iDance #2 | Inclusive Dance Convention (μτφ. Συνέδριο για την Προσβασιμότητα στον Χορό)

Εικόνα Vera Petmeza
Διαδραστικό Συνέδριο Χορός & Εκπαίδευση στη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση
Κυρ, 02/12/2018 - 11:30

Για δεύτερη συνεχή χρονιά, καλεσμένοι από την Ελλάδα και την υπόλοιπη Ευρώπη συζητούν, ενημερώνουν και εκπαιδεύουν άτομα με και χωρίς αναπηρία πάνω στις απεριόριστες δυνατότητες και την προσβασιμότητα του σύγχρονου χορού.

Στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος iDance, η Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση οργανώνει για δεύτερη χρονιά ένα εξωστρεφές, διαδραστικό συνέδριο που καταρρίπτει στερεότυπα και προτείνει καινοτόμες πρακτικές για να απογειώσει, σωματικά και ψυχικά, χορευτές με και χωρίς αναπηρία στις 2 Δεκεμβρίου 2018.

Party μου, σου, του, για όοοοοολα τα παιδιά!

Εικόνα Άγγελος Κουτουμάνος
Ένα party με δημιουργικό παιχνίδι για παιδιά, ένα απόγευμα με ...νόημα, για να γνωριστούμε από κοντά όλοι, μικροί – μεγάλοι. Σα στο σπίτι σας!
Πέμ, 20/12/2018 - 17:30

Το NOESI.gr οργανώνει party — με ομάδες παιχνιδιού για όλα τα παιδιά! Ξέρετε ότι το εννοούμε όταν λέμε όοοοοολα τα παιδιά. Η εκδήλωση αυτή εντάσσεται στις δράσεις με τον διακριτικό τίτλο Νοοτοπία (?) που αφορούν την οργάνωση παιδότοπων για τα παιδιά με ή χωρίς αναπηρία, χωρίς καμία άλλη διάκριση.

Έτοιμο το δέντρο!

Παιδιά, κουμπιά! Ελάτε στο party μου ...σου... του, για όοοοοολα τα παιδιά!

Δ.Α.Δ.Α.Α. (ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΙΑ ΔΑΔ - ΑΥΤΙΣΜΟ - ΑΣΠΕΡΓKΕΡ)

Εικόνα ΠΡΟΝΟΗΣΕ

Ο Σύλλογος γονέων, κηδεμόνων και φίλων, παιδιών και ενηλίκων με Διάχυτη Αναπτυξιακή Διαταραχή, Αυτισμό & Asperger (Δ.Α.Δ.Α.Α.) ιδρύθηκε το 2016 με έδρα την Κομοτηνή, με σκοπό την παροχή στήριξης στα αυτιστικά άτομα και το οικογενειακό τους περιβάλλον στο νομό Ροδόπης αλλά και ευρύτερα στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Ποιος φροντίζει για το www.noesi.gr σήμερα;

Εικόνα NOESI.gr

Druplicon – Λογότυπο NOESI.gr.Λίγοι άνθρωποι έχουν φροντίσει κατά καιρούς το www.noesi.gr τόσο πολύ όσο μερικοί. Θυμηθείτε, ξεκινήσαμε το 2004, τα έχουμε τα χρονάκια μας!

Κάνουμε αυτή την ανάρτηση, σήμερα, για να σηματοδοτήσουμε κάτι νέο, που υλοποιείται με την τεχνική υποστήριξη της Pelagus.

Tip!

Δείτε αυτό το άρθρο ή ψάξτε στις σελίδες μας να βρείτε την ένδειξη "Επιλέξτε θέμα". Πατήστε σε αυτά που σας λέει η καρδιά σας. Πιστεύουμε ότι θα εκπλαγείτε!

Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση (Επικράτεια)

Εικόνα ΠΡΟΝΟΗΣΕ

Στη χώρα μας οι Σχολικές Μονάδες Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης (Σ.Μ.Ε.Α.Ε.) αντιστοιχούν σε:

  • Γυμνάσια Ειδικής Αγωγής
  • Γυμνάσια Ειδικής Αγωγής με Λυκειακές Τάξεις
  • Ενιαία Ειδικά Επαγγελματικά Γυμνάσια – Λύκεια (πρώην Τ.Ε.Ε. Ειδικής Αγωγής)
  • Λύκεια Ειδικής Αγωγής
  • Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. (Εργαστήρια Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης)

Ειδικός Παιδαγωγός για κατ' οίκον μελέτη μαθήτριας με δυσλεξία (Λυκόβρυση)

Εικόνα Carer

Αναζητούμε ειδικό παιδαγωγό για αποκατάσταση μέτριου βαθμού δυσλεξίας σε μαθήτρια έκτης δημοτικού. Χρόνος απασχόλησης 2 ώρες την εβδομάδα. Περιοχή: Λυκόβρυση. Ωράριο: Πρόκειται για μεσημεριανή / απογευματινή (ενδεχομένως και ακόμη και μετά τις 8 μ.μ.) εργασία — κατ' οίκον, μετά το σχολείο  — και Σαββατοκύριακο.

