Επιδόματα αναπηρίας και οικονομική ενίσχυση

Εικόνα Fani Voulgari

Καλησπέρα σας, θα ήθελα να μάθω εάν θα μπουν τα επιδόματα αναπηρίας η οικονομική ενίσχυση. Όχι του μηνός, εννοώ τα επιπλέον που δικαιούμαστε από το κράτος!!!!????

Τα προβλήματα μεγαλώνοντας μεγαλώνουν κι αυτά

Εικόνα Athanasios Giantsidhs

Γεια σας. Mετα απο πολυ καιρο παλι γραφω. Το κοριτσακι της φωτογραφιας εγινε σημερα 15 χρόνων. Τα προβληματα μεγαλωνοντας μεγαλωνουν και αυτα. Δεν κοιμαται τα βράδια. Και κινειται συνέχεια κάνοντας ζημιές, πετάει πραγματα και ειμαστε στο πόδι και οι δυο μας με τη γυναίκα μου. Ειμαστε σε απογνωση. Οι αγωγές που παίρνει τωρα Aloperidine και Ability δεν την κανουν τιποτα. Έχουμε παει σε πολλους γιατρους, αλλα αποτελεσμα αρνητικο. Μα καποιος γονεας εχει το ιδιο θεμα ας απαντησει εδω στο site. Ευχαριστω!!

Ζητείται Ψυχίατρος- Χαμόγελο του Παιδιού

Εικόνα "ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ"

Ζητείται Ψυχίατρος από κοινοτική δομή που παρέχει δωρεάν εξατομικευμένες κλινικές υπηρεσίες ψυχικής υγείας με σκοπό την ψυχοκοινωνική αποκατάσταση των παιδιών και εφήβων θυμάτων κακοποίησης/παραμέλησης/ενδοοικογενειακής βίας ή έκθεσης σε ακραίες τραυματικές συνθήκες, καθώς και συμβουλευτική στήριξη των οικογενειών τους.


Κύρια καθήκοντα και αρμοδιότητες

Ζητείται Παιδοψυχίατρος- Χαμόγελο του Παιδιού

Εικόνα "ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ"

Ζητείται Παιδοψυχίατρος από κοινοτική δομή που παρέχει δωρεάν εξατομικευμένες κλινικές υπηρεσίες ψυχικής υγείας με σκοπό την ψυχοκοινωνική αποκατάσταση των παιδιών και εφήβων θυμάτων κακοποίησης/παραμέλησης/ενδοοικογενειακής βίας ή έκθεσης σε ακραίες τραυματικές συνθήκες καθώς και συμβουλευτική στήριξη των οικογενειών τους.
Απαραίτητα τυπικά προσόντα:

Προκηρύξεις για θέσεις εργασίας Λογοθεραπευτή και Εργοθεραπευτή στο Ίδρυμα Κοινωνικής Εργασίας (Χατζηπατέρειο)

Εικόνα IΚΕ — ΧΑΤΖΗΠΑΤΕΡΕΙΟ ΚΑΣΠ

Λογότυπο.Το Ίδρυμα Κοινωνικής Εργασίας στα πλαίσια της υλοποίησης της πράξης με τίτλο: «ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΟΛΙΣΤΙΚΗΣ ΠΑΡΟΧΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΣΕ ΠΑΙΔΙΑ ΜΕ ΕΓΚΕΦΑΛΙΚΗ ΠΑΡΑΛΥΣΗ ΚΑΙ ΣΥΝΟΔΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ», με κωδικό ΟΠΣ 5002481, του Εθνικού Στρατηγικού Πλαισίου Αναφοράς (ΕΣΠΑ) για την προγραμματική περίοδο 2014-2020, Επιχειρησιακού Προγράμματος «Αττική 2014-2020», προκηρύσσει την πλήρωση των ακόλουθων θέσεων, με σχέση Εργασίας Ορισμένου Χρόνου, πλήρους απασχόλησης:

  • Εργοθεραπευτή/τρια 
  • Λογοθεραπευτή/τρια

Ζητείται Φιλόλογος με πιστοποιημένες γνώσεις στην ειδική αγωγή

Εικόνα "ΝΟΗΜΑΘΗΣΗ"

Ζητείται Φιλόλογος με πιστοποιημένες γνώσεις στην ειδική αγωγή (κάτοχος Μεταπτυχιακού στην ειδική αγωγή ή κάτοχος πιστοποιητικού σεμιναρίων εξειδίκευσης στην ΕΑΕ διαρκείας 400 ωρών), για πλαισίωση μαθητών στο καθημερινό εβδομαδιαίο πρόγραμμα τους (μελέτη και ειδικό παιδαγωγικό). Απαραίτητη προϋπόθεση μπλοκ παροχής υπηρεσιών. Κέντρο ανάπτυξης παιδιού "Νοημάθηση". Αποστολή βιογραφικού: noimathisi@gmail.com

Include Art / A dialogue on paths of artistic equity

Εικόνα "ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ" Εργαστήρι Ειδικής Αγωγής
Διαδικτυακή Διημερίδα από το Εργαστήρι Ειδικής Αγωγής Μαργαρίτα
Πέμ, 03/12/2020 - 10:15

Το Εργαστήρι Ειδικής Αγωγής ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ διοργανώνει Διαδικτυακή Διημερίδα με τίτλο “Include Art | A dialogue on paths of artistic equity” που θα πραγματοποιηθεί στις 3 και 4 Δεκεμβρίου 2020 μέσω της πλατφόρμας Zoom.

