Κοχλιακά εμφυτεύματα σε παιδί 7μιση ετών

Εικόνα Mestiz

Γεια σας, σας παρακαλω θα ήθελα τη βοήθειά σας..όποιος μπορεί να με βοηθήσει.. Εχω ένα μωράκι 7μιση μηνών και διαγνώστηκε με ολική κώφωση στο δεξιό αυτάκι και μερική στο αριστερό και μας είπαν για μαγνητική εγκεφάλου και να φορέσουμε κοχλιακό εμφύτευμα.. Έχει κάποιος αντίστοιχο πρόβλημα, να επικοινωνήσει μαζί μου... Ευχαριστώ. 

ΙΔΡΥΜΑ ΚΟΚΚΟΡΗ

Εικόνα ΠΡΟΝΟΗΣΕ

Το Ίδρυμα Περιθάλψεως Θηλέων Ατόμων με Νοητική Υστέρηση ή με Σύνδρομο Down της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών «Μαρία Κόκκορη», ιδρύθηκε ως ίδρυμα μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα από την Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών, με τη μέριμνα του μακαριστού Αρχιεπισκόπου Αθηνών κ. Χριστοδούλου και τη δωρεά της αείμνηστης Μαρίας Κόκκορη, η κόρη της οποίας γεννήθηκε με σύνδρομο Down. Παρέχει στέγη μακράς διαμονής – υποστηριζόμενης διαβίωσης, στην οποία εισάγονται επαρκώς λειτουργικά άτομα.

Λογότυπο για το ΙΔΡΥΜΑ ΚΟΚΚΟΡΗ.

Εκδήλωση ενδιαφέροντος για εισαγωγή σε Στέγες Υποστηριζόμενης Διαβίωσης (ΣΥΔ) ΑμεΑ

Εικόνα ΠΡΟΝΟΗΣΕ

Ο Δήμος Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας και η Διεύθυνση Κοινωνικής Πολιτικής & Προαγωγής της Δημόσιας Υγείας ενημερώνουν τους συμπολίτες μας πως η Ι. Μ. Νέας Ιωνίας, Φιλαδελφείας, Ηρακλείου και Χαλκηδόνος δημιούργησε σε συνεργασία με το Ίδρυμα Περιθάλψεων Ατόμων με Νοητική Υστέρηση ή σύνδρομο Down «Mαρία Κόκκορη», δύο Στέγες Υποστηριζόμενης Διαβίωσης για άτομα με νοητική υστέρηση ή σύνδρομο Down στο πλήρως ανακαινισμένο κτήριο επί της Λεωφόρου Δεκελείας 34 στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Οι Στέγες Υποστηριζόμενης Διαβίωσης θα φέρουν το όνομα της δωρήτριας του οικήματος Βασιλικής Τζέρμπη και θα αποτελούνται από δύο (2) διαμερίσματα αυτόνομης διαβίωσης, συνολικής χωρητικότητας οκτώ ατόμων.

Ερώτηση για θέμα ΚΕΠΑ

Εικόνα Giannis Maneos

Παρακαλω θελω την βοηθεια σας. Εχω εναν αδελφο με νοητικη υστερηση με ΔΝ 60. Ειναι 39 χρονων. Εχει κριθει μεχρι τωρα 2 φορες απο επιτροπες των Κεπα. Η πρωτη φορα για διαστημα 3 χρονων και η δευτερη για 5 χρονια.Η αποφαση και στις δυο φορες ηταν "Νοητικη υστερηση με αυτιστικα στοιχεια" και ποσοστο και τις δυο φορες 67%. Τωρα καλουμαστε να ξαναπερασουμε απο επιτροπη και εδω τιθεται το ερωτημα. Μπορω τωρα να επικαλεστω οτι η παθηση ειναι μη αναστρεψιμη και να ζητησω κριση εφορου ζωης? Εχει κριθει δυο φορες πανω απο 17 χρονων. Εχω ακουσει πως για να γινει αυτο πρεπει να εχει δεικτη νοημοσυνης Μετριο και κατω, δηλαδη ΔΝ<49. Ισχυει κατι τετοιο? Στο πινακα των μη αναστεψιμων νοσηματων δεν μπορω να βρω τετοια προυποθεση.

Ζητείται δασκάλα ειδικής αγωγής για παράλληλη στήριξη (Κιλκίς)

Εικόνα Παναγιωτα Κεφαλιδου

Ζητείται δασκάλα ειδικής αγωγής για παράλληλη στήριξη το σχ. έτος 2021-22 σε παιδί με παιδικό αυτισμό που θα φοιτήσει στην Α' δημοτικού. Περιοχή: Κιλκίς.