Η αγγελία διακινήθηκε προς τα διαπιστευμένα μέλη στις 27/11/2018.

Το σχολείο της συμπερίληψης, μια πρόκληση για τις σύγχρονες κοινωνίες

Εικόνα Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος
Ο σύλλογος APAJH, το φεστιβάλ κινηματογράφου The Extraordinary Film Festival, πανεπιστημιακοί, εκπαιδευτικοί, ειδικοί παιδαγωγοί σε διάλογο
Δευ, 03/12/2018 - 18:00

Κύκλος «Διαχείριση της διαφορετικότητας στο σχολείο»

Στροφή στο σχολείο της συμπερίληψης: από την ευαισθητοποίηση στην εφαρμογή

03.12.2018, 18.00΄| Auditorium Theo Angelopoulos – Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος (Σίνα 31 - Αθήνα)

Η συνάντηση αυτή διοργανώνεται σε συνεργασία με το πρόγραμμα Erasmus + KA2 Στροφή στο σχολείο της συμπερίληψης που συντονίζει ο Σύλλογος Ενηλίκων και Νέων Ατόμων με Αναπηρία του Lot (Γαλλία). Το ευρωπαϊκό πρόγραμμα «Στροφή» περιλαμβάνει 10 εταίρους σε 7 ευρωπαϊκές χώρες.

Το σχολείο της συμπερίληψης, μια πρόκληση για τις σύγχρονες κοινωνίες στις 03/12/2018.

Ο σύλλογος APAJH, το φεστιβάλ κινηματογράφου The Extraordinary Film Festival, πανεπιστημιακοί, εκπαιδευτικοί, ειδικοί παιδαγωγοί σε διάλογο.

Έχω 2 κορίτσια 20 χρόνων που έχουν διαγνωστεί με Άσπεργκερ

Εικόνα Anonymous

Έχω 2 κορίτσια 20 χρόνων φοιτητριες που έχουν διαγνωστεί με Άσπεργκερ και διπολική διαταραχή. Κανουν συνεχώς απόπειρες αυτοκτονίας με αποτέλεσμα να γινονται νοσηλιες. Πώς μπορούμε να αποφύγουμε τις νοσηλείες οργανώνοντας ένα πλάνο εξωτερικης βασης;

Νοοτοπία 2018 ® Ετοιμάζουμε το Party μου ...σου ...του!

Εικόνα Άγγελος Κουτουμάνος

Λογότυπο της Giochi Preziosi, την ευχαριστούμε θερμά για τα παιχνίδια που έστειλε στο NOESI.gr.Ευχαριστούμε θερμά τη ‪‎GiochiPreziosi‬ Hellas για τη δωρεά της με ένα σωρό ...κουτιά, ώστε και φέτος να φροντίσουμε οι μικροί θησαυροί της να πιάσουν τόπο ...εννοείται στα χέρια των μεγάλων θησαυρών του www.noesi.gr όοοοοολα τα παιδιά! 

Έρχεται Party μου ...σου ...του 2018!

Τα παιχνίδια της Giochi Preziosi μόλις έφτασαν στο NOESI.gr.

Ετοιμάζουμε ένα μεγάλο party – παιδότοπο για τους μικρούς φίλους της κοινότητας της νόησης στο διαδίκτυο, αξιοποιώντας την πολύτιμη δωρεά της Giochi Preziosi! Οργανώνουμε έναν παιδότοπο, σε εσωτερικό χώρο, σα στο σπίτι σας! Και βάλαμε τα μεγάλα μέσα, για τον σχεδιασμό, με λίγη βοήθεια από τα "Παιδιά, κουμπιά!"

Να το λέμε "νοοτοπία" όταν βρισκόμαστε;
Και "νοοτροπία" όταν βρίσκουμε τον τρόπο!

✰ Οδηγός Οικογένειας με Άτομα με Αναπηρία

Εικόνα NOESI.gr

Ένα διαρκώς επανερχόμενο αίτημα των οικογενειών στο Πρόγραμμα ΠΡΟΝΟΗΣΕ+© ("ΠΡΟΝΟΗΣΕ ΚΙ ΕΣΥ") είναι να καταρτιστεί ένας Οδηγός για όλες τις παροχές που σχετίζονται με τα παιδιά με αναπηρία.

Σελίδες

Βρείτε ένα θέμα άμεσα!

Η νόηση στο διαδίκτυο είναι μία κοινότητα μελών με Βιολόγια με προσωπικές εμπειρίες, που τροφοδοτούν συζητήσεις, και Οδηγούς, μία κοιτίδα γνώσης. Οι Ομάδες εμφανίζουν τα posts ανά τοποθεσία ή θέμα και η Αρχική τα πιο πρόσφατα.
Οδηγίες​ για να γράψετε "Βιολόγιο". Για να δημοσιεύσετε, μπείτε ως μέλος (Login). Μετά, από το μενού Πλοήγηση επιλέξτε Δημοσιεύστε νέο κείμενο. Επιλέξτε είδος ανάρτησης, συμπληρώστε τη φόρμα με κείμενο, πατήστε Ανάρτηση.