Ενόψει των Χριστουγέννων, οι μαθητές παίρνουν τον λόγο με τις κάρτες της αγάπης μας!

Ενόψει των Χριστουγέννων, οι μαθητές παίρνουν τον λόγο με τις κάρτες της αγάπης μας!

Εικόνα NOESI.gr

Σας προσκαλούμε να συμμετέχετε σε μία πολύ σημαντική και όμορφη πρωτοβουλία εκπαιδευτικών ειδικής αγωγής.

Στόχος μας να γεμίσουν χρώματα και ευχές τα νοσοκομεία της πόλης μας. Ενεργοποιούμε τους μαθητές μας, ετοιμάζουμε όλοι μαζί κάρτες και ζωγραφιές με ευχές και κοινωνικά μηνύματα, τις προωθούμε στις κοινωνικές υπηρεσίες των νοσοκομείων της πόλης μας. Μάθετε περισσότερα.

Σχολικό άγχος

Εικόνα Ξανθή Χαρίτου

Ζούμε σε μια κοινωνία απαιτητική και τα παιδιά έρχονται αντιμέτωπα από μικρή ηλικία με ένα σωρό προκλήσεις και απαιτήσεις στις οποίες δεν μπορούν να αντεπεξέλθουν. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να είναι φορτισμένα ψυχολογικά με άγχος, κάτι που θα έπρεπε να μην υφίσταται, ιδιαίτερα σε τόσο μικρές ηλικίες.

Όταν λέμε άγχος εννοούμε μια δυσάρεστη κατάσταση που βιώνουν οι άνθρωποι όταν έρχονται αντιμέτωποι με ένα δυσάρεστο συμβάν. Είναι μια έννοια που χρησιμοποιούμε για να περιγράψουμε κάθε κατάστασης ψυχικής υπερφόρτωσης, εσωτερικής έντασης και έντονης ανησυχίας. Έχει σχέση με το αβέβαιο, άδηλο και αβέβαιο μέλλον, με τις ραγδαίες εξελίξεις, ατομικές αλλά και κοινωνικές. Είναι μια φυσιολογική αντίδραση σωματική και ψυχική απέναντι σε δύσκολες καταστάσεις που είναι στρεσογόνες και προϋποθέτουν έναν όγκο απαιτήσεων που πρέπει να υλοποιηθούν. Το σχολικό άγχος με τη σειρά του, είναι κάτι που βιώνουν πολλά παιδιά.

Οι πιεστικές καταστάσεις και οι ασφυκτικές συνθήκες εργασίας των σχολείων υπονομεύουν τη ψυχική υγεία των παιδιών και τα κάνουν αγχώδη, νευρωσικά, καταπιεσμένους παπαγάλους χωρίς αποκλίνουσα, δημιουργική σκέψη. Καλούμαστε γονείς και εκπαιδευτικοί να τα βοηθήσουμε να ξεπεράσουν το σχολικό άγχος. Διαβάστε για τις αιτίες του σχολικού άγχους.

Αναζητούμε κοπέλα για παράλληλη στήριξη για κορίτσι 3 ετών με ΔΑΦ (Μοσχάτο)

Εικόνα Παναγιώτα

Αναζητούμε άμεσα κοπέλα για παράλληλη στήριξη στον παιδικό σταθμό και δημιουργική απασχόληση για κορίτσι 3 ετών με ΔΑΦ, υψηλής λειτουργικότητας, για 4ωρη εργασία (καθημερινές 09:00 – 13:00), περιοχή Μοσχάτο. Απαραίτητες γνώσεις στην ειδική αγωγή. Κατά προτίμηση ειδικός παιδαγωγός (λογοθεραπευτής, ψυχολόγος, εργοθεραπευτής, ειδικός πρώιμης παρέμβασης). Θα εκτιμηθεί προηγούμενη εμπειρία με παιδιά με αυτισμό και δελτίο παροχής υπηρεσιών.

Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σελίδες

Βρείτε ένα θέμα άμεσα!

Η νόηση στο διαδίκτυο είναι μία κοινότητα μελών με Βιολόγια με προσωπικές εμπειρίες, που τροφοδοτούν συζητήσεις, και Οδηγούς, μία κοιτίδα γνώσης. Οι Ομάδες εμφανίζουν τα posts ανά τοποθεσία ή θέμα και η Αρχική τα πιο πρόσφατα.
Οδηγίες​ για να γράψετε "Βιολόγιο". Για να δημοσιεύσετε, μπείτε ως μέλος (Login). Μετά, από το μενού Πλοήγηση επιλέξτε Δημοσιεύστε νέο κείμενο. Επιλέξτε είδος ανάρτησης, συμπληρώστε τη φόρμα με κείμενο, πατήστε Ανάρτηση.