Αξιολόγηση σε Ιατροπαιδαγωγικό Κέντρο και στο ΚΕΔΔΥ

Εικόνα Μαρία

Καλημέρα. Ο γιος μου πηγαίνει Πέμπτη δημοτικού. Μετά από συζήτηση με τη δασκάλα έκανα αίτηση στο ΚΕΔΔΥ και στο Ιατροπαιδαγωγικό Κέντρο στην Ηπείρου. Στην Ηπείρου μου έκλεισαν ραντεβού τον Οκτώβρη, στο ΚΕΔΔΥ άγνωστο πότε. Αυτό που θέλω να ρωτήσω είναι αν μπορώ να εξεταστώ και στα δύο γιατί η κυρία μου μου έκλεισε το ραντεβού στο ιατροπαιδαγωγικο κέντρο μου είπε ότι, αν εξεταστώ σε αυτούς, δεν μπορώ να πάω και στο ΚΕΔΔΥ.

Σχόλια

Τα ιατροπαιδαγωγικά κέντρα

Εικόνα Άγγελος Κουτουμάνος

Τα Ιατροπαιδαγωγικά Κέντρα, όπως και τα δημόσια Νοσοκομεία Παίδων, διαγιγνώσκουν την πάθηση ή διαταραχή, που ενδεχομένως έχει ένα παιδί. 

Τα Κέντρα Διάγνωσης Διαφοροδιάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕΔΔΥ), με βάση την πάθηση ή την διαταραχή που ενδεχομένως έχει ένα παιδί, γνωματεύουν ποιο είναι το κατάλληλο πλαίσιο φοίτησης.

Επομένως, αυτό που σας είπαν δεν έχει καμία βάση. Για την ακρίβεια, καλό θα ήταν να απευθυνθείτε τόσο στο Ιατροπαιδαγωγικό Κέντρο για το θέμα της διάγνωσης ή και σε ένα δημόσιο Νοσοκομείο Παίδων, όσο και στο ΚΕΔΔΥ για το θέμα των ειδικών εκπαιδευτικών αναγκών του παιδιού σας και το κατάλληλο πλαίσιο φοίτησης για να υποστηριχθεί ως μαθητής.

Παρακαλώ, όταν έχετε λίγο χρόνο, διαβάστε το άρθρο με τίτλο "Ποιες είναι οι αρμοδιότητες των ΚΕΔΔΥ;" από τον Οδηγό Υπηρεσιών του NOESI.gr στην ιστοσελίδα http://noesi.gr/pronoise/keddy-armodiotites.

Μπορώ να συνδράμω;

Το noesi.gr αξιοποιεί την κοινωνική συνεισφορά για να αναπτύξει ακόμη περισσότερο το μη κερδοσκοπικό έργο του, παρέχοντας κοινωνικές υπηρεσίες δωρεάν σε άτομα και οικογένειες από ευάλωτες κοινωνικές ομάδες όπως, επίσης, σε ειδικώς αναγνωρισμένα φιλανθρωπικά σωματεία και συλλόγους γονέων ή ΑμεΑ, βάσει καταστατικού. Αν βλέπετε θετικά τη συμβολή του, μπορείτε να στηρίξετε την προσπάθεια. Δείτε πώς, παρακάτω.

ANANOESI ®

Δωρίστε χρόνο ομιλίας. Επισκεφτείτε ένα κατάστημα με είδη κινητής τηλεφωνίας και βάλτε χρόνο ανανέωσης ομιλίας π.χ. 10€, 20€ στα νούμερα:

Στείλετε γραμματόσημα. Αγοράσετε γραμματόσημα π.χ. 3€, 5€, 10€ από ΕΛΤΑ, βάλτε τα μέσα σε φάκελλο και ταχυδρομήστε τον στη διεύθυνση: NOESI.gr -- Μιστράλ 4 -- Ν. Ψυχικό 154 51.

Καταθέσετε χρήματα. Δεχόμαστε χρηματικές δωρεές μέσω Alpha Bank. Επικοινωνήσετε από τη σελίδα noesi.gr/contact για πληροφορίες, αποδοχή δωρεάς και έκδοση απόδειξης.

Στείλετε χρήματα μέσω κάρτας. Αν χρησιμοποιείτε πιστωτική ή χρεωστική κάρτα, internet banking ή PayPal, χρησιμοποιήστε τον σύνδεσμο "Donate" για τη δωρεά σας.

Στηρίξτε το NOESI.gr μέσω PayPal.

Μάθετε περισσότερα! Στη σελίδα www.noesi.gr/ananoesi διαβάστε αναλυτικά για τους σκοπούς που υποστηρίζονται δωρεάν από το noesi.gr.

Λαμβάνετε το ...Nousletter; Εγγραφείτε στο ενημερωτικό δελτίο καταχωρώντας το E-mail σας παρακάτω.
Δείτε παλιά ...Nousletter!

Γιατί συντονίζουμε δίκτυα;

Στόχο του NOESI.gr αποτελεί η δικτύωση επαγγελματιών, φορέων και οικογενειών, ώστε να διευκολύνονται η ενημέρωση, η υποστήριξη και η συμβουλευτική με απώτερο σκοπό τη δια βίου μάθηση, την επαγγελματική κατάρτιση και εν γένει την κοινωνική ένταξη ευπαθών κοινωνικών ομάδων. Οι Ομάδες είναι "γειτονιές" πανελλαδικά. Ενημερώστε, ρωτήστε, αναζητήστε.

Βρείτε μια "γειτονιά" εδώ.
 

Νέος Οδηγός "Προνόησε"!

Κυκλοφόρησε ο Οδηγός υπηρεσιών "Εκπαίδευση - Υγεία - Πρόνοια" σε Ελλάδα και Κύπρο, με τον διακριτικό τίτλο "Προνόησε". Διατίθεται δωρεάν σε ηλεκτρονική ή έντυπη έκδοση. Απευθύνεται σε γονείς, φοιτητές, εθελοντές, ιδιώτες επαγγελματίες και στελέχη εταιριών ή οργανισμών. Λάβετε την αναλυτική πανελλαδική έκδοση ή την έκδοση ...τσέπης της περιοχής σας!

Μπορώ να συνδράμω τον Οδηγό;