Είμαι ΑΜΕΑ με ποσοστό αναπηρίας ΚΕΠΑ 70% λόγω μυϊκής δυστροφίας

Εικόνα Giorgosmour

Είμαι ΑΜΕΑ με ποσοστό αναπηρίας ΚΕΠΑ 70% λόγω μυϊκής δυστροφίας μυασθένειας και εμπίπτω στο νόμο για αναπηρικό αυτοκίνητο χωρίς τέλη και δασμούς. Το γράφει στην απόφαση σύνταξης το ΚΕΠΑ. Παρόλο που η πάθησή μου ανήκει στις σπάνιες παθήσεις αναπηρίας και θα έπρεπε να είναι μόνιμη, δυστυχώς περνάω κάθε 2-3 χρόνια επιτροπή επανεξέτασης ΚΕΠΑ και το 2018 μου δώσανε αλλά 5 χρόνια μέχρι το 2023 τον Απρίλιο. Η ερώτησή μου είναι η εξής: Αφού εμπίπτω στον νόμο για αναπηρικό αυτοκίνητο χωρίς τέλη και δασμούς, μου λένε ότι για να ισχύσει πρέπει να γίνει η σύνταξή μου μόνιμη.

Συνοδός για απασχόληση κοπέλας με ελαφριά κινητικές δυσκολίες το καλοκαίρι (Χαλκιδική)

Εικόνα Giota Fytili

Ζητείται συνοδός για να απασχολεί κοπέλα με ελαφριά κινητικά προβλήματα για δύο μήνες στη Χαλκιδική.

  • Σημείωση από το NOESI.gr: Κατά την πιστοποίηση των στοιχείων επικοινωνίας της παρούσας αγγελίας διαπιστώθηκε μη αποδεκτή πρακτική. Επομένως, για την προστασία των μελών μας, η αγγελία αυτή δεν διακινήθηκε προς το διαπιστευμένα μέλη. Αν χρειάζεται να επικοινωνήσετε με τη νόηση στο διαδίκτυο για την παρούσα αγγελία, επικοινωνήστε μαζί μας μέσω της ιστοσελίδας www.noesi.gr/contact.

Παράλληλη στήριξη μαθητή με ΔΑΦ στην Α' Δημοτικού (Κολωνός, 2021-2022)

Εικόνα Carer

Ζητείται ειδικός παιδαγωγός ή θεραπευτής για παράλληλη στήριξη το σχ. έτος 2021-22 σε παιδί με ΔΑΦ (υψηλής λειτουργικότητας) που θα φοιτήσει στην Α' δημοτικού. Περιοχή: Κολωνός.

Μελέτη μαθητή Α' Γυμνασίου με Asperger (ήπια στοιχεία) από Σεπτέμβριο (Μέγαρο Μουσικής, 2021-2022)

Εικόνα Γονιός

Ζητείται δάσκαλος/α / καθηγητής/τρια για καθημερινή μελέτη αγοριού 11 ετών, με ήπια στοιχεία Asperger, από Σεπτέμβριο (σχολική χρονιά 2021-2022) που θα ξεκινήσει Α' Γυμνασίου. Πολύ αγαπητό παιδί με υψηλό γνωστικό επίπεδο. Περιοχή: Μέγαρο Μουσικής, Αττική.

Παράλληλη στήριξη μαθήτριας 11 ετών με ΔΑΦ (Πειραιάς, 2021-2022)

Εικόνα Βίλμα Σινάνη

Αναζητούμε άτομο μια παράλληλη στήριξη για την επόμενη σχολική χρόνια (2021-2022) για μαθήτρια 11 χρονών, με ΔΑΦ, που φοιτά στο ειδικό σχολείο του Πειραιά (Πυθαγόρας 24 και Τζαβέλλα). Ιδανικά αναζητούμε άτομο με ειδικότητα ειδικής παιδαγωγού, αλλά και άλλες ειδικότητες είναι καλοδεχούμενες. Απαραίτητη η γνώση του PECS. Το κορίτσι είναι λειτουργική και αυτοεξυπηρετείται. Περιοχή: Πειραιάς.

Σελίδες

Βρείτε ένα θέμα άμεσα!

Η νόηση στο διαδίκτυο είναι μία κοινότητα μελών με Βιολόγια με προσωπικές εμπειρίες, που τροφοδοτούν συζητήσεις, και Οδηγούς, μία κοιτίδα γνώσης. Οι Ομάδες εμφανίζουν τα posts ανά τοποθεσία ή θέμα και η Αρχική τα πιο πρόσφατα.
Οδηγίες​ για να γράψετε "Βιολόγιο". Για να δημοσιεύσετε, μπείτε ως μέλος (Login). Μετά, από το μενού Πλοήγηση επιλέξτε Δημοσιεύστε νέο κείμενο. Επιλέξτε είδος ανάρτησης, συμπληρώστε τη φόρμα με κείμενο, πατήστε Ανάρτηση.