Διερεύνηση επιπέδων, στρες, κατάθλιψης και ψυχικής ανθεκτικότητας σε γονείς παιδιών που έχουν διαγνωστεί με Διαταραχή του Φάσματος του Αυτισμού

Εικόνα NOESI.gr

Οι γονείς παιδιών με ΔΑΦ παίζουν τον κύριο ρόλο στην ανατροφή και εκπαίδευση τους με λίγη στήριξη από τους κοινωνικούς φορείς, και ενώ παράλληλα ανατρέφουν την υπόλοιπη οικογένεια (Seltzer, Shattuck, Abbeduto, & Greenberg, 2004). Ανάλογα με τη συμπτωματολογία των παιδιών τους απαιτείται από τους γονείς να παίξουν ενεργό ρόλο για την κάλυψη βασικών αναγκών, την εκπαίδευση και την κοινωνικοποίηση. Μεγαλύτερα επίπεδα σοβαρότητας των συμπτωμάτων της αυτιστικής διαταραχής σχετίζονται με υψηλότερα επίπεδα στρες και κατάθλιψης των γονέων που οξύνονται με την έλλειψη επαρκών δικτύων στήριξης της οικογένειας (Davis & Carter, 2008˙ Ingersoll & Hambrick, 2011). Σήμερα, η διεθνής κοινότητα έχει αναγνωρίσει την επιτακτική ανάγκη έρευνας τρόπων υποστήριξης των γονιών παιδιών με ΔΑΦ  και έχει θέσει ως προτεραιότητα τη διερεύνηση των ιδιαίτερων δυσκολιών που αντιμετωπίζουν (Autistica, 2016) . 

Η παρούσα έρευνα εστιάζει στη μελέτη της ψυχικής υγείας των γονιών παιδιών με ΔΑΦ (πληθυσμός στόχος). Συγκεκριμένα, θα καταγραφούν τα επίπεδα άγχους, κατάθλιψης και η ψυχική ανθεκτικότητα των γονιών παιδιών με ΔΑΦ με στόχο α) να καταγράφει με τρόπο έγκυρο και αξιόπιστο την εμπειρία των γονιών β) να συλλεγούν δεδομένα στον Ελληνικό χώρο τα οποία θα είναι συγκρίσιμα με τα αντίστοιχα διεθνών ερευνών γ) να διερευνηθούν διαμεσολαβητικοί παράγοντες (ενδοατομικοί ή περιβαλλοντικοί), οι οποίοι μπορεί να επηρεάζουν θετικά ή αρνητικά την ψυχική υγεία των γονιών παιδιών με ΔΑΦ και, τέλος, δ) να καταγράφουν οι πηγές στήριξης, προσωπικές, κοινοτικές ή κρατικές του ανωτέρω πληθυσμού. Μακροπρόθεσμος στόχος της παρούσας έρευνας είναι να συνδράμει στην καλύτερη κατανόηση των δυσκολιών που αντιμετωπίζει ο πληθυσμός στόχος και την ανάλογη ανάπτυξη προγραμμάτων και παρεμβάσεων στήριξής του. Τέλος, η συστηματική καταγραφή αυτών των παραγόντων θα εμβαθύνει την κατανόηση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν άτομα που ζουν με χρόνια αντιξοότητα.

Παράλληλη στήριξη μαθητή με ΔΑΦ νηπιαγωγείο (Μοσχάτο)

Εικόνα NOESI.gr

Ζητείται παράλληλη στήριξη σε νηπιαγωγείο στο Μοσχάτο για μαθητή στο φάσμα, πολύ λειτουργικό. Άμεση συνεργασία

Η αγγελία διακινήθηκε προς τα διαπιστευμένα μέλη στις 26/02/2019

Παιδαγωγός για μελέτη μαθητή 10 ετών με σύνδρομο Down (Λαμία)

Εικόνα NOESI.gr

Ζητείται παιδαγωγός ή ειδικός παιδαγωγός για διάβασμα παιδιού 10 ετών με σύνδρομο Down. Περιοχή: Λαμία.

Η αγγελία θα διακινηθεί προς τα διαπιστευμένα μέλη στις 25/02/2019

Παρουσίαση της ομάδας Έργου του Προγράμματος "ΧΑΡΤΑ ΠΡΟΝΟΗΣΕ+©"

Εικόνα ΠΡΟΝΟΗΣΕ

Το Πρόγραμμα με τον διακριτικό τίτλο «ΠΡΟΝΟΗΣΕ+©» (διαβάζεται "ΠΡΟΝΟΗΣΕ ΚΙ ΕΣΥ") αφορά τη μελέτη των αναγκών των ωφελούμενων στον τομέα της Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης, σε όλο το φάσμα της παιδικής ηλικίας. Το Πρόγραμμα χρηματοδοτείται αποκλειστικά από την Περιφέρεια Αττικής, στο πλαίσιο των δράσεων για την παιδική προστασία. Ακολουθεί η παρουσίαση των μελών της ομάδας Έργου (αλφαβητικά).

