγός "Προνόησε"!

Κυκλοφόρησε η τελευταία έκδοση του Οδηγού υπηρεσιών "Εκπαίδευση - Υγεία - Πρόνοια" Ελλάδας και Κύπρου από το NOESI.gr. Απευθύνεται σε γονείς, φοιτητές, εθελοντές, ιδιώτες επαγγελματίες και στελέχη εταιριών ή οργανισμών. Για να λάβετε ηλεκτρονικό δικό σας αντίγραφο δωρεάν, υποβάλλετε Αίτημα αποστολής Οδηγού υπηρεσιών.

Μάθετε περισσότερα εδώ.