  1. Κορδέλλα Μαγδαληνή Νικόλ, Λογοθεραπεύτρια
  2. Κουτουμάνος Άγγελος, Κοινωνικός Λειτουργός (Συντονιστής Έργου – NOESI.gr)
  3. Μπογιατζόγλου Νατάσα, Ψυχολόγος
  4. Παπαδοπούλου Ξένη, Δασκάλα – Ειδική Παιδαγωγός
  5. Τουρλίδας Δημήτρης, Κοινωνιολόγος
  6. Τσακού Ελένη, Ψυχολόγος

Δείτε αναλυτικά τα προφίλ των μελών της ομάδας Έργου.

Παράλληλη στήριξη κοριτσιού σε προνήπιο (Κυψέλη, 2019-2020)

Εικόνα NOESI.gr

Αναζητούμε για το σχολικό έτος 2019-2020 παράλληλη στήριξη για μαθήτρια, που θα φοιτήσει στα προνήπια. Το κορίτσι έχει με νοητική καθυστέρηση και λεκτική δυσπραξία. Απαραίτητα προσόντα η όρεξη, το κέφι και η αγάπη για τα παιδιά! Περιοχή: Κυψέλη.

Η αγγελία διακινήθηκε προς τα διαπιστευμένα μέλη στις 02/03/2019

Ερώτηση για το επίδομα για παιδί με αυτισμό

Εικόνα Eirini Stau

Καλησπερα σας, επειδη γενικα με το διαδυκτιο δεν τα πηγαινω και πολυ καλα.. Δεν ξερω αν την απορια μου την δημοσιευσα στο σωστο μερος... Έγινα μελος σε αυτη την σελιδα για να ρωταω τις αποριες μου, να μοιραζομαι τις σκεψεις μου, να ενημερωνομαι, να συμβουλευομαι... Ηθελα να ρωτησω το εξης εχω ενα αγορι 11 χρονων εχει διαγνωστει με διαχυτες αναπτυξιακες διαταραχες, στο φασμα του αυτισμου απο 6 ετων εχουμε χαρτια απο δημοσιο νοσοκομειο οτι ειναι μη αναστρεψιμο κ.τ.λ. καναμε τεστ νοημοσυνης και μας  βγηκε 76 εχω ακουσει για ενα επιδομα που δινουν αλλα ποτε δεν δεχτηκα να το κανω...

ΕΨΥΠΕΑ

Εικόνα ΠΡΟΝΟΗΣΕ

Η Εταιρεία Ψυχικής Υγείας Παιδιού και Εφή­βου Αιτωλοακαρνα­νίας (Ε.Ψ.Υ­.Π.Ε.Α.) ιδρύ­θηκε ως επιστημονικό Σωματείο, με έδρα το Μεσολόγγι, και λειτουργεί ως μη κερδοσκοπικός οργανισμός (ΜΚΟ). Παρέχει υπηρεσίες διάγνωσης και πρώιμης παρέμβασης. Παράλληλα, λει­τουργεί Κέντρο Ημέρας για παιδιά με αναπτυξιακές διαταραχές τα απογεύματα και τα Σάββατα. Έχει αναπτύξει ιδιαίτερη δράση και στους τομείς της ευαισθητοποίησης της κοινότητας και την εκπαίδευση και κατάρτιση επαγγελματιών και γονέων.

Το NOESI.gr επισκέφτηκε το Κέντρο Ημέρας της ΕΨΥΠΕΑ στις 22/10/2011.

✰ Συνάντηση γνωριμίας για διαπιστευμένα μέλη και υποψήφια διαπιστευμένα μέλη

Εικόνα ΣΥΝΕΡΓΑΤΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ
Ως διαπιστευμένο μέλος, μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε αγγελίες, να καταχωρήσετε το βιογραφικό σας στον κατάλογο επαγγελματιών, να συμμετέχετε στις συνεργατικές ομάδες, να ενταχθείτε στην ομάδα της νόησης στο διαδίκτυο κ.ά.
Τρί, 17/09/2019 - 18:30

Έχεις σκεφτεί τη δυνατότητα να συνεργαστείς με την ομάδα NOESI.gr, σε έναν χώρο ανοιχτό σε νέους ανθρώπους, νέες ιδέες, νέα project, πέρα από τα συνηθισμένα;

Αν θέλεις να έρθεις στην επόμενη συνάντηση για να δεις τις δυνατότητες, που παρέχουμε σε επαγγελματίες να συνεργαστούν για έναν κοινό σκοπό, την ανάπτυξη διαδραστικών υπηρεσιών για οικογένειες ενήλικες με αναπηρία και μαθητές με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες.

Σε έναν συνεργατικό χώρο, στο κέντρο της Αθήνας (Μοναστηράκι).

Σελίδες

Βρείτε ένα θέμα άμεσα!

Η νόηση στο διαδίκτυο είναι μία κοινότητα μελών με Βιολόγια με προσωπικές εμπειρίες, που τροφοδοτούν συζητήσεις, και Οδηγούς, μία κοιτίδα γνώσης. Οι Ομάδες εμφανίζουν τα posts ανά τοποθεσία ή θέμα και η Αρχική τα πιο πρόσφατα.
Οδηγίες​ για να γράψετε "Βιολόγιο". Για να δημοσιεύσετε, μπείτε ως μέλος (Login). Μετά, από το μενού Πλοήγηση επιλέξτε Δημοσιεύστε νέο κείμενο. Επιλέξτε είδος ανάρτησης, συμπληρώστε τη φόρμα με κείμενο, πατήστε Ανάρτηση.